Last news in Fakti

9 Септември, 2011 11:51 2 321 0

Mugen представи още по-мощен Civic Type-R

  • honda, mugen, civic, type-r, k20

"Придворното" тунинг ателие на Honda представи нова версия на "наточения" хечбек Civic Type-R. Инженерите на Mugen монтират под капака на Type-R двигател с увеличена кубатура, която респективно води и до по-висока мощност.

Работният обем на новия Civic Type-R е увеличен от 2 на 2.2 литра (2 156 см3), благодарение на което мощността нараства от 240 до 260 к.с. Максималният въртящ момент на новата версия вече е 240 Нм при 6 000 об/мин.

Освен модифицирания двигател инженерите от Mugen са разработили и ново спортно окачване. Модернизирани са и спирачните механизми, а външно автомобилът се отличава с нов, доста по-агресивен аеродинамичен бодикит.

Автомобилът е конструиран в чест на популярния за японската компания двулитров атмосферен двигател K20, който наскоро беше спрян от производство. Новите екологичните норми принудиха Honda да замени уникалните атмосферните двигатели с нови разработки.

"Никога повече няма да видим мотора К20 в нов сериен автомобил и поради тази причина решихме да почетем паметта на този култов агрегат с по-мощна 2.2-литрова версия" - заяви пред медиите вицепрезидентът на европейското подразделение на Mugen Хиро Тойода.

На този етап от тунинг компанията не разкриват динамичните характеристики на тази специална версия. Очаква се обаче Mugen да предложи доработка и на вече закупените Civic Type R. Подобно решение в момента се обмисля от ръководството на компанията и ще бъде съобщено в съвсем близко време


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА