Last news in Fakti

23 Юни, 2014 15:41 1 743 0

Българин пише с кръв „Свобода“ в затвор в Кипър

  • кипър-
  • николай паскалев

Българин опита да се самоубие в Кипър заради продължаващото му вече четвърти месец задържане от властите, съобщават местни медии.

Надзирателите са намерили Николай Паскалев в безсъзнание на пода в тоалетната, а на стената стоял надпис „Свобода“, написан с неговата кръв. Властите на затворническото общежитие потвърдиха, че в понеделник е имало инцидент, но без дават повече подробности.

В момента българинът се възстановява в лазарета. Затворническите власти отбелязват, че не може да се говори за самоубийство, а за самонараняване.

Николай Паскалев е пристигнал в Кипър през декември 2013 г. Няколко месеца по-късно е арестуван за кражба. Той е освободен през февруари и няколко дни по-късно е задържан отново без признаци да бъде освободен и да бъде депортиран.

Високопоставен пожелал анонимност бюрократ заяви, че гражданите от ЕС, които са задържани в център е, че те са свидетели на криминално престъпление или са обвинени в криминално деяние. Последната причина е, че те са заплаха за обществената сигурност.

Самият Паскалев твърди, че жена му и детето му живеят в Солун. Омбудсманът на Острова на Афродита Елиза Савиду предупреди, че управляващите рискуват санкции от ЕС, защото вместо център за задържане властите имат строго охраняван затвор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА