Отидете към основна версия

1 753 0

Българин пише с кръв „Свобода“ в затвор в Кипър

  • кипър-
  • николай паскалев

Българин опита да се самоубие в Кипър заради продължаващото му вече четвърти месец задържане от властите, съобщават местни медии.

Надзирателите са намерили Николай Паскалев в безсъзнание на пода в тоалетната, а на стената стоял надпис „Свобода“, написан с неговата кръв. Властите на затворническото общежитие потвърдиха, че в понеделник е имало инцидент, но без дават повече подробности.

В момента българинът се възстановява в лазарета. Затворническите власти отбелязват, че не може да се говори за самоубийство, а за самонараняване.

Николай Паскалев е пристигнал в Кипър през декември 2013 г. Няколко месеца по-късно е арестуван за кражба. Той е освободен през февруари и няколко дни по-късно е задържан отново без признаци да бъде освободен и да бъде депортиран.

Високопоставен пожелал анонимност бюрократ заяви, че гражданите от ЕС, които са задържани в център е, че те са свидетели на криминално престъпление или са обвинени в криминално деяние. Последната причина е, че те са заплаха за обществената сигурност.

Самият Паскалев твърди, че жена му и детето му живеят в Солун. Омбудсманът на Острова на Афродита Елиза Савиду предупреди, че управляващите рискуват санкции от ЕС, защото вместо център за задържане властите имат строго охраняван затвор.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини