Last news in Fakti

23 Декември, 2011 10:39 31 515 49

Изкушавате се от употребявано Ferrari? Пак си помислете!

  • ferrari

Едва ли има нормален човек, който поне веднъж в живота си да не е поискал да има Ferrari. За съжаление богаташите, които могат да си позволят нова красавица от Маранело, са малцина. За простосмъртните остава единствено вариантът да преглеждат обявите за употребявани автомобил със замечтан поглед. Разбира се, това, че някой може да си позволи да си купи Ferrari втора или трета ръка, съвсем не означава, че е в състояние да го поддържа.

Форумите в интернет изобилстват на гробовни истории за ентусиасти, поддали се на изкушението да си купят употребяван суперкар, който след това съсипва живота им.  Обява за продажбата на Ferrari F355 Spider от 1997 г. в eBay добре илюстрира ужасите, до които може да доведе липсата на здрав разум. Самият автомобил струва постижимите за доста хора в цивилизования свят $49 900. Приложените към обявата фактури за ремонти и резервни части обаче пращат въображението на изключително злокобни места.

 

През 2008 г., например, продавачът на жълтия Spider е похарчил... $47 854.84 за поправка на V-образния осемцилиндров двигател, след като забелязал "някакви механични проблеми". Всъщност реалната цена на ремонта била още по-висока, но собственикът получил отстъпка от $8 160.02, понеже бил редовен клиент на сервиза на Ferrari/Maserati в Ню Джързи. Според фактурата преди намалението положеният труд е оценен на $27 770, а частите - на $26 634.

 

 

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен Калудев

    9 2 Отговор
    отказах се да купувам ферари
  • 2 111

    9 0 Отговор
    то и в Бг има много такива.. Не могат да проумеят, че с покупната цена не се изчерпват разходите за автомобила
  • 3 technician

    6 2 Отговор
    Тези италиански боклуци не се различават особено при поправка от Alfa Romeo. И като всяко такова, всичко му се чупи - доказателство е дългия списък със сменени части:))
  • 4 Lokosa

    7 0 Отговор
    Това ако е в България ремонтът без частите ще е около 3000-5000 лв. мове би, но в чужбина хората си ценят труда и се плащат високи цени за труд.
    Както обичам да казвам "Това че имаш пари за да си купиш дадена кола не значи, че можеш да я поддържаш"
  • 5 4ipi

    5 5 Отговор
    ЗАТОВА ПОРШЕ :) там няма кво да се счупи.
  • 6 глупакът

    7 1 Отговор
    Затова е измислена Honda NSX - пак толкова бърза, луксозна и екзотична (че дори и повече от ферари), но много по-качествена и надеждна.
  • 7 Трабант

    4 1 Отговор
    Мда... Който иска "всекидневен" супер автомбил - Порше. Италиянските са само за фасон, но пък и фактурите ми изглеждат "странно" : Гайка 14,22$, скоба 68,31, О-пръстени по над 9, винт 4,88$ и труд 27770,00 - хаха. Тия да не са го ремонтирали един месец 3-ма човека?!?! И пак скъпо. Не е луд който дава парите...100/100 е могжел да мине доста по евтино. Все едно тук 10 годишните коли да ги караме в официалните представителства - брадва от всякъде.
  • 8 330i

    2 3 Отговор
    жапан паурр да прочетат първото изречение на "новината" поне 100 пъти, и да си го наб..т в кр..уни
  • 9 Jezza

    4 7 Отговор
    Ферарито е колата мечта,колата легенда.Вие си мечтайте за ,,сивите'' и абсолютно скучни Поршета.Двигателят на Honda NSX е невероятен,но дизайна е напълно изчанчен, което е типично за азиатските коли.Коли като тази предизвикват желание!Фераритата са коли със сърце,те са коли религия,излъчват страст и сексапил.
  • 10 Гост

    3 2 Отговор
    nai-gotinoto v taq kola e ... rajdata na praga :D
  • 11 nikito_blend

    4 0 Отговор
    Аз знам за едно порше от 2000 година някъде, на което му се беше повредила скоростната кутия, смениха я с друга втора ръка и излезна някъде 25000 лв. Така че колкото и да не се чупи, ако се счупи нещо ...
  • 12 ГОШУ☺

    7 0 Отговор
    Да ве,един обикновен болт М8-4,88$.Един гумен пръстен 9,78$.Маслен филтър 39,35$.Кожодери.
  • 13 Гогоо

    3 4 Отговор
    Каква мечта е ферари, истината е Порше - измислили са керамичните спирачки, ABS и какво ли още не. Да не говорим и за десет годишното Карера ДЖИ-ти което няма равно на себе си. Щом фиат държи половината от ферари няма за какво да се натягате. На хората не им се кара фиат.

    Коментиран от #16

  • 14 Сисии

    3 5 Отговор
    Пък и мога да кажа, че Ферари са за хора с комплекси. Автомобилът излъчващ мъжественост е Мерцедес-Бенц тук грешка няма.
  • 15 Патката

    2 0 Отговор
    Мошеници.Обирджии.Хайдуци........
  • 16 Лъчезар Ананиев

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "Гогоо":

    @13 За това половин България кара FIAT,а какво да говорим за т.нар спортна костенурка на VW,или по простo казано Porsche,та те не могат да измислят нов дизайн от 50 години
  • 17 Jezza

    7 1 Отговор
    Мерцедес-Бенц A класа е особено мъжествен автомобил.Или пък разтракан Мереджан 190E.Задължително е преди влизане в колата да си облечете официялният анцуг,да наденете 2килограмовия златен ланец и да срешете прекрасната си ретро прическа от 80-те.Не забравяйте злобният поглед,употребата на псувни и новият диск с Чалга хитове в тайванското CD вдигат социялния статус!

    Коментиран от #20

  • 18 PlimP

    3 1 Отговор
    добре, че бенц не са, особено избомбаните модели на БРАБУС, ама те май по-скоро са за психари :), особено всичко от Ц-клас(включително) надолу излъчва такава мъжественост, че нямам думи :D, малко С-класи и разните му там джипки щъкат из БГ, а после ферари било за комплексари (tofl)
  • 19 narkoman

    2 0 Отговор
    то в България ако си я купиш няма къде да я караш! :Д
  • 20 PlimP

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Jezza":

    17, стига де, ако e спретнато 190 EVO II, това си е кола за ценители, класика в жанра :), а относно 355 също е един от най-добрите модели на ферари, тва че тоя е калъф и само го е карал не е виновна колата, щото гледам разни комплекти от гарнитури се подмятат, сегменти, ау, нещо му е мътна работата на шофьора, пък и като цяло за ферари частите никак не са скъпи, 370$ за 8 свещи май не е много, ако ги сравняваш примерно с няква сдухана тойота, едва ли нейните ще са осезателно по-евтини (имам предвид оригинални), термостат 150$, пак евтино и да не забравяме, че става на въпрос за ферари, иска умна глава и сръчна ръка, за да е добър ремонтът, като искате евтиния има лада :)
  • 21 ККК

    2 0 Отговор
    МЕРЦЕДЕС ИЗЛЪЧВА МЪЖЕСТВЕНОСТ- ХА ХА ХА . УМРЯХ ОТ СМЯХ. МЕРЦЕДЕС Е НАЙ-КОМПЛЕКСАРСКАТА КОЛА НАВСЯКЪДЕ ОСВЕН В ГЕРМАНИЯ- ТАМ Е НАЙ-ЛОГИЧНИЯ ПРОДУКТ КОЙТО ГЕРМАНЕЦ МОЖЕ ДА СИ КУПИ. ПРОСТО ЩОТО Е РОДНО ПРОИЗВОДСТВО. ДРУГАДЕ - МЕРЦА Е ДА ПОКАЖЕШ КОЛКО СИ ЯК И К....ТИНИТЕ ДА ТИ СЕ ЛЕПАТ. ИМА МНОГО ДРУГИ МАРКИ КОЛИ СЪС СЪЩИЯ ЛУКС И КАЧЕСТВА . ВЕСЕЛА КОЛЕДА
  • 22 КУРТИ Лада

    1 1 Отговор
    Е, аз точно затова си карам Ладата - хем е мъжкарски автомобил, хем е евтина за поддръжка, хем има супер парно и е високопроходима при зимни условия като се сложат 2-3 чувала с пясък в багажника(за по-добро сцепление) + нови зимни гуми, както е в моя случай ! Хем мога сам да си я поправя, хем мога да я оставя отключена навсякъде ! Какво повече му трябва на човек ?!

