Last news in Fakti

22 Март, 2012 11:12 30 323 13

Volkswagen пуска коли по 5000 евро

  • volkswagen-
  • vento-
  • polo-
  • chery-
  • faw

 

Концернът Volkswagen, който през последните години е един от най-динамично развиващите се автомобилни производители, възнамерява да създаде нова марка нискобюджетни автомобили. Идеята е да се произвеждат достъпни возила най-вече за т.нар. развиващи страни.
 
Улрих Хакенберг - шеф на отдела за изследвания и нови разработки на VW - заяви пред германското издание Auto Motor und Sport, че първоначално марката ще пусне на пазарите в Индия и Китай автомобили с цена в диапазона от 5 000 до 7 000 евро.
 
Топ-менидърът добави още, че в момента в Индия компанията предлага достъпни автомобили като Vento и Polo, цената на които е около 7 000 евро. Идеята е бъдещите бюджетни модели да са още по-евтини и да са позиционирани на стъпало под сегашните най-изгодни предложения.
 
Все още не е ясно за кои пазари ще са предназначени евтините VW-та, като единствените сигурни на този етап са Китай и Индия. Предвид особеностите на различните пазари в Поднебесната държава нискобюджетните автомобили ще са от калибъра на първото поколение на Seat Toledo.
 
Ще припомним, че в момента немците си сътрудничат в Китай с компанията Chery и с корпорацията FAW Group. Дали бъдещите евтини VW-та ще се правят в сътрудничество с някоя друга компания, или ще представляват самостоятелно производство на VAG, не се пояснява.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Костенурков

    9 1 Отговор
    Нас не ни броят в тези пазари, сигурно защото вече сме РАЗВИТА СТРАНА. Пък може би не ни броят даже и за "развиваща се" и смятат, че не бихме купували дори и коли от 7000 евро.
  • 2 azzz

    1 3 Отговор
    Zavisi Dali shte se kupuva ako e ne6to kato VW lubo po dobre da ne si pravqt truda :D az predpo4itam bmw318 Pred Vw Lupo ni6to 4e vw e po nov ama qko me drazni i parite mi sa smeshni ta i ako tazi kola e podobna zna4i vw qko sa zaginali
  • 3 ххх

    7 0 Отговор
    нас това кво ни засяга? те в Индия може да пуснат и кола за 2000 Е, ама в Европа да я продават за 10000 заради изискванията на ЕС. Въпросът е ,че ФВ изобщо не е народна кола, както е искал Хитлер, понеже и най-малката им малолитражка минава 20 бона.
  • 4 Гошо от село

    5 3 Отговор
    Лелеее като им знам премиума с какво качество е, не ми се мисли за курниците, които са замислили да правят.
  • 5 Георги Георгиев

    10 1 Отговор
    Няма толкова евтина кола на света, която кто нова да е по джоба на т.нар. "средна класа" в България. Освен акумулаторните колички за дечица разбира се, ама не стават пък за семеен автомобил!
  • 6 papagal

    6 2 Отговор
    ako 1mlrd. kitaici i 1mlrd. indiici si kupqt koli,kolko li 6te struva 1 barel neft....q po-dobre da si karat koleleta,4e nqma koi da im dostavi tolkova neft!!!
  • 7 Production manager

    2 3 Отговор
    Е, не си мисли че всички са като теб. Ако не живееш под наем и заплатата ти е поне 1400 лв. спокойно мойеш да си купиш чисто нов опел корса. Не е лоша кола. Казвам го от опит :)



  • 8 BERIYA

    3 0 Отговор
    1400лв.- 500лв (наем+консумативи)-300лв.храна-200лв(лични-кафета,дрехи,обувки...)-100лв.(заделени за почивки :море,планина ,на село ...)=300лв. и това ако живееш ден за ден и не си семеен щото иначе и стотинка няма да остане. И да речем ,че ще си плащаш лизинга ,ами по тази сметка къде ти са първоначалните 3-5000лв. щото и това го има ,ами тая кола като я вземеш гориво не иска ли ,консумативи ...
  • 9 Kobester

    1 1 Отговор
    Като ви чета тъпите коментари и ми иде да се застрелям.
  • 10 христо

    3 1 Отговор
    Ми кво чакаш
  • 11 ВИП АМГ

    1 3 Отговор
    i petak ne davam za avtomobil ot tozi koncern.
  • 12 Production manager

    1 0 Отговор
    Чети малко бе BERIYA. Написах "Ако не живееш под наем", но дори и да си под наем ако и жена ти работи една нова "Корса" за 5 годишен лизинг е напълно достъпна. За първоначалните 5 хилки първо се спестява после се ходи в магазина. Иначе зимаш няккакъв кошник на 10 години дето не знаеш кой го е юркал и се молиш да изкара 2-3 годинки поне :)))
  • 13 Красимир Крумов

    0 0 Отговор
    Поредното ВЦ.