Last news in Fakti

26 Август, 2015 07:00 2 015 0

Автопроизводителите се обединяват срещу хакерството

  • автопроизводители-
  • хакерство
Автопроизводителите се съюзяват срещу хакерството в новосъздадената организация ISAC. След набезите над Jeep Cherokee и Volkswagen компаниите насочиха своето внимание към този превръщащ се в глобален проблем, поради постоянната модернизация и вкарването на все повече компютри в автомобилите.
 
Това стана възможно след обсъждане в Алианса на Автомобилните Производители и Асоциацията на Глобалните Автопроизводители. Очаква се всички автопроизводители и телекомуникационни компании да влязат в организацията в близкото бъдеще. По този начин те ще споделят вътрешна информация от набезите и тя ще може да се анализира от специалисти и така да се отстраняват бързо слабите места в автомобилите.
 
Тази мултимилионна индустрия при всички положения ще се подсигури срещу външната намеса, но винаги ще има някой гении, който ще намери пукнатина в стената. Според Денис Андерсън председател на ISAC не трябва да сте на мястото на някой хванат неподготвен. Естествено това ще обхване първо най-развитите страни.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА