Last news in Fakti

6 Юни, 2016 14:49 31 744 25

Арабин плати $5 млн. за регистрационен номер

  • регистрационен номер-
  • търг-
  • аукцион-
  • оае-
  • ариф ахмад ал заруни
Арабин плати $5 млн. за регистрационен номер - 1

Предприемач от Обединените арабски емирства си купи регистрационна табела с надпис "1" за 18 млн. дирхама (около $4.9 млн.), съобщава Gulf News. Ариф Ахмад Ал Заруни се е сдобил с номера на търг в Шарджа, ще го използва за лични нужди и няма никакво намерение да го препродава.

Сумата, заплатена за уникалната табела, надхвърля 18 пъти стартовата ѝ цена. "Дойдох на търга специално заради този номер, защото винаги съм се старал да бъда на първо място. Другите предложения не ме интересуваха", хвали се Ал Заруни.

Арабин плати src="//cdn4.focus.bg/fakti/photos/original/d35/arabin-plati-5-mln-za-registracionen-nomer-2.jpg млн. за регистрационен номер

В аукциона в Шарджа са участвали 1 300 души. Продадени са около 60 "трудни за запомняне" регистрационни номера, сред които "12", "22", "50", "100", "333", "777", "1000", "2016", "2020" и "99999". Първите две табели са спазарени на цени над $500 000, а общата печалба от търга е надхвърлила 50 млн. дирхама ($13.6 млн.).

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тУпак

    6 0 Отговор
    И при глупаците има първо място.

    Коментиран от #24

  • 2 мойс

    0 4 Отговор
    то тук щото само професори сме на това дередже
  • 3 стюпиТ

    4 0 Отговор
    Лесно спечеленото лесно се харчи.
  • 4 Данчо от Русе

    5 0 Отговор
    А ние да храним неговите братя... Глупаци сме ние ,глупаци...Всичките бежанци на кораба и в Обединените емирства. Има много свободно място там ,а и ето, че и свободни пари ,те да си ги хранят. Но тъпата и закостеняла Европа не може да се плоди и мисли ,че сирийците ще я оправят.
  • 5 Фют

    2 0 Отговор
    Бих наддавал само за таела с номер "Тне best КРЕТЕН 1" - инвестицията ще ми гарантира приза и овациите на всяко кръстовище. Отделно, че ако спра пред дискотеката със Запорожеца и тази призова емблема, веднага стотици тинейджърки ще припнат да си правят селфи с мен. Е, някои и ще почерпят. Но само за една цфра 5 милиона и да имах не бих дал. Този е вероятно организатор на залози?

    Коментиран от #22

  • 6 Роман Ценов

    6 0 Отговор
    Откачалка.
  • 7 НТВФАЗАЗЗА

    6 0 Отговор
    На тоя резан баровец номера му струва повече от колата....аси :D
  • 8 Кобрата

    4 1 Отговор
    А повечето от тези номера изписани в статията, в България могат да се поръчат на цени от 100лв до 7500лв, а там плащат милиони. Ми така е, има два вида ахмаци, едните те намират сами, а другите искат търсене, този е от първият вид, сам е отишъл и си е дал парите за едно парче ламарина пълен глупак, и този номер дори не е нещо особено, дори 6-те 9-атки, които тук се купуват на цена от 7500 лева, изглеждат много по-добре от тази единица. Обаче този арабин е доказал, че е на първо място обаче сред некадърниците...

    Коментиран от #9

  • 9 Роман Ценов

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Кобрата":

    Така е!
  • 10 гост

    6 0 Отговор
    Тези пари може да нахранят много деца в Африка, да им осигурят системи за пречистване на вода, да им построят подслон или училище. Това че тези чалми са се родили над земи пълни с нефт не ги прави по-различни от тези, които нямат и една стотинка, бедняци. Супер зле са, раздават милиони и милиарди за лукс, а в същото време толкова много хора умират или се водят войни за петрола, само и само да си останат богати тези индианци.
  • 11 ГОСТ

    2 0 Отговор
    Прав си!
  • 12 Georgi Nikolov

    2 0 Отговор
    Болни мозъци! Вместо да ги даде на бедните семейства, да нахранят децата си... Аз това го приемам за грях... няма по големи изроди от самите нас ``хората``...
  • 13 Пешеходец

