Last news in Fakti

2 Януари, 2017 07:15 4 918 2

Продават едно чудесно Maserati

Maserati Mexico се произвежда от 66-та до 72-ра година и представя класичеките град турери. В борбата за съдаването му се състезават няколко дизайнерски студия - Frua, Bertone и Vignale. В крайна сметка поръчката е спечелена от Vignale, но прототипите на другите конкуренти са напълно функциониращи автомобили и сега един от тях се продава.

С номер на шасито AM112 001, това е първият автомобил, който използва новият 4.7-литров V8 двигател Tipo 107/1 и първият, който има четири хидравлични дискови спирачки. Mexico е изграден на базата на първото Quattroporte, но с намалено междуосие. От версията с 4.7-литров двигател излизат общо 175 автомобила, а от версията с по-малкия 4.2-литров почти двойно - 305 автомобила.

Този чудесен прототип в цвета Amaranto и кожена тапицерия в цвета Neutro Connoly претърпява пълна реставрация през 90-те, като това включва и механичната част. Търгът, на който ще бъде продаден автомобилът, ще се проведе в средата на започналия първи месец от календарната 2017-та, като очакваната цена е между 450 хил. и 550 хил. долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1

    3 0 Отговор
    Прекрасна е!

    Коментиран от #2

  • 2 made in Italy

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от " ":

    Така е, едно време са правели Коли, а не бункери на колела...