Last news in Fakti

9 Април, 2016 07:15 11 172 1

Skoda за 99 хиляди евро?

  • skoda popular sport aero

Обикновено, като чуем името Skoda се сещаме за по-нискобюджетния чешки събрат на Volkswagen, но не и в този ретро случай. Автомобилът наречен Skoda Popular Sport Aerodynamic произведен през далечната 1934-та се продава за цената от цели 99 хиляди евро. Но ако го погледнем от гледната точка на това, че са произведени само 7 автомобила от тази спецификация преди близо 80 години картината не изглежда толкова нереална.

Малката ретро въшка се задвижва от 995-кубиков двигател с мощност от 44 конски сили според базираната в Дрезден автокъща, която продава автомобила. Според нас обаче става въпрос за версията Monte Carlo и 1.1 двигателя с 32 конски сили, които за времето си при тегло от около 800 килограма са звучали приятно, но около модела има много малко информация.

Skoda Popular се произвежда от 34-та до 44-та година и е най-малкия и бюджетен модел на компанията от произвежданите тогава общо четири включващи Rapid, Favorit и най-големия Superb. При всички положения по света ще се намери някой достатъчно запален фен на марката способен да се раздели с тази сума, която ако имаме предвид цените на подобни автомобили не е нещо невероятно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jambazina

    3 0 Отговор
    Видехте ли бе, чехите са измислили даунайзинг двигателите преди 80 години, кво се пънат сега сички кой да направи по-умрел двигател от другия ха хааа.