Last news in Fakti

8 Май, 2004 15:23 1 291 0

Британски лукс

  • concept 8

От няколко години насам вниманието на конструкторите и дизайнерите в британската аристократична марка Jaguar неизменно е насочено към търсенето и моделирането на нов интериор за техните возила. При това те залагат на изцяло нова, неприсъща за компанията дори в близкото минало концепция. Подчертаното спортно усещане все по-често се “допълва” с впечатляваща доза лукс и екстравагантност, достойна дори за лимузините от най-висок клас. В изразители на новите идеи на британските майстори се превърнаха последователно студиите R-Coupe (през 2001 г.) и D6, показана през миналата година. Според анализаторите островната концепция достига върховата си точка при студията

Concept 8

която триумфира съвсем неотдавна по време на автомобилното изложение в Ню Йорк. Там посетителите имаха възможността да зърнат отблизо как комфортът и удоволствието си дават среща в салона на последната разработка на концерна Jaguar.В предната част на вътрешността на разярената “котка” ви посрещат две отделни, широки и изключително ергономични седалки, покрити с първокласна кожа. Освен това местата за сядане са електрически регулируеми във всички посоки. Разделени са от средната конзола, продължаваща напред и нагоре, като по този начин образува перфектна хармония с арматурното табло. Вътре в самата конзола (изработена от американски орех) пък ви очакват доста изненади. Там британците са монтирали миниатюрен хладилник, чието предназначение е винаги да държи изстудена първокласна бутилка френско шампанско. И понеже класата за Jaguar очевидно означава много, конструкторите са разработили и специална алуминиева клетка, в която се съхраняват две изискани кристални чаши. На гърба на седалките са монтиртани и две отделения за съхраняване на... парфюми и дигитален фотоапарат.

За неповторимото изживяване с Concept 8 се грижи и самото излъчване на материалите, а те наистина са от най-високо качество. Хром, алуминий и кожа от Connolly бранят имиджа на британците. Компромис не е правен дори с подовото покритие, което е представено от специална вълна, произведена от най-добрите майстори в бранша в Челси. Стерео с изходяща мощност 860 вата и четиринадесет колони гарантира перфектен саунд в автомобила. Допълнително

удоволствие в салона

внасят и стъкленият панорамен покрив, тонираните стъкла, както и специалните LED-светлини разположени по цялото протежение на вътрешността на возилото и осигуряващи перфектна атмосфера. Подобно “осветление” се излъчва и от средната конзола и под седалките.

И за да бъде целият този лукс подплътен и със солидни адреналинови изживявания на пътя, британците оборудват Concept 8 с най-мощния двигател, намиращ се на въоръжение в концерна Jaguar. V-образният осемцилиндров компресорен агрегат генерира мощност от 395 к.с., благодарение на което студията се катапултира от 0 до 100 км/ч за около пет секунди.

Единствената лоша новина при Concept 8 е това, че засега ръководството на компанията не предвижда той да влезе в серийно производство, но пък време за размисъл и промени има предостатъчно.

Станислав Гавазов
[email protected]


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА