10 Май, 2004 21:30 1 727 0

Изследовател трето поколение

  • land rover discovery-
  • land rover discovery iii

През 2005 година на пазара ще се появи обновената версия на един от най-популярните автомобили с повишена проходимост - третото поколение на “вечния изследовател” Land Rover Discovery.

Според повечето анализатори пък новакът прилича учудващо много на топмодела на компанията-производител - Range Rover. Това до голяма степен определя

външното излъчване

на всъдехода, който се характеризира с използването от страна на дизайнерите на множество хоризонтални и вертикални линии, образуващи геометрически правилни фигури. С дебюта на возилото се оказа, че слуховете, предвещаващи изчезването на “стъпаловидния” покрив, съвсем не са били основателни. Благодарение на това и при третото поколение Discovery пасажерите в задната част на автомобила ще разполагат с достатъчно пространство и няма да е необходимо да държат главите си наведени. Освен това при новака конструкторите заделят повечко място за “остъкление”, което означава, че се гарантира много по-добра панорамна гледка.

При модела от 2005 г. задната врата е асиметрично разделена по хоризонталата, като долната част (тя е и по-малка) се отваря надолу, олеснявайки по този начин прибирането и преноса на товари. Другата половина пък традиционно се отваря нагоре. При

техническите решения

Land Rover Discovery III също има с какво да се похвали. От създателите си той получава нова интегрирана рама, както и независимо окачване на четирите колела, а срещу допълнително заплащане от ваша страна бихте могли да се сдобиете и с пневматично окачване. Съчетанието на тези елементи пък гарантира наистина впечатляващ комфорт на возията. Относно преодоляването на различни препятствия и в зависимост от терена, по който се движите, се грижи специална система, позволяваща на водача да регулира работата на перманентното задвижване на колелата и на двигателя. На разположение са и три допълнителни всъдеходни програми. Ако пък горепосоченото ви се струва трудничко, то тогава само с натискането на едно копче си гарантирате включването на “екстрата” Terrain Response, като по този начин прецизна електроника се грижи за това да бъде намерен най-оптимален режим за управление на автомобила.

Под предния капак на топверсията на Land Rover Discovery III работи бензинов, 4.4-литров V-образен двигател с осем цилиндъра. Осигуряваната от него мощност е 300 к.с. Почитателите на дизеловото гориво също няма да бъдат дискреминирани. picture:2,350_9_5.jpg, За тях е предвидена възможността за оборудване с V-образен, 2.7-литров турбодизел с шест цилиндъра. Мощността при него е 190 к.с. Бензиновият мотор върви в комплект с шестстепенна автоматична скоростна кутия, а нафтовата печка с шестстепенна механична трансмисия.

Засега плановете на компанията са Land Rover Discovery III да се появи в дилърската мрежа през ноември следващата година, като цената, срещу която мераклиите ще могат да се сдобият с него, няма да е по-ниска от 38 000 евро.

Станислав Гавазов
[email protected]


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА