14 Април, 2017 11:26 28 503 25

Убиецът на Tesla разви 350 км/ч (ВИДЕО)

  • lucid motors-
  • air
Убиецът на Tesla разви 350 км/ч (ВИДЕО) - 1

Компанията Lucid Motors публикува видео с изпитанията на своя електрически автомобил Air. Автомобилът, който се задвижва от два електромотора разполага с мощност от 1000 конски сили и на 12-километровия овал в Охайо успява да развие скорост от 350 км/ч.

Стартът на серийното производство има за цел да противопостави колата директно на Tesla Model S. Според представители на компанията това ще се случи в началото на 2018 година. Lucid Air е оборудван с два електромотора.

Електродвигателите са разположени по един на предната и на задната оси. Ускорението от 0 до 100 км/ч. става за 2.5 секунди. Серийната версия ще се предлага с избор от два акумулаторни комплекта. Вижте как Air на Lucid Motors развива 350 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    13 25 Отговор
    Хубаво е да почнеш да правиш нещо последен, дотогава другите са изяли триците и са изхарчили парите за експеримент-грешка. Съвсем неизвестна марка туря дебел златен пръст в ауспуха на Тесла. Чудесно!

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Електромобил

    27 5 Отговор
    Елвктромобила няма ауспух...

    Коментиран от #4

  • 3 гост

    38 7 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    Първо това далеч няма да е последния нов "играч" при електромобилите , второ има мнооого хляб да изяде докато дори доближи Тесла и трето Тесла има за цел не да няма други производители на електромобили , а да спре производството на петролни такива . Ако не знаеш още преди три години освободиха всичките си патенти именно за да улеснят такива като тези китайци и в тази кола също има доста от техните разработки . И също така Тесла освен превозни средства от ВСИЧКИ класове произвежда и системи за производство и съхранение на електроенергия от най-малките до най-големите промишлени . И ако не си чул от десетина дни е най-скъпия автомобилен производител в Щатите и в първите пет в света и то с тенденция за бърз растеж , та не се прехласвай толкова по китайците , добър прототип и добре напредват , но докато станат сериозен играч доста ще се учат от "батковците" в Тесла
  • 4 mediator37

    3 14 Отговор

    До коментар #2 от "Електромобил":

    добре, ... в бобината на Тесла.
  • 5 гост

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    Чакайте първо да видим дали ще има реален автомобил и производство или ще си останат само с прототипите... Да не забравяме, че Тесла има нещо огромно като свое предимство - собствена мрежа бързи зарядни покриваща цял САЩ и западна Европа.
  • 6 engine

    15 8 Отговор
    В тока е бъдещето!

    Коментиран от #7

  • 7 Ламбо

    21 6 Отговор

    До коментар #6 от "engine":

    Бъдеще може да има само ако направят времето за пълно зареждане на батериите под един час , пробега да е най-малко 500км с едно зареждане , без да се налага да караш с 40км/ч и накрая , когато смяната на пакета на батериите струва по-малко от 1000 USD. До тогава ще се карат нормални коли или най-много хибриди.
  • 8 гост

    10 4 Отговор
    Когато пуснат истинска кола и си я купят поне 1000 човека, тогава ще е масов автомобил. Малки серии коли има от нечувани марки, но да излезеш срещу Тесла е доста голямо изхвърляне и то като "убиец". Тесла Модел С е 60х.долара, а тази е 200х.долара с двойно по-голяма батерия от тази на модел С.
  • 9 до госта

    8 5 Отговор
    Тия от тесла плащат ли ти та толкова ги боготвориш?Сега е модерно да се карат но като мине модата и започнат да се облагат с данъци и всичко което се плаща и за кола с двг ще видиш,че евтиното(уж)излиза скъпо.

    Коментиран от #10

  • 10 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "до госта":

    За твое съжаление електромобилите никога няма да се облагат така , както се облагат колите с ДВГ . А дори това да беше така , разликата в разхода и в "поддръжката " е в ПЪТИ , а не в проценти . Дори сега при разлика в началната цена 3-4 пъти в полза на ДВГ , след най-много 10 г. експлоатация електромобила излиза по-евтин , а след 5-6 години разликата в първоначалните цени няма да има или ще бъде в полза на електромобила . А докато се изравни облагането с данъци , цените на ДВГ ще са доста по-високи , да не говорим , че практически ще могат да се карат там където не живеят хора

    Коментиран от #22

  • 11 Shmeker

    5 0 Отговор
    трябвало по 1 мотор на всяко колело да сложат за да стане 2000 коня.
  • 12 gsn4366

    11 1 Отговор
    Учени от университета "Харвард" успяха за първи път в света да създадат метална форма на газообразния водород.Става дума за изцяло ново вещество.Превръщането на газа в метал е станало с прилагане на свръх високо налягане.Заради необичайните свойства на новото вещество ,то може да замени сега използваното ракетно гориво и така да скъси пътя до Марс от близо година на няколко седмици.За да бъде използвано като гориво ,само трябва да се намери начин за масово производство.Мисля че алтернатива на петрола не е само електрическата енергия.

