Last news in Fakti

19 Ноември, 2016 07:15 6 909 2

Сутрешен McLaren-изъм

За тази съботна сутрин, решихме да съберем няколко интересни новини около английските машини на McLaren. За градивност ще започнем от лошата - един от първите екземпляри на най-мощната и остра версия на 650S - HS MSO с неговите 688 конски сили и купища аеродинамика, бе участник в катастрофа. Автомобилът се появи само преди месец на пътя, но нелепа шофьорска грешка го запрати под задната част на камион в централен Лондон. Надяваме се, че другите 24 автомобила от рядката версия, няма да последват перфектния пример за липсата на респект към мощността. 

Вторият автомобил е най-покъртителното нещо създавано от "островитяните" и се продава за "скромна" сума. Комбинация от пистата и пътя, този McLaren P1 GTR е най-доброто от двата свята - остри настройки за писта, 1000 конски сили и аеродинамика генерираща около тон притискателни сили, но в легална за пътя черупка. Цената, ами цената достига 3993000 евро, като автомобилът няма навъртяни километри. Колкото и да е скандална тази цена, ние със сигурност не очакваме автомобилът да поевтинее за в бъдеще.

Първият McLaren от новата ера - MP4-12C в оригинален вид разполага с мощност от 600 конски сили и 600 нютонметра, но изглежда, че 3.8-литровия V8 битурбо има завиден потенциал. Американските тунери от Hypercar Development са постигнали огромен резултат след сравнително малко количество подобрения - цели 1200 конски сили или точно двойно над заводската мощност. Интересното е, че според тях двигателя има още възможности и 1400 конски сили не са нещо непосилно.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 раптор

    0 0 Отговор
    И все пак този звяр не достига статуса на легендата F1! Когато Ф1 излезе, беше непобедим автомобил в продължение на години, без конкуренция! Даже днес трудно се доближават. Докато това си има конкуренти в изобилие.