Last news in Fakti

22 Април, 2010 21:37 1 658 0

Москва реши да купи френския "Мистрал"

  • боен кораб мистрал москва париж

Правителството на Русия взе политическото решение да закупи от Франция боен кораб клас „Мистрал“, обяви вчера Михаил Димитриев, директор на Федералната служба за военно-техническо сътрудничество. В момента се водят интензивни консултации и може да се очаква, че договорът ще бъде подписан до края на годината, добави той, цитиран от АФП.

За сделката се заговори по време на визитата в Париж на 1 март на руския президент Дмитрий Медведев. Тогава френският му домакин Никола Саркози уточни, че корабът с водоизместимост 21 300 т ще бъде продаден на Москва без военното оборудване.

Възможността Русия да закупи „Мистрал“ предизвика безпокойството на Грузия и балтийските страни, както и на конгресмени от САЩ, отбелязва АФП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА