Last news in Fakti

23 Април, 2010 13:24 1 972 0

Френският Voxan закрива производство

  • voxan-
  • super naked xv

След две седмици, френската марка за бутикови мотоциклети Voxan ще затвори завинаги своето производство. Това е много тъжна новина, породена от световната финансова криза, защото Voxan беше един от последните независими мото производители в света.

Voxan създадоха прототип на нов модел мотоциклет, който няма да види бял ден - Super Naked XV кафе рейсър. Моторът щеше да има 140 кн.с. и 1200 кубиков вариант на двигателите Voxan. Беше запланувано мотоциклетът да бъде продаван директно на купувачите през интернет.

За съжаление нищо от гореизброеното няма да се случи, тъй като френската марка започна ликвидация преди шест месеца. На 5 май 2010 г. фабриката ще бъде затворена, а на следващия ден ще започне продажбата на останалите в наличност мотори. Прототипът също ще бъде един от тях и с това ще се приключи и историята на Voxan.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА