Last news in Fakti

13 Януари, 2010 11:11 2 342 0

Nissan спечели конкурса Van of the Year

  • nissan nv200

Журито на международния конкурс Van of the Year избра модела Nissan NV200 за най-добър бус. Новият глобален проект на японците получи 107 точки. На второ място се класира IVECO EcoDaily, който събра 76 точки. След тях в подреждането се наредиха Volkswagen T5  (51 т.), новият Mercedes Sprinter (30 т.) и леко модернизираният Ford Transit Connect, който получи 10 точки.

Засега победителят се предлага само с един вариант на каросерията (полезен обем 4.25 м3 и товароносимост 770 кг) и два двигателя. Бензиновият мотор е с обем 1.6 литра и е заимстван от моделите Note, Micra и Qashqai, а дизелът е 1.5-литров и се монтира в същите модели.

Продажбите на NV200 вече започнаха в Япония, а съвсем скоро се очаква новият японски бус да се появи и в дилърските центрове в Европа. Предвижда се производството му да бъде пренасочено към Испания, в същия завод, в който се правят Navara и Pathfinder. Интересно е, че от компанията планират да продават модела и в Китай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА