Last news in Fakti

10 Октомври, 2016 11:36 13 642 5

$9 млн. за регистрационна табела

  • регистрационен номер-
  • регистрационна табела-
  • рекорд-
  • дубай
$9 млн. за регистрационна табела - 1

Индийски предприемач спечели търг за автомобилен номер в Дубай с оферта за $9 млн. Така Балвиндер Сахани счупи световния рекорд за най-скъпа регистрационна табела, поставен от Ариф Ахмад ал Заруни, който плати $5 млн. за правото да окичи колата си с цифрата 1, съобщава Bloomberg.

Организатор на аукциона е дубайският КАТ. На търга, проведен в събота, са били предложени общо 80 табели, за които са наддавали 300 участници. Съгласно местния закон набраните средства ще бъдат инвестирани в развитие на пътната инфраструктура.

 млн. за регистрационна табела

Номерът, купен от Сахани, съдържа два символа - D5. Индиецът, който е собственик на международна компания за управление на недвижими имоти, е купил и друга табела, но за значително по-скромната сума от $272 300.

Това не е първата рекордна покупка на Балвиндер Сахани. На аналогичен търг през миналата година той е платил $6.82 млн. за табела с номер "09".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 1 Отговор
    Има хора които умират от глад и недоимък...други се счупват от работа...а този си купил ламарина за 9млн долара....простотията е обзела света дами и господа....
    Скоро този с гумичката трябва да се намесва явно...
  • 2 Аго Хашим

    0 1 Отговор
    Хах, тоя го пари главата, $9 000 000 за регистрационен номер!
    И накрая ако се намери някой мангал да я свали и да я зарови някъде, ей така за базик да му направи, този няма да може да спи от яд, хахахаха...

    Коментиран от #3

  • 3 scбг

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Аго Хашим":

    Номерът струва толкова, табелата едва ли има някаква стойност различна от 10-15 $
  • 4 винкелУ

    0 0 Отговор
    Е тоА шЪ го признаЕм за батка, ако тоА номер за 9 милки го сложи на нЕкой голф за 3 леА ;)
  • 5 азаз

    0 0 Отговор
    Чудя се колко ли му стуват перманентните вежди на тоя ???