Last news in Fakti

19 Юни, 2018 11:40 33 630 61

Ford GT изгоря минути след покупката

  • ford-
  • gt-
  • пожар-
  • инцидент
Ford GT изгоря минути след покупката - 1

52-годишен немец успя да се порадва само броени минути на новия си Ford GT с цена €500 000. Суперколата се запалила и изгоряла напълно недалеч от гарата в гр. Остермюнхен след пробег от едва 70 км, съобщава Rosenheim24.

При възникването на пожара зад волана бил гордият нов собственик, а на седалката до него се возел синът му. Двамата успели да излязат от автомобила и не са пострадали. Пламналият Ford бил загасен бързо от пристигналите огнеборци, но не подлежи на възстановяване.

Ford GT изгоря минути след покупката

Причината за запалването не е напълно ясна. Според полицията в Остермюнхен пламъците най-вероятно са възникнали заради техническа неизправност.

Ford планира да произведе точно 500 бройки от новото издание на модела GT до 2020 г., а всеки договор за покупко-продажба съдържа клауза, която забранява на собственика да препродава колата през първите две години. За неспазването на това правило компанията даде под съд бившия кечист и настоящ актьор Джон Сина.

Ford GT се оборудва с 3.5-литров турбиниран V6 от семейството EcoBoost с мощност 655 к.с. и въртящ момент 745 Нм. Максималната скорост е 347 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чонев

    150 78 Отговор
    Най-хубавия Форд е продадения Форд! В случая - изгорелия Форд. Да го питаш дъртия немец за какво му е трябвало да дава половин милион за Форд!?!?

    Коментиран от #55, #58

  • 2 гост

    77 46 Отговор
    Недопустимо било Тесла за 70х.долара да се запали, но Форд ГТ за 500х.долара може, няма проблем, нали е Форд, не е Тесла, не е електричка, по която е задължително да се плюе. При положение, че това е 1 към 500, а Тесла е 1 към 50 000, умножи го и по 8 пъти разликата е цената и става красива картинка.

    Коментиран от #3, #5, #11

  • 3 Дидо

    66 27 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    На фона на произведените милярди бензинови коли, процента самозапалилисе, май е доста по-нисък от процента такива при електричките, не мислиш ли?А все пак при бензиновите имаме силно запалима течност + впръскването и под налягане + висока температура!И ако ти прави впечатление, в статията пиши, че форда е загасен!Ако беше тесла, още щяха да я гасят и следващите две седмици да пламне пак поне още 10 пъти.....И не разбирам защо под статия за форд трябва да намесваш миксери?
  • 4 CL500

    66 28 Отговор
    Че се е запалил, запалил се (а казват, че уж Фордовете не палели :-) ), ама каква е тая цена, не можах да разбера. Никога не бих дал толкова пари за Форд, за някакво малко моторче 3.5 литра и не-големите к.с. и н.м. Това е прекалено висока цена за Форд, ако ще да е ГТ и да е лимитирана версия.

    Коментиран от #13, #14, #43

  • 5 Антиелектрика

    34 14 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Да, изгоряла е, само че са я изгасили и няма да се самозапали след седмица. Пък за канцерогените отровни вещества при горенето на батериите, няма смисъл да коментираме. Кое е по-чисто - да гори бензин или да гори батерия?
    Нали коментираме защо трябва да се налагат миксерите след като са по-опасни от ДВГ?!

    Коментиран от #6

  • 6 Пожарникар

    21 10 Отговор

    До коментар #5 от "Антиелектрика":

    Разбира се че са я изгасили и то много бързо. Само че погледни какво е останало от нея. Сега иди в статията за Тесла и виж дали дори гумите са се запалили след 10 минути горене. Извинявай то не беше горене, а 10 минути непрекъснати взривове и осколки!

    Полицая защо ли не се престарава да гони пешеходците, които невъзмутимо минават по тротоар широк не повече от два метра, покрай горящата Тесла и сеирджиите, които я снимат от два метра и не са отцепили региона заради бойното отровно вещество което отделят батериите?

    Батериите нямат никакъв шанс да се самозапалят повече, ако бъдат изтощени от пожарникарите след като я приберат. Всичко останало е тото дали ще се запали или не.

    Коментиран от #31

  • 7 Тенекеджия

    36 1 Отговор
    Като гледам предницата е ОК, може да се ползва, да се настави
  • 8 дсфгдгфдггдг

    48 7 Отговор
    След 2 месеца ще е на Горубляне на 160 000 реални колимери, УНИКАТ

    Коментиран от #10

  • 9 Онзи

    30 18 Отговор
    Не е голяма загуба. И без това тази кола е недоразумение с този смешен двигател, независимо колко е мощен и колко върви. Такава кола трябва да е с V8.
  • 10 lambo

    47 2 Отговор

    До коментар #8 от "дсфгдгфдггдг":

    Викаш за първи път в историята на Горубляне ще и превъртят километража само че в посока + за да не се осъмни някой коя е ахахаха
  • 11 Xaxa

    21 10 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Няма марка на която да не е изгорял някои модел, тесла обаче гори по десетина дена и пожарникарите са безпомощни. Провери историята на Форд GT ще разбереш защо струва толко. Аз бих си купил 2 стига да имах нужния излишък от кинти.
  • 12 Пино

    34 10 Отговор
    ЕЕЕее ама какви сме си завистници,форд било, не вървял, смешен двигател имал нз си кво...луузъри това да не вие на баща ви форда за 10 000лв. 2016 с 6 год гаранция нов от магазина. Вие такова возило няма да видите, камоли да се возите или карате. Немеца ще му осигурят нов, ако се докаже че е бил технически неизправен, със сигурност няма да е хвърлил тези 500 000$ на вятъра...Мн ви е яд еййй ама много!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #16, #19

  • 13 Xaxa

    10 6 Отговор

    До коментар #4 от "CL500":

    А за какво ги даде ти твоите 500 000.?

    Коментиран от #28

  • 14 Xaxa

    4 5 Отговор

    До коментар #4 от "CL500":

    А за какво ги даде ти твоите 500 000.?
  • 15 kick

    23 3 Отговор
    Какви кауни се изказват за кола, която и на снимки не са виждали - всички версии на легендата ГТ40 са брутални, но това новото ГТ е извънземно! Гледайте поне малко ревюта на колата от хора, които разбират от супер автомобили повече от всеки българин!
  • 16 Зак

    10 3 Отговор

    До коментар #12 от "Пино":

    Zatova sme takava tapa darjav
  • 17 Никой

    20 7 Отговор
    "Такава кола трябвало да бъде с V8" Айде бе, карайте си 1.4 Корсите, какво давате акъл на инженерите какви двигатели трябвало да сложат. Цената е напълно оправдана от името ГТ, лимитираното производство и представянето на пистата. А дали са се запалили повече Тесли отколкото двг, ами не умувайте много. Никой не може да каже точни цифри ама е достатъчно да влезете в сайта wreckedexotics да видите как всяка седмица има по няколко палнали ламбота и ферарита. И двете задвижвания си имат рискове, и двете се гасят по различни начини, затова е напълно нормално в момента пожарникарите да не са подготвени по въпроса

    Коментиран от #21, #22

  • 18 rakuun city

    2 0 Отговор
    да си бе6е взел фиеста 1.2
  • 19 JEEP

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Пино":

    Много точно.
    +1 и за коментар #16
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Пожарникар

    11 7 Отговор

    До коментар #17 от "Никой":

    Всъщност има точни цифри. Всяка година в Щатите се палят по 150 хиляди автомобила. Това прави по над 400 автомобила на ден. Статистически, процентно погледнато Тесла и електромобилите като цяло се палят 10 пъти по-рядко. Само където, дори някоя Тесла да блъсне котка, цял свят научава за това. Ако потърсиш в новините, дори в България почти всеки ден се палят автомобили.
  • 22 Статистика

    2 5 Отговор

    До коментар #17 от "Никой":

    Ама Ламбото и Ферари не са семейни коли!?!?!?
    Има си причина те да се палят, ама вземи една Е класа нормална да видим колко се пали?
    Както се казва ситият на гладен не вярва та и аз на мен нито на роднини или приятели нито една кола не се е запалила, а на теб колко се запалиха???
  • 23 ВЪЗРАСТЕН

    18 9 Отговор
    ФОРДЪТ Е КАТО ЦИГАНИТЕ ТЕ НЕ БОЛЕДУВАТ УМИРАТ ВНЕЗАПНО !!!

