Last news in Fakti

13 Октомври, 2015 10:55 2 323 0

Празник по пътна безопасност кани деца и родители на автошоу

  • движение без риск-
  • пътна безопасност

Инициативата „Движение без риск“ ще награди малки художници от 25 училища

За втора поредна година застрахователната електронна медия ИНСМАРКЕТ организира празник по пътна безопасност за малки и големи „Движение без риск“. Събитието ще се състои на 17 октомври 2015 г. (събота) на паркинга пред централния вход на The Mall, от 11:00 ч.-14:00 ч.
 
Организаторите са подготвили различни забавни игри и изненади. Ще бъдат изпитани уменията на пътни полицаи, застрахователи, журналисти, а и на престрашили се гости от публиката, в състезанието по майсторско управление на автомобил и демонстрацията на други приложни техники и знания, свързани с безопасността на движението. На големите ще бъдат предложени алкоочила, които показват какво вижда употребилият алкохол. Регулировчик ще учи децата на пътните знаци; младежите от университетския аварийно-спасителен отряд към БЧК ще демонстрират как да се помогне на изпаднали в беда при катастрофа; полицаи ще покажат как изглежда отвътре полицейски автомобил; ще има много забавни игри и танци.
 
Организаторите ще раздадат и награди на малки художници от 25 основни и средни училища от София и страната, които цяло лято рисуваха и снимаха добрите и лошите примери на пътя. Художественият конкурс за детски рисунки и снимки по темата „Движение без риск“ бе обявен през май, когато се състоя първата част на празника. Има идея изложбата със снимки и рисунки да бъде пътуваща, а за желаещите да се докоснат до чудния свят на ученическото изкуство творбите ще останат цяла седмица във фоайето на столичния The Mall.
 
Основни партньори на празника са Столична община; Съвет по безопасност на движението на децата в София и The Mall. Спомоществователи са застрахователните компании „Бул инс“; „Булстрад Виена Иншурънс Груп“ и „Групама“ - сребърни спонсори, и „Евроинс“ - спонсор.
 
Партньори на инициативата са: Пътна полиция; БЧК със своето звено – Университетски аварийно-спасителен отряд (УАСО), член на БМЧК; СБА; Българска асоциация на пострадали при катастрофи; Национален дворец на децата; “Фото Павилион“; Булфото; „Маргел“ и училището за безопасно шофиране Driving Skills.
 
Събитието има и свой официален сайт,на който може да бъде открита програмата, както и наградените снимки и рисунки.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА