Last news in Fakti

14 Септември, 2018 17:35 7 374 53

УАЗ ще се продава в Италия

  • уаз-
  • patriot-
  • hunter-
  • profi-
  • италия

Италианското Министерство на транспорта и инфраструктурата е сертифицирало продукцията да Уляновския автомобилен завод за продажба в страната. С вноса на руските всъдеходи ще се заеме компанията C&P Motor Group.

УАЗ е получил одобрение за вноса на малка партида автомобили (до 1 000 бройки). Италианските закони позволяват това да става по облекчена процедура. UAZ ITALY s.r.l.s. ще внася моделите Patriot, Hunter и Profi.

Сертификат са получили "уазки" с двигател ЗМЗ 409 с обем 2.7 литра и мощност 135 к.с. След доставка италианският дистрибутор ще ги оборудва с газови уредби Lovato, което им позволява да покрият нормите на екологичния стандарт Евро-6.

Това няма да бъде първият опит на УАЗ стъпи на италианския пазар. Между 1973 и 1999 Gruppo SPA Martorelli Srl успява да продаде 6 662 руски всъдехода в страната. Повечето от тях са дооборудвани с твърди покриви, по-качествени гюруци, хидравлика на волана, по-комфортни седалки и често с бензинови двигатели FIAT или дизели от Peugeot и VM.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УАЗ

    23 3 Отговор
    Символът на руската душевност....
  • 2 Братушки объркали сте пазара !

    20 35 Отговор
    Много ми е чудно кой ще ги купува в Италия.......

    Коментиран от #10, #12

  • 3 Гост

    44 5 Отговор
    Ще ги купуват италианските фермери защото цените на резервните им части са ниски.

    Коментиран от #43

  • 4 Дъртия

    56 30 Отговор
    УАЗ е легенда бе, пъпчивци. Продава се навсякъде като топъл ляп.

    Коментиран от #6, #7, #14

  • 5 Гост

    39 13 Отговор
    Поне са намерили решение , а бг Боко спира всяка решение, ако не е негово...
  • 6 Бесен Язовец

    18 14 Отговор

    До коментар #4 от "Дъртия":

    Кът топал ляп ли ? За миналата 2017 година, зад граница са продадени точно 1911 УАЗ-а ! Ти пъпчо на това викаш продажби ?
    "Продажи автомобилей УАЗ на зарубежных рынках по итогам первого полугодия выросли более чем в два раза, по сравнению с аналогичным показателем прошлого года, и достигли 1 911 штук, — сказал первый заместитель гендиректора ПАО «Соллерс» Николай Соболев. — Существенный рост экспортных поставок стал возможным благодаря восстановлению объёмов продаж на традиционных для УАЗа рынках стран СНГ и ближнего зарубежья, а также расширению географии поставок и выходу автопроизводителя на новые рынки»."

    Коментиран от #8, #9, #30

  • 7 Калитко

    9 9 Отговор

    До коментар #4 от "Дъртия":

    Май повече време прекарваш пред руските сайтове за коли............влез в мобиле . де и виж колко уазки се продават. Иначе спор няма че са издръжливи.
  • 8 Реалист

    17 7 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    Повечето са продадени в Казахстан, Таджикистан и Армения. И 2 в Германия и 3 в Белгия.
  • 9 Mirko

    15 4 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    Бесен, научи се да четеш. Пише за първото полугодие ;)

    Коментиран от #13

  • 10 Гост

    13 6 Отговор

    До коментар #2 от "Братушки объркали сте пазара !":

    Купуват ги и то много проходими и.евтини в средна Игалия сам виждал доста също и Ниви
  • 11 Ugihih

    15 16 Отговор
    Ми купете си уазки. Върви с бензиностанция.

    Коментиран от #16, #28

  • 12 Random

    17 8 Отговор

    До коментар #2 от "Братушки объркали сте пазара !":

    Значи, по-рано тая година бях в Бавария и останах учуден от това колко много Лада 4х4 имаше, не само Нива, а и 4х4(по-новите модели са 4х4, защото GM купиха името Нива за Chevrolet Niva)
    Тъй че не се бой
  • 13 Бесен Язовец

    12 8 Отговор

    До коментар #9 от "Mirko":

    Е, добре де Мирко нек да бъде полугодие, значи руснаците за миналата година са продали 955 коли, а през следващата, само за първото, аре
    да го наречем полугодие, са продали пак толкова...) Е, какво сега, това много ли е ? Ми, че те наште ловешките Грейт-Волчета по добре се харчеха бе брат...)
  • 14 Йозеф

    17 4 Отговор

    До коментар #4 от "Дъртия":

    О не могааа ей уникални сте!
    Добре че влизам от време на време да се смея.
    Искам да ти кажа,че си абсолютно прав, тука в Холандия е пълно с тези Уазки, да не говорим че всеки 2ри кара Лада или Волга.Евала!

    Коментиран от #15, #18

  • 15 ГосТ

    8 9 Отговор

    До коментар #14 от "Йозеф":

    В Холандия карат велосипеди бе,к'ви коли. Не че е лошо ;). Ти ходил ли си в Холандия 😂

    Коментиран от #20

  • 16 селянин

    11 9 Отговор

    До коментар #11 от "Ugihih":

    Тва не са старите уазки с волгов двг.и два резервоара,а италианците ще им слагат Ловато..напр.Уаз Профи е пикап,който в Русия се предлага и хибрид с електромотор от 125 к.с.-290 Нм,само на ток минава 70км.при скорост до 50км/ч.от 0-100..11сек.разход смесен цикъл 8л на 100км.с едно зареждани на баката и акумулаторчето от 15кВтч.минава-850 км.

    Коментиран от #19, #53

  • 17 Бойко

    9 8 Отговор
    300 пъти по добре от жиповете гришо!
  • 18 РЖД

    5 4 Отговор

    До коментар #14 от "Йозеф":

    А бе Щраус,Холандия е под морското равнище..там вървът хибриди с перки.
  • 19 Реалист

    5 10 Отговор

    До коментар #16 от "селянин":

    Електромотора е от пералня "Витяз" а отзад кара ЗИЛ натоварен с батерията :):):)… Като руските електронни часовници хахахахахахаха

    Коментиран от #23

  • 20 Йозеф

    8 9 Отговор

    До коментар #15 от "ГосТ":

    А ти прост ли си?
    Това,че колелета са карат много,значи ли ще няма коли?
    Хибриди също има много, но навсякъде масово е Голф и Поло и за по-проходими използват Митсубиши или някой американски джип. В Италия и Германия е подобно ама ушанките от бг имат мечти за руска търговия

    Коментиран от #24

  • 21 Гост

    9 15 Отговор
    Много ми чудно как ще ги продават в Италия след като има закон в ЕС от 2015г не могат да се продават нови автомобили без ESP и сензори за налягане на гумите? Само не ми казвайте че пияните руснаци вече разполагат с тези космически технологии (ESP и сензори за налягане монтирани във вътрешните гуми)!!!

    Коментиран от #26, #31

  • 22 БРЕЙ

    14 13 Отговор
    МНОГО РУСКИ ЦЪРВУЛИ ИМА ТУКА , ОТ СЕЛО НЕ ИЗЛИЗАЛИ , А ВИЖДАЛИ ЗАПАДНА ЕВРОПА РУСКИ АВТОМОБИЛИ ДА КАРАТ , ТЕ ДА НЕ СА ЛЬОЛЬОВЦИ КАТО ВАС ?! ХОРАТА ТАМ РАБОТЯТ НЯМАТ ВРЕМЕ ДА ДРЕМЯТ ПО СЕРВИЗИТЕ С ТИЯ ТАРАЛЯСНИЦИ !
  • 23 РЖД

    9 6 Отговор

    До коментар #19 от "Реалист":

    Не бе,чвор..електромотора е от Перла-05,а батерията е кара Мадара..а след тях един Чавдар,с елки ..зарежда акумолатора.
  • 24 Фокси

    8 3 Отговор

    До коментар #20 от "Йозеф":

    Май май не си стъпсал в Холандия 😀😀😀
  • 25 Ефтини сензации

    5 3 Отговор
    Смешно.
  • 26 селянин

    6 7 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    Една пуйка се чудила,чудила..и в суп попала,къде руснаците са виждали ABS и ESP..та за тва в багажника са им сложили..PCS,AEB,ACC,LDA,RSA,LKA..по този начин заобикалят итл.закони.питай баба Цоцолана..смехурко