    Коментиран от #34, #54

  • 24 Townboy

    10 7 Отговор
    Форд! Коментарите са излишни.
  • 25 Мирослав Кузманов

    19 10 Отговор
    Какво общо има този Форд ГТ с обикновенния форд, че само генерацията му, която е направена от титан и гумите му струват колкото ваще апартаменти където злобеете и живеете. Тука 80% от вас карат издухани дизели на по 500 000км вкарани за 1300еуро.На това GT само едното копче вътре му струва колкото колите бе момци.

    Коментиран от #33

  • 26 ПУТКИН

    9 7 Отговор
    ЕЙ Шмиргели, карайте си ОпИлИтИ и не пишете тъпотий още по малко за коли които никога няма да видете наживо да не говорим, че и в най смелите си мечти няма да карате!
  • 27 Колибин

    11 6 Отговор
    Форд и циганин не боледуват, направо умират. 😂😛😝
  • 28 CL500

    7 5 Отговор

    До коментар #13 от "Xaxa":

    Щом те интересува толкова - моите 500 хил евра, спечелени с работа за чужди компании за 15 години трудов стаж (кат ги сметна са баш толкова) съм ги дал за жилище, колата и дооста земеделски земи, които не изгарят като тоя Форд, а с наемът на които мога да живея по средно-европейски стандарт без да работя до края на дните си.
    Както се вижда и колата ми вече не струва 100 бона да кажем, за обезценяващи се ламарини толкова пари са само, ако имаш 10+ милиона и добри перспективи за бизнеса и доходите си.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 САБОТАЖ НА ТЕСЛА

    3 1 Отговор
    НЯМА САМО ТЕСЛИТЕ ДА СА ПАЛЯТ Я.....
  • 31 Хихих

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Пожарникар":

    И как ще я изтощат,като си зареждат телефоните от нея😂😂😂😂😂😂.
  • 32 Пожарникар

    2 2 Отговор
    Има си специални инструменти за това. С тях се обезвреждат такива батерии, за да е сигурно, че няма да се запалят отново.
  • 33 селянин

    4 7 Отговор

    До коментар #25 от "Мирослав Кузманов":

    А бе карай си Форд..с многото копчета,важно е че,,жиците,,са китайски,аз съм от тия,,издухани,,дизелаци на 400000км,карам англ.,,Авенсис,,15 годишен,150 к.с..верига,не бих го заменил за бензин,метан,пропан и.т.н..абе много силно запалими течности са тва.
  • 34 Ся ши ям лабутя

    1 2 Отговор

    До коментар #23 от "ВЪЗРАСТЕН":

    Много си прав.Имам фордъ и точно това стана.......

    Коментиран от #53

  • 35 Я па я

    9 5 Отговор
    Форда и бременната ученичка са срам за семейството.

    Коментиран от #38

  • 36 500 000

    3 0 Отговор
    Бих ги дал за новото форд мустанг GT и shelby gt500, за този форд аз съм фен на американските мускули но, се случва, аре да не говорим наскоро едно бмв пламна подпали къща😉😉😉😉

    Коментиран от #52

  • 37 v12

    3 1 Отговор
    gt 40 легендата унищожила ferrari през 60те на le man поклонете се
  • 38 Тошко

    5 2 Отговор

    До коментар #35 от "Я па я":

    По добре нов Форд,отколкото 15 годишен курник и ялова ученичка. Но при теб проблема е ,че новото не може да си го позволиш.Първо се огледай какво си постигнал в този живот и тогава пиши глупости.
  • 39 hmhmhm

    1 2 Отговор
    Е сега тия с газовите да видят че и бензиновите автомобили на бензин се палят
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 РОМ

    4 1 Отговор
    Куп ламарини-суета.Ако помолиш такъв богаташ да ти даде пари за хляб едва ли ще ти даде,а толкова много пари за куп ламарини,ето това е намеса на БОГ.БОГ в Библията казва че,камила ще мине през иглени уши по лесно отколкото богаташ да влезе в небесното царство.Позамисли се човече,покай се,приеми ИСУС ХРИСТОС,за твой спасител и избавител.Всичко,ама всичко в този свят е суета и гонене на вятъра,а само БОГ е ИСТИНАТА,ПЪТЯ,И ЖИВОТА АМИН.БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ.

