Last news in Fakti

19 Март, 2018 15:13 39 140 4

Volkswagen показа болида си за "Пайкс Пийк" 2018

  • volkswagen-
  • пайкс пийк 2018

След като публикува няколко фрагментарни снимки на електромобила, с който ще участва на тазгодишното издание на най-известното планинско катерене в автомобилния спорт, Volkswagen показа целия болид в профила си в Twitter с обещание съвсем скоро да разкрие и името му.

Автомобилът на снимката прилича по-скоро на прототип от "Льо Ман", отколкото на обичайните участници в "Пайкс Пийк". Немците са му поставили амбициозната цел да подобри абсолютния рекорд за изкачване на върха в Колорадо.

Пилотът на състезателното VW Ромен Дюма обаче ще трябва да се потруди доста, за да оправдае тези надежди. В момента рекордът принадлежи на Себастиан Льоб, който през 2013 г. изкатери Пайкс Пийк за 8 мин. 13.9 сек. с мощното 875 к.с. Peugeot 208 T16. Върховото постижение за електромобил пък е дело на Рис Милън с Toyota (8 мин. 57.1 секунди).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бай Иван

    7 5 Отговор
    Електрическте автомобили нямат бъдеще, колкото и да им се иска на американците

    Коментиран от #3

  • 3 Язе

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Иван":

    Съгласен съм с теб.Само за информация-Пежото от снимката също е известно като 1 към 1-колкото тежи,толкова кончета има под капака.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.