    Коментиран от #27

  • 27 Гост

    4 6 Отговор

    До коментар #26 от "селянин":

    Пич объркал си името,селяндур по ще ти мяза! Ама си от онези най върлите! Където не са излизали от селотоси,и си мислят че от него по голямо и хубаво няма!
  • 28 гнида

    9 8 Отговор

    До коментар #11 от "Ugihih":

    Карам порше кайен , то върви с 3 безиностанции ! Уазката е високопроходим катър , минава и през кал перфектно , уникална е с ВИСОКОПРОХОДИМОСТТА СИ ! Може да и сториш всичко и продължава ! Мислиш ли , че има друг такъв джип ?

    Коментиран от #42

  • 29 Transporter

    9 3 Отговор
    За малко пари военна машина,келепир от всякьде!
  • 30 Random

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    Пропускаш една малка подробност - Публикувано във факти.бг: выросли более чем в два раза, по сравнению с аналогичным показателем прошлого года. Явно руският ти куца, та да ти преведа - продажбите са се увеличили двойно в сравнение с предишната година. Това ще рече че продажбите растат и ще продължават да растат, защото липсва какъвто и да е маркетинг - Да си виждал реклама на Веста? Не. Така че не се притеснявай...

    Коментиран от #35

  • 31 Random

    11 2 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    Ей начи, много мразим неподготвени коментари. Значи - LED дневни светлини, 7 инчова навигация, GLONASS, RDS, ел стъкла, подгрев на седалките, климатик, ел управление на раздатъчната кутия, камера за задно виждане, ABS, еъбеци, подгрев на волана, мултиволан, борд комп., HHC, TCS, HBA, CBC, може да се поръча с фабрична лебедка, теглич и шнорхел. 3 до 5 години гаранция. И всичко за 25670лв(най-скъпата модификация с всички екстри). Какво получаваш от Дъстер с подобна цена? 1.6 бензин моторче само на предно и първото ниво на оборудване след спартанското. Еми хубаво, кефи се на пластмасарката дето за малко да няма климатик.

    Коментиран от #33

  • 32 ВАГ

    3 8 Отговор
    УАЗка моа си купа само ако е до 500лв ,нова ,може и без гаранция.
  • 33 Гост

    6 16 Отговор

    До коментар #31 от "Random":

    Аз пък мразя подготвени,ама само пред компютъра!!! Я ми обясни ти някога докосвал ли си се НАИСТИНА до такова изчадие на автомобилната промишленост? Докосвал ли си се до нещо истинско? Като Ландкрузер или Вранглер??? За Дъстер и дума не съм казал,макар че на асвалт и лек пресечен терен е в пъти по добър от този кенеф. Да не забравяме че не всичко е брутален офроуд. Та да ти кажа аз съм имал вземане -даване с такова изчадие (ново). Кажи ми къде ще сложат сензор за налягане на въздуха в гумите?? Във вътрешната гума ли?? Защото уазката е с вътрешни гуми,ако не знаеш или не ти пише в интернет. Ами карбуратор настройвал ли си ? Да ти кажа това нещо настройка НЯМА! Тъкмо го настроиш и викаш аха уцелих жигльорите и най много две седмици и пак се започва с мъките по настройка на карбуратора. За скапания съединител пък не ми се говори.

    Коментиран от #34

  • 34 Random

    15 6 Отговор

    До коментар #33 от "Гост":

    Какви вътрешни гуми те гонят, какви карбуратори... Сензорите за налягане в гумите се слагат на капачките на винтилите. Карбуратор няма, инжекцион бош. Уникално прост си.

