Диетологът Соломатина определи херингата като най-здравословната риба за хората от третата възраст.
"Когато сме в напреднала възраст се нуждаем от риби, които не се отглеждат в аквакултури, а живеят в дивата природа в студени морета, в студени води. Колкото по-студена е водата, толкова повече мазнини и полезни омега-3 мастни киселини натрупва рибата. Херингата притежава всичко това", каза тя в разговор с уебсайта Moscow 24, предава БГНЕС.
Според диетологът херингата е пълноценен протеин, съдържа доста селен, както и йод.
"Не е опасно, но е безполезно да се ядат картофи с любимите на всички рибни котлети или друго месо. Да, в картофите няма нищо опасно, но те не съдържат достатъчно фибри, за да поддържат нормалната функция на червата", съветва Соломатина.