    Коментиран от #15, #16

  • 13 Shmeker

    7 0 Отговор
    1. Колата кефи повече от Тесла на външен вид, оригинален е, не е краден от Ягуар.
    2. Колкото до тази скорост 350 км/ч - много е. Тва значи, че ще е скъпа. А и може повече да вдигне, за сега е ограничена софтуерно за теста.
    3. Наистина не е лошо тия коли да имат по един малък бензинов мотор да прави ток, щото закъсаш ли за енергия, преливане с туба няма в случая.
    4. Пробегът не е ясен, но е ясно че няма да е много. Но при добра инфраструктура с изградени зарядни станции ще става за каране.
    5. Не са скъпи за обслужване? От къде знаете? Всичко зависи как ще я проектират. А никой няма да остави сервизите без работа. От резервни части се печели доста, знаете за надценките.
    6. За сега изглежда бутикова, това значи, че може да си замине в историята като фирмата Фискер. Никой богаташ няма да почне да купува тия коли щото пестят гориво. Трябва да имаш и пробега, например един директор му се налага да обикаля доста километри на ден.. и пак се връщаме на точка 4 за пробега.

    Коментиран от #18, #19

  • 14 глист

    2 0 Отговор
    свежо!
  • 15 гост

    8 3 Отговор

    До коментар #12 от "gsn4366":

    https://money.bg/auto/mercedes-se-otkazva-ot-vodorodnite-dvigateli.html
    http://www.idg.bg/biznes/345222/toyota-se-otkazva-ot-vodorodnite-koli-v-polza-na-elektromobilite

    Процеса на производство , съхранение , пренос и повторно производство на електричество чрез водородни клетки е над 40% по-неефективен и съответно по-скъп от съхранението и захранване с батерии . Отделно от това конструкцията на автомобил с такива клетки е 2-3 пъти по-сложна , съответно ненадеждна и скъпа . В момента няма автомобилна водородна клетка способна да захрани повече от 100-120 Квт двигател срещу безпроблемни над 750 за батерии. И това е за обикновен водород , а този "металния" ще е поне 5 пъти по-скъп и на говорим за ракети , а за автомобили !!!
  • 16 Гост

    6 3 Отговор

    До коментар #12 от "gsn4366":

    Това се знае отдавна - в неутроните звезди се смята, че именно свръхналягането прави водорода твърд като метал.
    Пък оня теслофил го мани, той не вижда по-далеч от носа си. Ти му говориш за ракетно гориво, той сънува батерии!

    Коментиран от #17

  • 17 гост

    1 5 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    Интересно кой пък вас двамата ви пита за "ракетно гориво" в статия за електромобили или не можеш да преживееш , че дори "стогодишните" признаха , че няма бъдеще във водородните коли ??!!

    Коментиран от #20

  • 18 гост

    3 5 Отговор

    До коментар #13 от "Shmeker":

    1. От кого са крали или не си е лично твое мнение , което явно не се споделя от мнозинството .
    2. Естествено , че 350 км/ч е безсмислена скорост , дори 250 е много , както и ускорения от 3-4 секунди , но за съжаление още са нужни за някои хора които се съмняват в превъзходството на електромобилите . Но по-важното е не че ги има , а начина по който се постигат от електромобилите , а именно чрез в пъти по-опростена и по-надеждна конструкция и също в пъти по-ниски разходи . В същото време електромобилите остават напълно практични и ежедневно пригодни , както и с ресурс в пъти по-голям от така наречените петролни "суперкари".
    3. Мечтанията за "бензинов" мотор в автомобил с няколко пъти по-прогресивна конструкция напомнят на желание да се върже кон пред автомобил с ДВГ , щото видиш ли може да му свърши "горивото" , пък той трева не пасе , нали !!!
    4. Пробегът е абсолютно ясен и предостатъчен дори днес , а в бъдеще само ще се подобрява , макар че повече от 500 км също е безсмислено и е само за такива които имат разсъждения като в предишния абзац .
    5. Отново мислене на "стогодишен" автопроизводител , което води до резултати като на такъв , справка Опел продаден за 1,3 млд при год. производство над 1 млн. бр. За твое сведение в момента се движат над 300000 Тесла , които са "навъртяли" вече няколко милиарда километра и никой от тях не знае друго "обслужване" освен софтуерно или аварийно . При електромобила понятието "консуматив" не съществува , а задвижва
  • 19 гост