    Коментиран от #36

  • 35 Бесен Язовец

    4 6 Отговор

    До коментар #30 от "Random":

    Точно на теб ти куца май руския, чети по внимателно.... айде от мен да мине ще ти направя едно безплатно преводче - Продажбите на атомобили УАЗ, на задграничните пазари по резултатите от първата половина на годината са се увеличили с повече от два пъти и са достигнали 1911 бройки....) Тоест, след като са се увеличили продажбите с ПО ВЕЧЕ ОТ 2 ПЪТИ, тогава вече са достигнали сегашната бройка от "цели" 1911 парчета ! Ма то много е просто и тук в тази статия си го пише, ама няма кой да чете...Значи, тойти русняци за цели 26 години са продали едва 6 662 автомобила, раздели 6 662 на 26 и ще ти се изясни от къде идва големия растеж на продажбите !
    Още нещо и пропуснал май да прочетеш в тази статия, на чети - Публикувано във факти.бг: УАЗ е получил одобрение за вноса на малка партида автомобили (до 1 000 бройки). Италианските закони позволяват това да става по облекчена процедура. UAZ ITALY s.r.l.s. ще внася моделите Patriot, Hunter и Prof ) Тоест, руснаците, зор заман са уговорили италиянците по облекчената процедура да им издадат сертификат с помоща на който да реализират "цели" 1000 УАЗ-а в Италия или точно по 333 бройки на модел ... То големи продажби, голямо нещо, падна ми направо каскета !!
  • 36 Гост

    6 6 Отговор

    До коментар #34 от "Random":

    Сензорите за налягане в гумите се слагат на капачките на винтилите???? Това да не са ти онези капачки от Али експрес които са с една пружина и една червено и зелена скала и тя се движи от определеното налягане в гумите??:))) Уникално глупав си!!! По добре виж в бета как изглежда и тогава пиши глупости!! И пак ти казвам че когато се докоснеш до такова изчадие тогава спори тук, защото ставаш СМЕШЕН! И когато видиш Уаз469с инжекцион Бош пак се обади!

    Коментиран от #39, #40

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Хахаха

    3 1 Отговор
    По-точно е да се каже: ще се предлагат. Дали ще се продавт е съвсем друго нещо.
  • 39 Random

    5 1 Отговор

    До коментар #36 от "Гост":

    https://ndsm.su/wp-content/uploads/2015/03/uaz_hunter_dvigatel.jpeg......... Като видиш карбуратора ми се обади.
  • 40 икем

    4 2 Отговор

    До коментар #36 от "Гост":

    Уникално невеж и неграмотен си! Честно!
  • 41 ШОФЬОР ТИРАДЖИЯ

    2 2 Отговор
    Ми евтини са и са добри, що ги няма и тук?
    Бих си купил с двигател пежо , рено с турбинка. Тва са качествени и надеждни европейски дизели.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 От Италия

    2 7 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Ти колко италиански "фермера" познаваш? Аз познавам пет, като единия има той и жена му над 700 декара с маслини, богаташ голям, имаше един нисан, но сега го гледам, че си е купил новия Х модел пикап на Мерцедес...За такива като него ще е резил да ги видят в уазка или дачия! Тия руски тенекии са за по-бедните, дето купуват и дачиите! И пикап на газ, айде, моля ви се!...

    Коментиран от #44

  • 44 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #43 от "От Италия":

    В Италия има 16000 малки ферми.Направих справка в нета.За бедните шушлаци може и да си прав.

    Коментиран от #45

  • 45 селянин

    3 2 Отговор

    До коментар #44 от "Гост":

    На скоро бях в Скафати..там има 47 ферми за помияри..Смехурко,бегай ги дири у нета.

    Коментиран от #46, #48, #49

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Бай Митьо

    3 1 Отговор

    До коментар #49 от "Гост":

    Приятел не се занимавай с такива итадженджъри.Такива са гола вода и само си чешат езика в форумите.
  • 51 Газ 66

    4 2 Отговор
    Да се сравнява руска техника със каквато и да е друга по показатели проходимост и издръжливост е чисто безумие, на работа имахме преди само уаз и нива ,сега тойота и Форд ренджър, ако мина с тях от там където съм минавал със уаза и то по същия джалатски начин няма да им остане нито едно колело на мястото си
  • 52 123

    2 4 Отговор
    Но няма да се купува в Италия. Италианците са глезени, няма да приемат добре руските боклуци.
  • 53 Див Селянин

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "селянин":

    Старите УАЗки са с един резервоар а не с два.Старите руски камиони бяха с два такива.Смехурко….