Last news in Fakti

17 Май, 2016 07:15 2 261 5

BMW чества юбилей в Италия с i8 Futurism Edition

  • bmw i8 futurism edition

Германският производител чества 50-годишнина на италианския пазар и по този повод е създала този еднорог наречен i8 Futurism Edition. Хибридният автомобил ще се включи заедно с ретро класиката 328 в култовото рали известно по света, като Миле Миля или 1000 Мили, което тази година ще започне на 19-ти май по маршрута Бреша-Рим-Бреша.

Дизайнът идва от картината Lampada ad Arco дело на един от създателите на футуризма в началото на 20-ти век - Джакомо Балла. Тази картина иска да пресъздаде улична лампа захранвана от електричество под лунна светлина и използва революционна цветова техника. В момента тя се съхранява в музея на модерното изкуство в Ню Йорк. Създателите Garage Italia Customs споделят, че за тях проекта включващ Джакомо Балла е голяма чест.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Забавно

    0 2 Отговор
    Не се спряха да я промотират тая пластмаса. Явно смятат че е най-доброто им творение.
  • 2 Гена

    0 1 Отговор
    Няма да си купя никога западна кола защото съм фен на москвич и жигули.
  • 3 onq s konq

    2 1 Отговор
    Къде е жълтата ЛАДА-СПОРТ със 150коня и СПОРТНИ СЕДАЛКИ предназначени за придържане на водача при ВИСОКИ СКОРОСТИ,къде е това шареното "нещо"!На това отгоре За БМВ-то май изобщо не се чака ред и не е необходимо да се притежава вноска в "Мототехника"...което е много важно,защото РАДОСТТА ОТ ПОКУПКАТА Е ДВОЙНА-първо че ще имаш най-накрая Лада и второ-ЧЕ СИ ДОЖИВЯЛ за това след 15 ГОДИНИ ЧАКАНЕ!

    Коментиран от #4

  • 4 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    И всичко това успя да напишеш седейки зад волана на i8 Futurism Edition...

    Коментиран от #5

  • 5 onq s konq

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Монго":

    Явно ПРИНЦИПНО ти убягват важните неща.А в случая същественото е не дали съм писал прав или седнал и къде,А ЧЕ УСПЯВАШ НЯКАКСИ ДА ЧЕТЕШ все пак!