Last news in Fakti

22 Октомври, 2005 21:24 935 0

Forever young!

  • avanti-
  • avanti cabriolet-
  • avanti cabriolet 2006

През тази седмица клубът на нестандартните и маниашки автомобили се сдоби с нов представител - обновения Avanti Cabriolet, чиито продажби ще стартират още в самото начало на следващата година. Всъщност въпросният модел разполага с повече от четиридесетгодишна история и то доста противоречива. Ражда се през далечната 1963 година като средство за оцеляване на заплашения от фалит автомобилен гигант Studebaker и е конструиран за рекордно кратките две седмици... Що се отнася до външността му, тя почти винаги разделя хората на два лагера - от такива, които считат, че по-грозно нещо на четири колела едва ли се е раждало някога, до фанатични почитатели на екземпляра. Така или иначе обаче Avanti е издържал проверката на времето, тъй като още през 1965 година Studebaker го сваля от конвейерите поради липсата на средства за производството му. Група ентусиасти пък решава да инвестира във футуристичния автомобил и откупува всички права, технологии и поточни линии от Studebaker, което гарантира не само оцеляването на Avanti до ден днешен, но и приличен списък с успехи в областта на продажбите.

Новото попълнение

от 2006-та в пълна степен отчита стилистичните традиции, наложени от “прасъздателя” Реймънд Лоуд - “изобретателя” на прочутата бутилка на “Coca-Cola” и логото на Lucky-Strike. Плоската и силно издължена предница отново е доминирана от двата масивни кръгли фара, като впечатление правят и изпъкналите преднамерено подчертани дъги на калниците. Значително “повдигнатата” странична линия, както и заоблените форми в задната част, придават на возилото много по-съвременно и модерно излъчване. От своя страна габаритите на автомобила (независимо в купе-вариант или кабриолет) гарантират комфортно и просторно пътуване на четирима пътници. Дължината на Avanti Cabriolet 2006 е 4 770 мм, широчината му възлиза на 1 880 мм, а височината на 1 390 мм. Междуосието също е достатъчно впечатляващо - 2 720 мм. Изненадващо за возило от този клас налице е и подобаващ товарен отсек - в зависимост от модификацията обемът му варира между 319 и 370 литра. Всъщност истинската

“технологична революция”

при Avanti Cabriolet 2006 се намира под странното му облекло. Благодарение на съвместните усилия на конструкторите на марката и специалистите на Ford под предния капак на автомобила е монтиран съвременен четирилитров V-образен агрегат с шест цилиндъра, чиято мощност е 210 к.с., а пиковата стойност на въртящия момент е 240 Нм. За по-капризните клиенти, запалени по високите скорости и въртенето на гуми, е предвидена възможността за оборудване с V-образен “осмак”, чийто работен обем е 4.6 литра, а гарантираната от него мощност достига 300 к.с. Максималният въртящ момент също е значително по-впечатляващ - 320 Нм. В момента се работи и върху трета алтернатива - монтирането на турбодвигател, заимстван от модела Mustang на Ford. По избор на клиента Avanti Cabriolet 2006 ще се оборудва и с петстепенна механична трансмисия или пък с петстепенна секвенциална такава.

Оборудването с различни екстри при Avanti Cabriolet 2006 също е на висота. В базовата цена ще се включва кожен салон, електрически регулируеми седалки, климатик, CD/радио, фарове при мъгла, темпомат, централно заключване, както и пълен електрически пакет. Клиентите няма да се охарчват допълнително и за монтираните седемнадесетцолови алуминиеви джанти. Единствената лоша новина засега е, че все още не е ясно с колко точно ще трябва да се бръкнете, за да станете горд собственик на Avanti Cabriolet 2006.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА