Last news in Fakti

13 Август, 2015 11:49, обновена 11 Септември, 2015 22:24 23 348 22

Предстои най-мащабният Автосалон в България

  • автомобилен салон софия 2015

От тази година изложението ще се провежда през октомври, заявки са подали всички вносители на нови автомобили у нас

Тази година българското автомобилно изложение ще се проведе от 17 до 25 октомври, а списъкът с новостите ще е впечатляващ - над 100 модела. В столицата ще дебютира есенцията от световните изложения в Женева, Шанхай и Франкфурт. Досега автосалоните у нас се провеждаха през юни, но това време от годината не е съобразено с календара на световните автомобилни новости. Поради тази причина браншовата Асоциация на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) взе решение за преместване на датата.
 
Автомобилният отрасъл у нас отново е в подем и предстои най-мащабното изложение до момента, а доказателството са подаване на заявка от всички вносители. Домакин на изложението ще е Интер експо център в София, а освен премиерите на салона се очакват прототипи, състезателни болиди, авангардни концепции от бъдещето и автомобили с алтернативно задвижване. Посетителите на салона ще могат да видят най-новите модели от немското премиум трио Audi, BMW и Mercedes-Benz, както и най-наточените японски модели на Nissan, Infiniti, Honda, Mazda и т.н.
 
Авангардни френски, италиански и корейски автомобили също ще блеснат на салона в столицата. Единственият български автомобилен производител Litex Motors пък готви европейска премиера. Екипът ни ще продължи да ви информира за предстоящите новости на "Автомобилен Салон София 2015", а още информацията за предстоящото събитие можете да получите на фейсбук страницата на изложението.
 
Два месеца преди началото на салона и подобно на всички големи изложения от календара на Международната асоциация на автомобилните конструктори - OICA, "Автосалон София 2015" представи и официалния постер за тазгодишното издание. Визията на постера символизира разнообразието от автомобилни новости и премиери на изложението, част от които ще бъдат разбулени за пръв път пред света само няколко седмици преди София - по време на най-голямото изложение в Европа за годината - Франкфурт. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марто

    1 0 Отговор
    Ей, най-накрая ще видим нещо интересно. Досега участваха по 5-6 фирми и беше смешна работа. Сега, след като участват всички ще е интересно. Еваларка
  • 2 Skier

    1 0 Отговор
    GT-R щом ще има - там съм :)
  • 3 Караиванов

    1 0 Отговор
    Аз пък ще отида заради "премиум триото Audi, BMW и Mercedes-Benz". Много ме кефи това определение. Всъщност само това са истинските автомобили.

    Коментиран от #5

  • 4 мм84

    1 0 Отговор
    Караиванов, за теб марки като порше, бентли, ролс ройс и прочие какви са, ако само тези трите, които определяш са истински автомобили?
    Колкото до статията - браво на организаторите. Хубаво е , че в България ще има един наистина истински автомобилен салон!
  • 5 PlimP

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Караиванов":

    3, събуди се
  • 6 123

    1 0 Отговор
    "... постера символизира разнообразието от автомобилни новости и премиери на изложението ..."

    ...или как всички коли вече имат толкова еднаква визия, че която и част да гледаме, все същото...
  • 7 овчаря

    0 1 Отговор
    Караиванов , Караиванов! Толкова е хубаво , че има хора като тебе , че да можем ние, останалите, да караме наистина хубави коли без да даваме луди пари за евтина пропаганда предназначена за хора без мозък!
  • 8 абв

    0 1 Отговор
    Добре че си неграмотен и не знаеш че Порше е на Ауди, Ролс Ройс на БМВ и така нататък....
  • 9 киро

    1 1 Отговор
    Аз ще отида заради "Авангардни френски, италиански и корейски автомобили........" хи-хи-хи-хи-хи,,,,,,,,,,
  • 10 W222

    0 0 Отговор
    КОГАТО ДОКАРАТ КОЛИ ЗА ПО НАД 1 МИЛИОН ЕВРО ЩЕ ОТИДА
  • 11 The Guest

    1 0 Отговор
    Фамилията Порше държи най-големия пакет акции в VW. Според теб кое е вярното - Порше е на Ауди или Ауди е на Порше?
  • 12 Козаря

    1 0 Отговор
    Овчарю, овцата или жената "караш" (на сръбски:)? Каква "наистина" хубава кола караш да те чуем всички без да даваш луди пари (които явно нямаш щом така ги определяш? И защо ние, които можем да си позволим премиум марки сме без мозък? Защото комплексарите, като тебе си въобразяват, че щом нещо корейско, японско и сие доближи премиум лидерите (на 80% от тяхната цена), вече е по-добро ли? Малко се усмири и ходи да издоиш овцата ... или жената!

    Коментиран от #17

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Маурчи IV

    0 0 Отговор
    Ако не съм умрял до тогава ще ида.
  • 15 Коко Боса

    0 0 Отговор
    Ако няма ц4 гранд пикасо 2007г. няма да отида!!!
  • 16 Пешо Тешков

    0 0 Отговор
    Чоек ц4 гранд пикасото ми има повечето ако не и всички екстри на пазара,и като возия е добре 1,6хди двигателя е много здрав и надежден а и е турбо дизел така че въри!

    Коментиран от #18

  • 17 премиум козар

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Козаря":

    Ти да не си онзи с премиум автомобил с номер ОВ4444АР?Аман от такива.И аз карам премиум,даже два.Май бяха три.Изгубих им бройката.Бягай да правиш масло,че отиде млякото на тази жега.
  • 18 Коко Боса

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Пешо Тешков":

    Аз самия карам ц4 Гранд Пикасо еклузив 2007 готина страхотна кола.Два дивана спокойно качвам и си превозвам семейството супер е колицата.

    Коментиран от #20

  • 19 Анастас

    0 0 Отговор
    Точно пък заради ситроен не бих отишъл никога. Виж рено, киа, нисан ме вълнуват от чисто практична гледна точка, а премиума - от интерес. Ще го посетя задължително. От написаното звучи, че този път ще е обещаващ салона.
  • 20 Пешо Тешков

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Коко Боса":

    Абе как качваш два аз само един качвам.Неква магия ли праиш?
  • 21 Драго Велчев

    0 0 Отговор
    Аз бих отишъл заради Audi,Bmw,Mercedes-Benz,Nissan.
  • 22 Коко Боса

    0 0 Отговор
    Ходиме до икеа братче жената каквото избра от икеа всичко качи пикасото два дивана някви масички за балкона столчета.Оня ден хладилник купихме и ме учуди колко малко клекна колицата е велика и френската возия си е френска возия.До Смолян по малките планински пътища можеш да усетиш истинската динамика на колата.Спокойно мога да кажа че бие доста от скъпите коли по комфорт и возия.