Last news in Fakti

17 Април, 2016 01:00 19 517 24

Когато "вълк в овча кожа" не е достатъчно красноречиво

  • bmw 150i

В автомобилите с прикрита мощност има един тънък и много приятен момент дори и когато ги гледаме на видео, а не сме зад волана. Американците ги наричат слийпъри, а тук на стария континент използваме просто "вълк в овча кожа", но в случая, който ще видите нещата са преминали малко над вълка. Комбинацията за това създание е BMW 1-series, уникалния V10 двигател от M5 и двойка компресори от лудаците G-Power. Резултатът от тях е равен на точно 750 конски сили в... малък хечбек. Със звучното име 150i автомобилът може да се подиграва не само с големите си батковци, а направо да премине към закусване със супер спортните машини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мирката

    2 3 Отговор
    И как го събраха в тая мишка тоя мотор .Някоя въздушна струя да не го прати по таван от големите си батковци.

    Коментиран от #3

  • 2 Пешеходец

    3 5 Отговор
    Че закусва с канафките.Като новото супер Алуди.Тия не разбраха ли че от бенве Бугати нестава само първите букви си приличат.
  • 3 onq s konq

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Мирката":

    Втората част от двигатела е в багажника.
  • 4 Никой

    2 2 Отговор
    БГ компетентните инженери и техници отново се изказват. Дават акъл на хора, които явно са постигнали нещо повече от тва да седят по форумите и да бълват небивалици.
  • 5 госта

    2 0 Отговор
    ...докато не дойде време за завиване
  • 6 баджо

    4 0 Отговор
    Не е рентабилно за България. Мощността на това зверче и често неприятните изненади кратери по пътя че и пясък нанесен от порои би ни пратил директно в моргата за изследване или в педиатрията да ни направят селфи за разтрошени ребра и кръвоизлизи. Лично не виждам смисъл за лек автомобил за тези пътища да притежава мощност повече от 150 коня- Просто няма как да ги използува рентабилно, защото ще е само на газ и спирачки, а това е най-глупавият вид каране - подходящ е само за ралита, където се гони победа и скорост. Виж за товарни автомобили бусове трябва повече мощност. Но за лек автомобил с маса до 2 тона, няма нужда от такова ускорение на пътя. Може би само за гангстери и преследвани лица.....Карах едно БМВ 318i по-старият модел, имаше 105 коня. Това зверче просто не даваше да го настъпиш - ускорението му, макар и доста под това на снимката, бе напълно достатъчно, за да си летиш по пътя със скорост от 160 км на хубав път и да не му липсва тяга- Но малко са пъътищата тук където би се поддържала такава скорост за дълго. тази баварка на снимката може и да смае някой с Феррари на пътя, който не очаква такъв двигател в серийна кола, но едва ли би смаяла доктор в морга и някой собственник на автоморга изкупуващ катастрофирали автомобили. Но наистина спирачките на това на снимката бих искал да ги имам на моята кола....Това ще кове на място...символично казано.

    Коментиран от #20

  • 7

    1 1 Отговор
    То във Топ Гиър се завъртя на прав път при мокра писта и спря след 400 метра, докато едно Голфче продължи да се движи добре и след 200км/ч, интересно с тоя двигател как ще се държи на пътя.
  • 8 Fake

    2 3 Отговор
    Коптор за каране в права линия ... нищо повече .

    Коментиран от #12

  • 9 Бмв дрифт мания

    2 1 Отговор
    Вълк ли, това и на проскубан койот не прилича!
    Абсолютна безсмислица, язък за парите!
    Никакво пътно поведение, не е сигурено и за драг дали ще държи пътя направо!
  • 10 Vasik Atanasova

    2 1 Отговор
    ХУБАВ ДВИГАТЕЛ НО НЯМА ДИЗАЙН
    А И КОЙТО ГО ХВАНА ГО БИ
    И ПОРШЕТО И АУДИТО И МЕРЦЕДЕСА

    Коментиран от #16

  • 11 дфгдг

    1 1 Отговор
    Доджа пред него ще го изяде , че и няма да го усети.
  • 12 pepkata

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Fake":

    ти за какво искаш да е ... градско да си цъкаш с него ли ??

    Коментиран от #14

  • 13 GTR

    0 1 Отговор
    Да опита да се справи с Nissan GTR, за да разберат немските "светила" какво е това мъка. :))))))))
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 иво

    0 0 Отговор
    тъп ли си или киорав.то ги изяде с парцалите :Д
  • 16 ГОСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Vasik Atanasova":

    маико мила ти си сляпа АХАХАХАХ
  • 17 onq s konq

    0 0 Отговор
    750 коня на БМВ са много повече от ...същите коне на други марки.Хайл:)
  • 18 ГОСТ

    0 0 Отговор
    А газова дали ще може да му се сложи? :)
  • 19 Беемвиста

    0 0 Отговор
    Това е малкият-голям баварец. Автомобила ако приемем, че е 130ка цената на старо е около 10-15 хиляди евро, двигателя без турбините се върти около 10-12 хиляди евро, скоростна кутия 5-7 хиляди. Не на последно място спирачките около 2-3 хиляди евро (ако са оригинални М-спирачки). G-POWER Kompressorsystem - малко под 7хиляди евро парчето, единия е по 100 коня. (14 хиляди за компресорите). От Bmw искат за BMW PERFOMANCE Power Kit ~330 евро за инсталация и още ~120 евро за флашване = 450-500 евро само да вдигнат малко конете. А ако трябва всички тези нови части да се вкарат в бебчо, можем само да гадаем колко ще струва целият монтьорски труд. Грубо казано 10 хиляди за монтажа, сумата е от порядъка на 60 хиляди евро за BMW 1er G-Power 750 PS което е напълно нормална цена :))) . Поздрави от Мюнхен !
  • 20 на педиатрията

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "баджо":

    ме загуби за читател,не си падам по деца!
  • 21 TODOR STOYANOV

    0 0 Отговор
    ИЗГУБИХ СИ ВРЕМЕТО...ЧУХ КАК НЯКОЙ СИ ИГРАЕ С ПЕДАЛА И ВИДЯХ КОЛИ, КОИТО СЕ ГУБЯТ В ПРЪСКИТЕ ОТ ДЪЖДА...ВАДЯ СИ ПАРИТЕ С РЕМОНТ НА АВТОМОБИЛИ И ВЕЧЕ НИТО ЕДНО ИНЖЕНЕРНО РЕШЕНИЕ НЕ МЕ СТРЯСКА, ТАКА КАКТО НЕДОРАЗУМЕНИЯ, КАТО ТОВА: ДА ВКАРАШ ТОЛКОВА МОЩ В АБСОЛЮТНО ИЗЛИШЕН АВТОМОБИЛ!!!???
  • 22 Пешеходец

    0 0 Отговор
    Да за това си много прав.Много повече смърдят от на другите коли.Ти си жив пример за това.Като минеш все едно са минали 10 коня не един.
  • 23 Пешеходец

    0 0 Отговор
    Пост 22 е до оня тревопасния със многото коне.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.