Отидете към основна версия

1 419 2

Най-полезните плодове през февруари

  • плодове-
  • здраве-
  • февруари-
  • експерти

Вижте съветите на експертите

Снимка: Shutterstock

Изборът на местни плодове и зеленчуци е много малък в края на дългата зима, но на помощ идват вече познатите плодове от топлите страни.

През февруари рафтовете на магазините са пълни с ябълки. Те съдържат много фибри,витамини A, B, C, E, P, PP, K, както и калий и желязо, пише "Дарик", позовавайки се на Рамбер.

Бананите също никога не напускат витрините на местните магазини - те са отлична закуска и източник на добро настроение. Между другото, експертите препоръчват бананите да се съхраняват отделно от другите плодове, тъй като те ускоряват тяхното узряване.

Авокадото, което също е плод, е богато на витамини А, Е, В, К, фолиева киселина и омега 3, 6 и 9 мононенаситени мастни киселини, които имат благоприятен ефект върху организма.

Цитрусовите плодове ще ви помогнат да попълните необходимото количество витамин С през студения сезон: мандарина, портокал, лимон, лайм, помело и грейпфрут. Също така през февруари можете да намерите зрели и вкусни киви, сезонни круши и грозде.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.

Свързани новини