Last news in Fakti

10 Януари, 2009 08:40 1 149 0

Conquest Knight XV

  • conquest knight xv-
  • armet gurkha-
  • armet armored vehicles-
  • knight xv

Мнозина специалисти оправдано смятат произвежданите във Флорида бронирани всъдеходи Armet Gurkha за далеч по-сполучливи от прехваления Hummer. Тези автомобили използват шаси от камион Ford F550, издържат на обстрел АК-47, неуязвими са за крайпътни бомби и въпреки това вдигат 150 км/ч. За една канадска компания обаче неописуемата издръжливост на Gurkha не е достатъчна. Conquest Vehicle Inc. от Торонто превръщат подвижната крепост на Armet Armored Vehicles в истински дворец на колела.

Цивилната версия на Gurkha носи името Knight XV и струва $200 000. След намесата на канадците цифрата автоматично скача на $310 000. Инвестицията обаче определено ще си струва за онези, които държат на пълната сигурност без компромиси с лукса. Всяка от колите на Conquest се изработва на ръка в продължение на 1 500 часа. За оборудването се използват килими от Wilton Wood, кожи на Andrew Muirhead и възможно най-качествените довършителни материали. Всяко от шестте кресла в салона, разположени като в заседателна зала, разполага с електрически настройки и док-станции за лаптоп. Покривът има два люка от бронирано стъкло. Осветлението в интериора се осигурява от LED-светлини. Телевизионните монитори, развлекателната електроника от Alpine и PlayStation-ът се подразбират от само себе си. Автомобилът обаче разполага и с камери за нощно виждане отпред и отзад. Самият салон има обем от над 8 кубически метра и без затруднение приютява шестима баскетболисти.

За задвижването се грижи 6.8-литров V10 с мощност 400 и въртящ момент от 677 Нм. Агрегатът може да работи на биодизел и етанол Е-85, като покрива екологичните норми на Калифорния. Conquest Knight XV тежи над 4.5 тона, което се обяснява със солидната броня. Стъклата са дебели 64 мм. Дължината и широчината на луксозния гигант са съответно 6 096 и 2 489 мм, а клиренсът - 356 мм. За да се задоволи апетитът на грамадния мотор, резервоарът побира 151 литра.

От Conquest Vehicle Inc. смятат да произведат не повече от 100 бройки Knight XV.

Димитър Димитров


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА