Last news in Fakti

15 Септември, 2015 07:54 17 336 8

Най-интересните серийни автомобили от Франкфурт 2015

  • салон-
  • франкфурт 2015
Франкфурт, Германия. Наш екип от мястото на събитието
 
Най-голямото автомобилно изложение за годината в Европа, това в немския град Франкфурт, отвори врати. Официалната тема на салона е развитието на технологиите за автомобили с напредничави комуникационни системи и автоматичното им движение без участие на човек, но всъщност, в това си издание, германското изложение залага основно на премиерите на серийни модели. Сега ще щрихираме основните новости, като ги разделяме по класове.
 
C-сегмент

Интерес в т.нар. "голфов клас" представляват няколко возила. Започваме с германския конкурент на Golf l в лицето на Opel Astra, както и с един от хитовете на салона - Renault Megane. Характерното за тези модели е свързано с намаляване на общото тегло, нова модерна визия и с икономични турбо мотори с малък обем. Интерес представлява и обновената Kia cee’d, както и по-премиум позиционираното Infiniti Q30
 
D-сегмент

Тук отново се открояват моделите на Renault и Kia, но и новото поколение на Audi. Renault представя изцяло новия Talisman, който заменя едновременно моделите Laguna и Latitude. Корейците пък демонстрират новата Optima, а немците от Audi - новата генерация на ключовия си модел Audi A4. Силно впечатление във Франкфурт прави и седанът Alfa Romeo Giulia.
 
Премиум автомобили

Тук иновацията е само една и тя засенчва всичко останало в този клас. Става дума за новата седма серия на баварците, която вече беше представена в интернет пространството. Нейната основна цел е да се противопостави на S-класата на Mercedes Benz
 
Кросоувъри

Този, изключително популярен сегмент в Европа също има своите хитове премиери във Франкфурт. Най-голям интерес сред т.нар. масови компактни SUV-та представлява новото поколение на Volkswagen Tiguan, както и следващата генерация на Kia Sportage. В премиум сегмента се отличават BMW X1 и Mercedes-Benz GLC
 
Спортни модели

Тук основен играч е марката Porsche, която демонстрира обновената версия на култовото 911 Carrera. Друг интересен екземпляр е двувратият вариант на Mercedes-Benz C-Klasse и кабрио версията на S-Klasse. Не са малко и тунинг доработките, които са представени във Франкфурт, но за много от тях вече сме ви разказвали, а за останалите предстои да ви информираме по-подробно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    3 0 Отговор
    Супер, ще има какво да се чете в "работното" време :)

    Коментиран от #3, #7

  • 2 Гост

    1 0 Отговор
    Това ми е първата работа, след като ида на работа :D

    Коментиран от #4

  • 3 Дошкомомченцелошко

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Иво":

    1 корейска и 1 френска и всичко останало немско. Къде е сега Дошко да заплаче ;)
  • 4 поправка

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    2 френски не 1
  • 5 мм84

    2 0 Отговор
    Спокойно хора, ще има японски, корейски, китайски, италиански - всякакви возила. Това е един от най-големите форуми в цял свят. Хубавото е, че скоро ще ги видим и тук :)
  • 6 KEWLAR

    0 0 Отговор
    Много искам да видя подробности за Cadillac CTS-V coupe 2015 и Cadillac ATS coupe 2015 ако участват изобщо, страшно ме кефят с лукс и спортен оттенък.
  • 7 На Иво ШЕФА

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иво":

    Уволнен си!!!!!!! МУАХАХАХ
  • 8 Гошо

    0 0 Отговор
    VAG отново избухнаха с качествена продукция!!!!!VAG NUMBER 1