    Коментиран от #30, #31

  • 23 Тура

    2 0 Отговор
    До Гогоо @13 - Малко си се объркал. ABS е измислен от Форд, а твойте прехвалени Поршета са нищо повече от по-грозна и неудобна версия на VW костенурка . Относно Ферари, това е топ марката на спортните автомобилите - за богати. Тази сеирджиска статия за привличане на читатели взета от нета е една от стотиците измишльотини с които бъкан той
  • 24 Mitko

    3 1 Отговор
    ККК, собственик съм на мерцедес ц класа от 2001 година и мога да ти кажа с ръка на сърцето, че кола съм си търсил половин година и съм минал през всичките марки от ауди през бмв и vw. Нито а4-ката, нито 3-ката, нито пасата(говорим за коли от един и същи клас) са на нивото на мерцедеса! Возията, комфорта и удолетворението от материалите, които са използвани за интериора не са на нивото на мерцедеса! Да не говорим за многобройните глезотиики, които на пръв поглед не се усещат, а другите коли от този сегмент ги нямат, лично съм проверил! За тази кола наистина усетих кефа и не съжалявах за миг, че съм си дал парите като я купувах, докато при другите имах доста големи съмнения! И в крайна сметка за всеки влак си има пътници, така че моля те не се изказвай толкова крайно, че е кола за комплексари и сякаш си обиколил света, че да знаеш къде как се приема да караш мерцедес :) най-малкото в някои щати в САЩ е доста престижно да имаш европейска кола, а да не говорим ако е мерцедес!
  • 25 Nedko

    2 1 Отговор
    Който няма пари за Ферари кара Алфа ромео яки резачки. И веселаколеда от мен и поздрав за всички беци с Мерцедеси и БМВ-та
  • 26 аз

    4 1 Отговор
    абе митко ... карам тойота яарис 2009 и ти казвам чо по кола от това няма пък ти ми хвали мерцедес ... имах в202 Ц220 дизел мерцедес забрави мерцедес да е кола
  • 27 писна ми от тъпаци

    5 1 Отговор
    Какви са тия детски глупости кой е по по най. Кво си мерите пишките тука. Всеки да си кара каквото си му харесва.
  • 28 Бате Хакер

    1 2 Отговор
    Некой да се изкаже за "Тойота Айго"?
  • 29 геко

    5 1 Отговор
    абе къв е тоя коментар, че нямало нормален човек,който да не иска Ферари....аз не искам Ферари,дори да ги имам парите и за покупка и за подръжка...
  • 30 Ангел Русев

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "КУРТИ Лада":

    @22 Другото което му трябва на човека е една пълна газова бутилка и в резервоара да се клатушкат 20 - тина литра бензин , ааа ако може да добавя и един що годе свестен акумулатор ,за Ладичката
    ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ - наздраве
  • 31 Ангел Русев

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "КУРТИ Лада":

    @22 Другото което му трябва на човека е една пълна газова бутилка и в резервоара да се клатушкат 20 - тина литра бензин , ааа ако може да добавя и един що годе свестен акумулатор ,за Ладичката
    ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ - наздраве
  • 32 ккк

    4 1 Отговор
    колега, в сащ е престижно защото мерц е така наречената import car- вносна кола. ако питате мен, един кадилак винаги е много по добре от един мерц. сааб -също. както казваш,обаче -за всеки влак има пътници.
  • 33 Гого Димитров

    3 0 Отговор
    Всеки дава някакво мнение от своя гледна точка,всеки кара това което иска или това което му е по изгодно или това което му харесва повече от възможните за него варианти,така че така стоят нещата .
  • 34 Гого Димитров

    3 0 Отговор
    Митко точно така прав си! Казваш им го по правилния начин,остава само хората да те разберат!
  • 35 красимир йовчев