    Коментиран от #44

  • 42 Чорба от греховете на отец Никодим

    7 2 Отговор
    С FORD и с венерически болести не се хвали, дори и да са нови! Хахаха! 500 000 евра на боклука...
    Ако за същите пари, този немец беше избрал автомобил от родното производство, щеше да е по-доволен, хем подкрепя родното, хем получава качество. За много по-ниска цена можеше да си вземе Mercedes SLS AMG, Audi R8 V10 plus, BMW M6 или пък Porsche Carrera Turbo S... Сега това ще му е за урок...
  • 43 АЛФА Q4

    4 5 Отговор

    До коментар #4 от "CL500":

    АМИ ДАЙ ГИ ЗА АМГ КОЕТО ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР НАД 29 СА ОПАСНИ ЗАЩОТО ЩЕ СЕ ОБЪРНЕ

    Коментиран от #45

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 CL500

    2 2 Отговор

    До коментар #43 от "АЛФА Q4":

    Ами то дори на моята в завой актив боди контролът държи купето да не се накланя... А иначе за истинска спортна кола - Мерц ГТ-Р АМГ. Вярно, че е скъпа, ама не толкова като тоя Форд, а прави криви и Нисани ГТР на писта, дето дори са 4х4, да не говорим за М-ки и РС-ки от всякакъв вид. А за разни Алфи няма какво да споменавам, дори не се доближават в класа му.

    Коментиран от #56, #59

  • 46 ежко бежко

    2 3 Отговор
    Никога ,не съм харесвал Форд!!!! Не казвам за личността Форд!
  • 47 Автомонтьор

    5 2 Отговор
    Форд , циганин и външна чешма, зимно време не работят!
  • 48 гост

    1 0 Отговор
    Епилиптиците,никога не работят !Защото са вечно починали! Наистина ,като се види сакат, дърпаме си ухото!
  • 49 гост

    1 0 Отговор
    Искаш ли да бъда по груб,няма да ти се хареса !Всеки ден пишеш по различен начин,това говори за човек, колко е стабилен психически! Слушаш сакатите ,живота ти ще бъде нещастен ,като техния!Пази Боже от такива!
  • 50 дефгхйк

    2 1 Отговор
    Що плюете форда? Който кара форд е горд! Гей лорд!
  • 51 Факофф

    1 1 Отговор
    Селски, на моето магаре най- много да му запаля задника с тоягата, когато влезе в градината да я яде от зарзавата. А пък батерии ползвам за транзистора в каруцата. Не мога да ви разбера с тези железарии, дето все горят. Селски вземи си магаренце и каручка и няма да сбъркаш.
  • 52 onq s konq

    4 0 Отговор

    До коментар #36 от "500 000":

    Ай стига си лъгал бе! Моето БМВ се запали, ама не изгоря къщата ами плевнята, щото ТАМ ГО БЯХ ЗАЗИМИЛ зимъска!
  • 53 Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Ся ши ям лабутя":

    Ако си сложил газова на бензиновия инжекцион, така става. Но доколкото зная Мосад са карали само Форд, щото нямат пари или са глупави и не разбират от коли. Бензините на Форд, ако се карат само на качествен бензин са изключително надеждни и практически безсмъртни при редовна смяна с оригинално немско масло.
  • 54 Компетентен

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "ВЪЗРАСТЕН":

    А пък ти си като папагалите - чуят ли нещо , без да го осъзнават ( защото няма с какво ) , просто го повтарят ...
  • 55 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Чонев":

    Е те това е обосновано и компетентно мнение !
  • 56 гост

    1 3 Отговор

    До коментар #45 от "CL500":

    По добро за парите си от НИСАН
    ГТР Н Я М А !!!

    Коментиран от #57

  • 57 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #56 от "гост":

    Има, АР Джулия QV, че е и по-евтина от този... москвич!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Антон

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "CL500":

    То хубаво ама само за сравнението да уточним:
    Гт-р на нисан е кола с концепция от преди 11 год. Изменят само формата на бронята и малко мощността.
    Амг-гтр е от преди 1 год. модел.
    Така че сравнението не е съвсем уместно, да не говорим че ако ги приравним и ценово, демек един цялостен кит на нисана той отива към 1000 коня.
    Освен това за такива като нас разлика от няколко стотни ил 1-2 сек. на писта не могат дабъдат забелязани.
    Нисана си има други кусури, но за 100 евра толкова.
    Говоря от личен опит.
  • 60 Profi

    0 0 Отговор
    Всички коментиращи грешат!
    Просто този форд с двигател с вътрешно горене е преминал към двигател с външно горене.
  • 61 Gosho

    0 0 Отговор
    Когато дадеш 500к за Форд и си мислиш че супер кола 😂😂😂