Last news in Fakti

28 Май, 2017 13:35 48 896 40

Rolls-Royce създаде най-скъпия нов автомобил - Sweptail

Rolls-Royce създаде най-скъпия нов автомобил - Sweptail - 1

Този уикенд буквално ври от новини, като причините са няколко събития, между които е и Concorso d’Eleganza - престижния конкурс във Вила Д'есте на брега на езерото Комо в северна Италия. Там бе представен прототипа на бъдещата 8-ма серия на Баварците, но един автомобил леко открадна погледите от него - Sweptail.

Причините са визуални и от първия поглед над това пищно великолепие може да ги разберем. Идеята на тази машина е да покаже възможностите на английския производител, като интересното е, че това не е прототип, а поръчка за клиент на компанията, който за сега е анонимен. Името Sweptail идва от ранните години на миналия век и тогавашните модели на компанията, които имат издължен заден прозорец, който се слива със задницата на автомобила. От компанията споделят, че създаването е било като ръчната направа на обувки - клиентът е дошъл с идеята, а компанията е проектирала всичко, за да отговаря перфектно на ежедневието му и да е удобна във всеки един момент. Проектирането на машината е отнело няколко години, но ефекта е поразителен във всяко едно отношение, като лесно се забелязва и влиянието от света на яхтите.

Sweptail има само две седалки, като задните са претворени в място за багаж, а един от най-зашеметяващите детайли е панорамният покрив, който според техниците на компанията е едно от най-смелите и трудни за проектиране неща в автомобилите им до сега. Предницата може да напомня за другите модели, но е строго персонализирана с един впечатляващ контур. Единствено в страничните линии може да видим следа от Phantom Coupe.

Това е и платформата, която е използвана като база и поради тази причина двигателя на машината е същия 6.7-литров V12 с 459 конски сили. Цената за всичкото това пищно изразяване ще влезе в историята на автомобилостроенето, защото тя достига над 13 милиона долара - рекорд, който първоначално е труден за възприемане, но като се загледаме в тази красота и можем да го обосновем.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чакала

    42 6 Отговор
    Некое българско олигарсче сигурно не може да спи и се чуди как по-бързо да си я купи

    Коментиран от #4

  • 2 Random

    38 29 Отговор
    Много грозен интериор и още по-грозна задница.
    Само за гъзария.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Shmeker

    18 25 Отговор

    До коментар #1 от "Чакала":

    Едва ли на българските, но руски и арабски ще има.
    Само че е много грозен отпред. Като камион. Това би се харесало само на 60- 70 - годишен олигарх.
  • 5 гост

    16 25 Отговор
    Няма лошо , имал, дал , но от друга страна с 13 милиона можеше да си построи собствен град на някое хубаво място , а тоя куп желязо след десетина години ще става само за паметник , щото в никой град няма да го пускат , ако ще и 130 милиона да струва

    Коментиран от #11, #38

  • 6 LEGIONARIVS

    35 9 Отговор
    Ролс винаги са се славили с брутална визия. Автомобилите им са съчетание от тежка, брутално-луксозна визия с огромна предна решетка и супермасивен вид! Е, за жалост започваме да стваме свидетели и на тяхното исп...стяване.. Не знам защо всички модерни дизайнери правят колите така че да мясат на айфон или таблет, що за извращение.. Ето затова много хора винаги ще си предпочитат по старите но по мъжки изглеждащи автомобили!
  • 7 класика

    29 13 Отговор
    ей това е автомобил със собствен стил - не робува на модни тенденции - фаровете да стигат до половината на калника... и прочее простотии - грозен е за хора без стил! Един млад или стар човек - ако има добър вкус ще хареса този автомобил , а не масовите прости баварци и мерджани , дето от изгъзици заприличаха на нищо
  • 8 БЪЛГАРСКИ ОЛИГАРХ

    14 15 Отговор
    Публикувано във факти.бг: това не е прототип, а поръчка за клиент на компанията, който за сега е анонимен.
    АЗ СЪМ КЛИЕНТА !

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 незнайко

    17 26 Отговор
    Отпред даже и Лада Нива е по красива. Голямата работа. За 13 милиона това ли са успели да сътворят ? Какво като е Ролс Ройс ? Още малко им астава. Не може да вдигаш цената до БЕЗБОЖИЕ !

    Коментиран от #13

  • 11 Гост читател

    25 2 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Не се притеснявай- той си има и град и остров и яхта . И тия 13 милиона са само една маалка част от парите му. Коментара ти е абсолютно безсмислен. Както и моя

    Коментиран от #12

  • 12 гост

    6 6 Отговор

    До коментар #11 от "Гост читател":

    Ами въпроса е докога ще ги има , ако продължава така , ако мислиш , че и за такива няма фалит , напротив , това е перманентно ежедневие . Интересно защо такива като Бъфет или Зукърбърг не им минава през акъла такива щуротии , щото нямат 1000 пъти по 13 милиона ли ? Давам ги като пример за различни поколения , не за друго .
  • 13 Gosho

    14 0 Отговор

    До коментар #10 от "незнайко":

    Името ти си пасва с коментара ти
  • 14 HuawEiiiiii

    11 11 Отговор
    Колата е безспорно произведение на изкуството но 12 милиона в никакъв случай не струва. Китайският Hongqi V12 изглежда по-добре, по-голям е и по-мощен, а струва 24 пъти по-малко. Немците първо да успеят да направят смартфон, и после да се изхвърлят пред китайците така.