    7 0 Отговор
    затова ферари не е за всеки,голф е за всеки.
  • 36 Румен Вълков

    6 0 Отговор
    който си има брадичка си има и гребенче
  • 37 fashonista

    2 2 Отговор
    pulen smqh e,i ima rajda daje.za tazi kola pove4e ot 5/6hilqdi nikoga a``az 40.000 $ bih si vzel 10 puti po burza kola i o6te tolkova puti po zdrava ot tova la.nivo i staro ferrari nikoga nesam iskal!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 38 ssssssssss

    0 2 Отговор
    da taka e tolkova struva truda mojebi v edin serviz na ferari no v BG ne6tata sa razli4ni slagat im gaz na sru se pravqt razni 4asti ot tretiq svqt se poru4vat drugi koito nemogat da se napravqt i eto ti na remont za 600lv. v garajen serviz i za 550lv 4istonova gazova uredba. :)))))))))))
  • 39 киро

    3 0 Отговор
    ако бях богаташ,в друга държава щях да карам Ламбо,а в българиа Голф R32
  • 40 AUDIfan

    0 2 Отговор
    ne pomq da sam se zahlasval tolkova po ferari ma vij ako moga da dokopam edna A5tichka 2008 she sam nai shtasliviq chovek na sveta(ma da moga da q podarjam de :D) :)
  • 41 xaxa

    2 2 Отговор
    хахаха какъв влак какви пътници като колегата е изтървал релсите това,че някой хора имат пари и могат да си позволят хубава кола не значи,че са комплексари тоз пак тойотата е сравнява с мерцедеса.........
  • 42 bai vul4o

    1 2 Отговор
    ei slu6aite kvo ve tova ferrari e klasika koito nerazbira ot koli da si mul4i ne kolata e l.ino karaite kadilacite golfovete toyotite i t.n bez da pluete drugite marki az karam bmw i moga da vi kaja 4e moqta kola e 20 godini oba4e q podurjam samo s orginalni 4asti i e perfectna taka4e teq deto si mislqt 4e kat si kupqt nqkav kenef 2011 6a imat po dobra kola se lujat ot li4en opit go kazvam karal sum mnogo koli i da vi kaja moqta 5ca ne q smenqm za nikva druga kamoli nqkoi qponski ili kitaiski drugel kat toyota nissan i tem podobni
  • 43 Nedko

    3 0 Отговор
    На повечето шофьори в България им трябва по едно магаре с каруца че е по евтино за поддръжка и не харчи много ама те и него няма да могат да управляват като хората щото тука е пълно с професори некадърници хахахаха.
  • 44 джеки

    3 0 Отговор
    Номер-42 първо се научи да пишеш на БГ-а после си давай коментари с твоя 20-год. пропаднал баварец,след някоя друга година и на вторични няма да го вземат.
  • 45 Момчето

    1 1 Отговор
    Подържал го с оргинални части,ти първо подържай себе си!!!
  • 46 520 zender

    1 1 Отговор
    джеки-Не е до бмв-то бе човек.Ако няма пари то и Москвич няма да може да потдържа.Ми примерно говоря за себе си-потдържам си колата редовно -ама редовно и пари не жаля...
  • 47 325tds

    3 0 Отговор
    Хората са го казали и доказали не веднъж кола не се плаши от каране,плаши се от непотдържане и това е каквато и кола да караш не я ли потдържаш няма да я бъде и това е истината пък нека някой да се самозалъгват като казват моята кола е еди си каква не съм я пипнал 10-20 години и си върви.Е да върви ама със сигурност поклопва тук там и не след дълго ще аварира :)
  • 48 КУРТИ Лада

    2 0 Отговор
    Пичове, не , че нещо , но "поддържам" и производните му се пишат с две "д"-та !!!
  • 49 дсрхс

    0 0 Отговор
    Вижте сега ако искате нещо истънчено с добра история и финес си взимате Ferrari но ако искате нещо което да е толкова бързо че щом кажете модела и той да е развил вече над 100км/ч си взимате Nissan GT-R/GT-R Nismo... това е въпрос на личен вкус а и ако имате парите хич да не ви дреме колко струва и по колко ще плащате за части,разход на гориво и др...