Last news in Fakti

10 Ноември, 2016 22:30 19 992 26

Спускане с... Range Rover Sport

Обикновено за спускане се използват ски през зимата и колела през лятото, но тук се е намесил един малко по-различен обект. В последно време SUV автомобилите започнаха да изглеждат все по-"паркетно", но някои от тях оставят възможностите си прикрити и аристократът Range Rover Sport ще го докаже. Главната промяна, за да бъде възможно това, което ще видите са гумите - те дават нужното сцепление и контрол. Разбира се за безопасност са добавени и предпазна клетка, спортна седалка и многоточков колан, но всичко друго по автомобила е стандартно.

Зад волана е титанът Бен Колинс, който има участия в почти всички автомобилни шампионати по света - Formula 3, прототипите на Льо Ман, GT3 и още куп други. Той е и един от пилотите спрягани за митичния "Стиг" в предаването Top Gear, а и участва в каскадите по заснемането на общо три епизода от поредицата за Агент 007.

Състезанието Инферно е най-голямото аматьорско събитие в света на ските и се провежда от далечната 1928-ма година насам. Пистата с дължина от 14.9 километра започва от върха Шилтхорн и има респектиращата денивелация от 2170 метра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марио

    1 0 Отговор
    Имам новия VOQUE. Супер е но още не съм видял как ще е на сняг

    Коментиран от #13

  • 2 корсаков

    0 1 Отговор
    Aко беше прехвалената G-класа, щеше да се обърне!
  • 3 Марио

    1 0 Отговор
    Не знам за G класата не съм карал такава но до преди 3 месеца карах infiniti fx30ds .Взех си го нов през 2013 с всички екстри .Карах го 3г омръзна ми и го продадох.Вървеше супер но возеше твърдо като за 144 000 лв много твърдо,а на сняг заседнах в една преспа сняг ... виках да ме дърпат за да излезна. А сега вече 3 месеца карам voque няма проблем но пак казвам да дойде зимата.

    Коментиран от #6, #16

  • 4 Nazy

    1 1 Отговор
    Как ще е на сняг? Зависи най вече от гумите.ако си с хубави гуми рядко ше се налага режим 4х4.наистина голяма машина...
  • 5 Марио

    1 0 Отговор
    Гумите са ми хубави (заводските)на range rover. Но и infiniti то ми беше с хубави гуми и ме дърпаха.Но все пак благодаря за съвета🚘🚘

    Коментиран от #9

  • 6 Прецаканият

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Марио":

    Ти си луд...Дават ли се 144 000 за такова дърво бе човек? Що не си взе една S-class-а нова на Mercedes или пък ML джип? Също можеше да вземеш и Audi Q7 или Porsche Cayenne Turbo S PDK...яко си си го лъзнал с грес, хахаха
  • 7 малчо

    0 1 Отговор
    VOQUE не ли малко pussi car !? Мислех, че основно жени до МОЛ-а ги търкалят. Не съм запознат с офф роуд възможностите му, но едва ли е нещо блестящо, като го гледам паркетник си е, ама знам ли!?
  • 8 Димитър Колев

    1 0 Отговор
    Впечатляващо наистина!
  • 9 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Марио":

    Евала че си извадил такива пари за нов "Инфинити",но за съжаление впечатлението ти "вървеше супер" не ми върши работа по простата причина че реално имам финансова възможност да си купя такава на около 6-7 г.И ако не греша ,моделът ти с 238к.с. дизел освен в интериора не би имал нищо общо с бензинов 320коня.Пък ако ми се стори твърда возията,няма проблем да метна на предните седалки напречно един надувен дюшек:)
  • 10 Оф роуд

    0 1 Отговор
    Не знам по какво се впечетлявсте толкова.Първо кара по път второ има участъци с елементарна трудност после е на селски път и накрая поляна.Ами денивилацията тя да не е за 50метра.Това са евтини трикове за реклама за прости снобари.Никъде не пише за 144000 лева ама ганьо знае всичко карал бил нов инфинити,мл,г класа.Гумите му били хубави щото са две нови отпред ли?По тъпи коментари не бях чел.То бива да си прост ама това е в повече.И накрая митичния пилот от Ф3,льо на.ран и т.н кога се научи да караш джип?Нещо като миньор космонавт от подземната авиация.
  • 11 Дон Джонсън