    Коментиран от #19

  • 15 Джуджето Хаяско

    10 10 Отговор
    Отпред много грозен.....иначе бива.Някой US рапър ,че го купи.
  • 16 Petros

    12 12 Отговор
    Голем грозник!!!
  • 17 мъжкар

    11 9 Отговор
    Абе опел кадет 89-та година има по-добър външен вид.
  • 18 ФордФиеста

    12 11 Отговор
    Страхотна е. Моля който не разбират от Лукс и скупи коли да не се врът, това не ви е Ауди.
  • 19 Шшш

    11 6 Отговор

    До коментар #14 от "HuawEiiiiii":

    Нищо не каза!! Купувай си китайските телефончета за две,триста лева и тихичко обратно по дупките
  • 20 BoostKiller

    7 9 Отговор
    Powered by BMW 😉
  • 21 QWERTY

    8 12 Отговор
    По добре Майбах за половин милион. Алчните англи май ще си останат с нея завинаги. Глупава и грозна.
  • 22 НИЩО НОВО

    7 10 Отговор
    Възможно най-глупаво похарчените пари!Като го гледам това недоразумение се сещам за вица на Вини Джоунс:Много пари съм дал за жени , пиене и дрога , но и много съм похарчил за глупости!
    Далият парите явно е капацитет като Вини!
  • 23 Гост

    5 12 Отговор
    Грозоооооооооооотия
  • 24 Бай Кире

    12 6 Отговор
    Отзад безочливо са изплагиатствали "Победа" от 50-те години. Отпред аеродинамичността е като на ГаЗ 53 А. И е с десен волан. Ще трябва да се преправя за нашите пътища...
    Ич не ме кефи тоя кенеф.
  • 25 proopov

    17 3 Отговор
    колата е поръчка за клиент и не се продава. разработката и струва 13 мил щото е правена 2 год. такъв е вкуса на клиента. никой не очаква от нас - работничестата класа да я оценим. то и мона лиза на да винчи е грозница, ама е оценена на мнооого милиони. тук става дума за пропорции и извивки и техники дето не са за нашето просто око. а тази кола след няколко години ще струва доста повече дори и да не може да се кара легално. така че "разбирачите" по добре да не се излагат с тъпи оценки на нещо, което не е за ограничените им мозъци.
  • 26 proopov

    8 4 Отговор
    колата е поръчка за клиент и не се продава. разработката и струва 13 мил щото е правена 2 год. такъв е вкуса на клиента. никой не очаква от нас - работничестата класа да я оценим. то и мона лиза на да винчи е грозница, ама е оценена на мнооого милиони. тук става дума за пропорции и извивки и техники дето не са за нашето просто око. а тази кола след няколко години ще струва доста повече дори и да не може да се кара легално. така че "разбирачите" по добре да не се излагат с тъпи оценки на нещо, което не е за ограничените им мозъци.
  • 27 Shmeker

    10 10 Отговор
    Личи си че предницата е пълна безвкусица като на другите модели. Не прилича на нищо. Нареден радиатора и тупнати два гадни фара, все едно че не е трябвало да ги има, ама някой началник преди старта на производството се е разпоредил.
    Задницата се свива елегантно, а предницата е пълна противоположност като форма, трябвало поне малко да я свият и дори леко направят да се снижава елегантно.
    Стилистично предницата и задницата са от различни коли.
  • 28 BoostKiller

    7 6 Отговор
    Тука има само селски разбирачи дето нищо не знаят освен да мърморят като жиници и да дават минуси 🤣
  • 29 Shmeker

    15 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Цената за всичкото това пищно изразяване ще влезе в историята на автомобилостроенето, защото тя достига над 13 милиона долара - рекорд, който първоначално е труден за възприемане, но като се загледаме в тази красота и можем да го обосновем.

    Абе как ше го обосновем точно? За една кола най-скъпото е да се направи платформата и механиката, които вече ги е имало, така, че в тази цена разходи няма. И какво? Ламарини и седалки? Да не са от марсиански материали?

    Бутикова кола просто
  • 30 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    8 10 Отговор
    Ковчег
  • 31 Брутален

    13 3 Отговор
    Нема да го купувам т'ва .Че си карам Заставата ! Web@ го
  • 32 Garrincha

    8 6 Отговор
    Много хубава "Волга" ...
  • 33 Сис 88

    6 6 Отговор
    Брутална красота! А ние тук ще си караме старите кощници 2-3 употреба и ще си чешим езиците. ☺
  • 34 Сис 88

    5 4 Отговор
    Брутална красота! А ние тук ще си караме старите кощници 2-3 употреба и ще си чешим езиците. ☺
  • 35 кольо зета

    3 2 Отговор
    добра муцуна,широко отворени очи и тесен задник
  • 36 Европеецът

    1 6 Отговор
    Колата е Уникално добра. С тея коментари ме съсипвате.
  • 37 ВЯО

    2 1 Отговор
    това е грозно на Нта степен, но ако му надуят още цената ей така за престиж ще има кандидати
  • 38 Андре

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Ти ако не си оня луд привърженик на тролейбусите 😂😂😂
  • 39 яожт

    4 3 Отговор
    ако ще и 50 милиона да струва пак си е к3н3F
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.