    0 2 Отговор
    Чета коментарите и се чудя.
    Що тоя като е толкокова "тъп"и "некадърен" както го описвате, е успял да извади пет мильона за една тенекийка? А Вие умниците карате 20 годишни самоходни бараки и живеете в панелки на кредит.Явно е продал на баба си нивите в пустинята да си купи намер "глупака".
  • 14 арабски селяндур

    2 0 Отговор
    Арабски селяндур, еквивалент на българските селяндури с единствената разлика че той има пари а наште тикви нямат.
  • 15 илиан

    2 0 Отговор
    Напълно съм съгласен с гладуващите в Африка и не само там но тези 5млн са нищо на фона на разходите които правят болните американци в НАСА за това дали имало живот или вода на Марс товае по тъжно..........
  • 16 ГРУБИЯНИН

    1 0 Отговор
    СТИГА СТЕ ЗЛОБЯЛИ! ЧОВЕКА ИМА ПАРИ И СИ ГИ ХАРЧИ КАКТО СИ ИСКА!!! А ЩОМ ДАВА ТОЛКОВА ЗА РЕГ.НОМЕР ЗНАЧИ ИМА МНОООГО ПОВЕЧЕ,А НЕ СА МУ ПОСЛЕДНИТЕ,ТОЕСТ ВСЕ ЕДНО СИ КУПУВА ВАФЛА...!!!
  • 17 ебаси

    1 0 Отговор
    Защото, колега, даже собствения си език не можем да научим как се пише.
    За теб специално, критиката е:
    Милион
    За жалост това е една от малкото думи, макар и чуждица, в българският език, която макар и да ги изговаряме "меко", тя се изписва и изговаря с твърдо И.
  • 18 някой си там

    0 0 Отговор
    вие пъ сте много умни и всичко знаете и всичко можете нема що
  • 19 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    ЧАРШАФИТЕ СА ИЗВЪНЗЕМНИ
    ТЕ СЕ ЗАБАВЛЯВАТ
    А НИЕ ЗЛОБЕЕМ И ЗАВИЖДАМЕ

    Е НЕ СМЕ ОТ ТЯХНАТА ЧЕРГА
  • 20 ЙВДФСК

    0 0 Отговор
    Е СЯ ДА ПУСНАТ НОМЕР "0" НУЛА И ТОЯ ПАК ЩЕ НАДДАВА
  • 21 незнайко

    0 0 Отговор
    Капитализъм по арабски. Само драстичното намаляване консумацията на нефт, може да му спре кранчето, от което текат тези долари. Те не са човеци, след като и жените ги нямат за нищо.
  • 22 Сахиб

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Фют":

    5 милиона за ласкаене на ЕГото, а преди малко чета едно момченце 9 годишно се нуждае от 310 000 евро за да пребори левкимията и да живее.
    Странно нещо са хората.
  • 23 гхгйх

    0 0 Отговор
    Е така е... И аз винаги си мисля за това преди да заспя. Но се сещам и че 5,000,000$ са 10 милиона хляба, може да нахраниш някой, който днес би умрял, ако не яде.. Бих казал, че човешката природа е нещо много "относително" , някой би дал 5,000,000 за да лети в космоса, току виж спасил цялата планета. Безкрай варианти предлага тази Вселена, но винаги трябва да изберем 1
  • 24 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "тУпак":

    1. Арабски бизнесмен плати 4,3 млн. евро за регистрационен номер „1“
    Арабски бизнесмен извади 18 млн. дирхама, за да може да сложи регистрационен номер „1“ на своята Pagani Huayra.Стартовата цена беше 1 млн. дирхама, но достигна 18 млн. (4,3 млн. евро) в рамките на няколко минути.- това от тази статия .
    2. Предприемач от Обединените арабски емирства си купи регистрационна табела с надпис "1" за 18 млн. дирхама (около $4.9 млн.)....това е от тази статия тук.

    Добре де, това журналята като пишете, влагате ли поне малко акъл или пишете, колкото да сте в джаза? Да бяхте поне се информирали колко са всъщност тия 18 млн.дирхама ! Добре, че поне не ,,работите,, в банки....тогава ще стане страшно !
  • 25 jambazina

    0 0 Отговор
    Е тоя е същия като нашенците дето дават по 50-100 лева допълнително за т.нар. "хубав" номер, просто има повече пари.