    1 0 Отговор
    Това , както и всеки модерен боклук след това спускане трябва да му се сменят половината тампони и шарнири, ако не е изкривил и носачи и мостове,
  • 12 Гостенина

    0 1 Отговор
    Какво е VOQUE????Нещо китайско или нещо,което си сънувал...докато си се успал преди училище???
  • 13 Гостенина

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Марио":

    Какво е VOQUE????Нещо китайско или нещо,което си сънувал...докато си се успал преди училище???
  • 14 сашо

    0 0 Отговор
    Реклама! Той се спуска за време, и си прави кефа. С нищо не виждам ситуация граничеща с невъзможното за преодоляване.

    Коментиран от #20

  • 15 Марио

    1 0 Отговор
    Voque e land rover range rover TDV8 по голямата и луксозната версия на sport.Също така е и по мощенот от него.A evoque е джипа за жени
  • 16 Митко

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Марио":

    Това е ситуацията! Хвалиш се че имаш автомобил за 144000лв, а не можеш да пишеш. Браво Марио...
  • 17 Оня с оная

    0 1 Отговор
    Освен хвалбата на Марио, нищо друго смислено.
    По темата за скапания "ленд" мога да кажа че и л..но да пуснеш да се търкаля надолу, няма да има проблем.

    Да се похваля и аз освен:
    аз пък карам корав "японски" на 70см от земята до вратите, на цена 30 пъти по евтина от модерния ти pussy SUV и направо ще го прегази.

    Относно инфинити много ме дразни рекламата "Безкомпромисен градски кросоувър", какъв кросоувър може да е тая пръчка

    Коментиран от #24

  • 18 CGI

    0 0 Отговор
    Има повече CGI в това "видео" от колкото реално шофиране на въпросния автомобил...голяма глупост...тези 5 мин. от живота ми гледайки тази тъпотия за съжаление няма как да си ги върна обратно...
  • 19 оня

    0 1 Отговор
    Защо не пробва нагоре а ??? Смях. Пътеката си беше перфектна хахххххх
  • 20

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "сашо":

    Има реална опасност да се засили прекалено да поднесе и да се преобърне многократно.
  • 21 Баровеца

    0 0 Отговор
    Марио и аз карам range rover vogue. Много е хубав супер е само че аз съм с по стария модел.А на тия дето не правят разлика между VOQUE и EVOQUE мога да им кажа да не коментират.Evoque e дамско а voque е огромен джип от висок клас с мощни двигатели (голямата , луксозна версия на sport)😎😎😎

    Коментиран от #23

  • 22 Критиков

    0 0 Отговор
    Средна скорост около 40 км/час по тези сипеи. Това е реклама на окачване и на шофиране с несъобразена скорост. Пилотът на края си отдъхна ... и има защо.
  • 23 dexter

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Баровеца":

    Ама и той като Evoque е пуси-кар. Прехвалени индийски ... пардон английски боклуци, които стоят повече време в сервизите.

    @ #2 корсаков
    G-класа-та е (беше) истински джип. Има защо да струва толкова. Ако си карал такова чудо поне малко извън пътя щеше да знаеш. Аз съм имал това удоволствие.
  • 24 Аут

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Оня с оная":

    И какво общо има твоята каруца с такава машина, че вътре е като жигула ли. Дай го да го видиме сток какъв е тоя джип брееее. 70см си си го направил ти. Не бъркай нещата !!!!
  • 25 ranger

    0 0 Отговор
    Може да е пуси, но пуситата энаят какво е воуг, аз си карам пусита в Швейцария с такъв, а вие с японските скуки си карайте в калта и в пустинята с арабухите
  • 26 Баткото

    1 0 Отговор
    Що освен Марио и Баровеца никой не прави разлика между rangr rover TDV8 *(voque)* и EVOQUE