Last news in Fakti

27 Август, 2015 07:15 3 448 9

Бъдещото ново Ferrari с V6 двигател

  • new-
  • ferrari-
  • dino-
  • v6
Слуховете, че италианския производител на спортни автомобили Ferrari готви по-бюджетен автомобил продължават. Според CAR magazine този модел най-вероятно ще бъде оборудван с 2.9 литровия V6 битурбо двигател, който ще се помещава в задаващия се спортен седан Alfa Romeo Giulia и е разработен с помощта на специалистите от Модена.

Това вероятно ще е компактен и много лек автомобил с две седалки позициониран под 488 GTB. Шасито със сигурност ще бъде направено с използването на много алуминий и въглеродни влакна. Мощността на двигателя се очаква да има две нива - 450 и 600 конски сили, като така той може да вземе титлата за най-голяма литрова мощност в света.

 
Всъщност вероятностите са опровергани наскоро, когато човекът на върха във Fiat Chrysler - Серджо Маркионе е потвърдил, че проектът за наследник на Dino е в процес на разработка. Това значи, че е въпрос на време да видим първите папарашки снимки на прикрита машина под знака на изправеното конче.
 

Научете повече за моделите на Ферари  , от  ТУК

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бате Цецо

    0 0 Отговор
    Това на снимката е красиво, а 450 коня за базов модел не са малко.
  • 2 Гост

    0 1 Отговор
    450 к.с. са малко за едно ферари!! А този V6 е направо смехотворен. Хората слагат тези двигатели на коли даже под 250 коня!!
  • 3 Гост

    0 1 Отговор
    450 к.с. са малко за едно ферари!! А този V6 е направо смехотворен. Хората слагат тези двигатели на коли даже под 250 коня!! И да беше поне 3 литра.

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Цветомир Попов

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    То като на Сканя влекач слагат V12 означава ли , че е суперкар?
  • 5 Гост

    0 0 Отговор
    Не е суперкар, защото е прекалено тежък и затова му трябва V12 за да се движи. Ако е с двигателя на това ферари нямаше да мръдне.
  • 6 М52

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    За да се развърта до 8 - 9 хил. оборота, моторът трябва да има възможно най-малка специфична кубатура на цилиндър. По-просто казано, колкото по-малък работен обем и по-голям брой цилиндри имаш, толкова повече се развърта мотора. От друга страна, полярните мечки си искат своето, така че трябва да се редуцират разхода на гориво и вредните емисии на цялата гама автомобили на Ферари, за да не им спрат кранчето...
  • 7 Гост

    0 0 Отговор
    Съгласен съм с теб за разхода на гориво - той е наистина важен, едва ли някой се замисля за вредните емисии.
  • 8 Сконфуций

    2 0 Отговор
    Колата ще бъде с две вариации на двигателя-450 и 600, купето ще е от алуминий и карбон. Тука от значение ще е съотношение тегло/к.с. Ама какво си чешем езиците, гроздето е кисело...

    Коментиран от #9

  • 9 S Doichinov

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Сконфуций":