    3 5 Отговор

    До коментар #13 от "Shmeker":

    5. Отново мислене на "стогодишен" автопроизводител , което води до резултати като на такъв , справка Опел продаден за 1,3 млд при год. производство над 1 млн. бр. За твое сведение в момента се движат над 300000 Тесла , които са "навъртяли" вече няколко милиарда километра и никой от тях не знае друго "обслужване" освен софтуерно или аварийно . При електромобила понятието "консуматив" не съществува , а задвижването още при проектирането е с ресурс над 1,5 млн. километра , тоест посещение на сервиз само при авария . Дори само смяната на масла и филтри при ДВГ е достатъчна да го оскъпи два пъти при по-дълга експлоатация , а всички знаем , че това е само началото и то най-евтиното.
    6. Фирмата Фискер беше на един много "повярвал си" дизайнер , който си въобразяваше , че другите ще се избият да го "финансират" . За разлика от него тези "китайци" имат ресурси по-големи от половината "стогодишни" накуп , дотам че обявиха БЕЗПЛАТЕН лизинг за клиенти които надвишават определен оборот в интернет сайтовете им и то много по-малък отколкото си мислиш . А относно директорите , явно не знаеш , че в повечето китайски градове и то именно "директорските" вече изобщо е забранена регистрация на други коли освен електромобили . И това тепърва ще се разраства !
  • 20 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Избърши си пяната от устата, защото теб пък никой не те пита за Тесла, но ти под всяка статия им правиш фелацио!
    Кое има бъдеще и кое не, ти си последния, който ще кажеш!
    Винаги горенето ще е по-ефективно от батериите. Не, че е лошо да има електрички, но в никакъв случай те не трябва да се налагат. Иначе пак ще стигнем до поредния "Дизелгейт", с престъпното налагане на псевдо решение чрез измами и картелни договорки!

    Коментиран от #23

  • 21 Данко

    2 0 Отговор
    Ако беше на по разумна цена бих се замислил да я купя. Говорих с един софиянец, който си я купил, много е доволен, но е на тръни като излиза от София заради зареждането. Данък няма, но автокаското и било трепач.
  • 22 до госта

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Ще си купя електромобил и ще го карам над 10 год.за да му избия цената!!!!!!Луд ли си?Айде бъдещето ще покаже дали никога няма да се облагат като двг с данъци и всичко необходимо.Държавата да се лиши от млр. евро защото караш на ток.Как ли ще се получи?Хоп и първото е на лице-солено автокаско.Честито на печелившите.

    Коментиран от #25

  • 23 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    Нещо се нервиш , а ?! Вече ти свършиха и изсмуканите от пръстите аргументи , та стигнахме до каруцарски маниери . Дори "любимците" ти признаха в прав текст , че занапред ще залагат основно на електромобили и единнственият въпрос е как да го направят по-бързо и не по-късно от 5-7 г. , защото след това ще е прекалено късно . А горенето е ефективно само за разсъжденията ти на дървен философ .

    Коментиран от #24

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #22 от "до госта":

    Жалък опит и доста глупав при това . В сайта на всеки застраховател пише черно на бяло , че каското е процент от стойността на автомобила , обикновенно 4-5% . Така , че за твое съжаление каското на Тесла е абсолютно същото като на петролна кола за тия пари. Естествено , че е по-голямо от каското на петролен дарак за 5-10000 , но не е по-голямо от такова на кола за 150-200 000 , така че тоя номер го забрави . А относно облагането мнооого си изостанал , направо отвсякъде издишаш . Данъците от които се лишава държавата са мнооого по-малко от това което печели , само парите които се спестяват от вноса на петрол и производните му са между 5 и 10 ПЪТИ повече от "ценните" ти данъци , да не говорим за приходите от местното производство на електроенергия и милионите спестени от болести предизвикани от същите . А относно "ще карам 10 г за да му избия цената " - явно и първолак може да смята по-добре .