Диетологът Соломатина определи херингата като най-здравословната риба за хората от третата възраст.
"Когато сме в напреднала възраст се нуждаем от риби, които не се отглеждат в аквакултури, а живеят в дивата природа в студени морета, в студени води. Колкото по-студена е водата, толкова повече мазнини и полезни омега-3 мастни киселини натрупва рибата. Херингата притежава всичко това", каза тя в разговор с уебсайта Moscow 24, предава БГНЕС.
Според диетологът херингата е пълноценен протеин, съдържа доста селен, както и йод.
"Не е опасно, но е безполезно да се ядат картофи с любимите на всички рибни котлети или друго месо. Да, в картофите няма нищо опасно, но те не съдържат достатъчно фибри, за да поддържат нормалната функция на червата", съветва Соломатина.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 00014
Коментиран от #3
14:18 23.11.2022
2 Никой
15:23 23.11.2022
3 Мдаа
До коментар #1 от "00014":
В Кауфланд хериги колкото си искаш.Коментиран от #4, #7
16:05 23.11.2022
4 00014
До коментар #3 от "Мдаа":
Благодаря, ще отида.Коментиран от #6
16:33 23.11.2022
5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ
Коментиран от #8, #9
17:36 23.11.2022
6 Дано да я харесаш.
До коментар #4 от "00014":
В бурканчета с лук и кисела течност.17:46 23.11.2022
7 Даааа
До коментар #3 от "Мдаа":
Има даже и боядисани, казват й розова херинга. Мариновани от витрината бяха към 20 лв. килограма.18:23 23.11.2022
8 Я си трай
До коментар #5 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":
Да се хвалиш с 15-годишно домашно вино не е много здравословно. Първо за виното и после за тебе.18:26 23.11.2022
9 Кулинар Сомиелеров
До коментар #5 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":
Паламудът може да се консумира и с розе.Коментиран от #12
10:40 24.11.2022
10 Умната
11:04 24.11.2022
11 Този коментар е премахнат от модератор.
12 гларус
До коментар #9 от "Кулинар Сомиелеров":
непременно трябва и 4ервен лук . мммм!! наздраве!11:24 24.11.2022