Last news in Fakti

16 Април, 2019 12:04 6 036 10

VW с първо серийно купеобразно SUV

  • volkswagen-
  • шанхай 2019-
  • teramont x-
  • atlas x
VW с първо серийно купеобразно SUV - 1

На протичащото в момента автомобилно изложение VW показва SUV Coupe Concept - автомобил, представляващ компактен купе-кросоувър, построен на базата на удължената Skoda Karoq. Само ден по-късно германците показаха първи снимки на друг такъв кросоувър. Той също е купеобразен, но е сериен и се нарича Teramont X.

VW с първо серийно купеобразно SUV

Иновацията се явява купе версия на VW Atlas. Автомобилът е със скъсена дължина до 4 915 мм, но междуосието е оставено непроменено - 2 980 мм. Естествено, Teramont X е петместен, а главното му външно отличие е скосеният в задната част таван и наклонените задни стойки. Изменена е и радиаторната решетка.

VW с първо серийно купеобразно SUV

Що се отнася до двигателите, то първоначално ще се предлагат два мотора - двулитров четирицилиндров с мощност 186 коня и 2.5-литров V6 с мощност 300 конски сили. Скоростната кутия е роботизирана седемстепенна DSG с два съединителя, а предаването може да е 4х4 или само предно. Извън Китай моделът ще се продава под името Atlas X.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    17 29 Отговор
    Красота. VAG са ненадминати в дизайна и качеството, а като гледам отново са си на първо място по продажби, което говори много.

    Коментиран от #6

  • 2 сектант

    11 15 Отговор
    изключително красива срутина
  • 3 гост

    18 11 Отговор
    Изключително несъразмерно, няма никаква хармония между ниво на ламарината и прозорците, предницата не кореспондира със задницата, а със стандартните, а не опционалните от снимаката, ще изглежда още по-смешно: малки гуми, голяма и широка тенекия, малки прозорци. И като добавиш и цена от 100х.лв става изключително смешно.

    Коментиран от #5, #9

  • 4 anti vag

    5 8 Отговор
    Тея се сетиха да направят нещо което Японците от над 10 години предлагат.А в момента този клас e доминиран от Тойота ch-r.
  • 5 Пешо

    2 6 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    В това му е чарът. Прилича на американски Hot Rod.
  • 6 Jezza

    21 6 Отговор

    До коментар #1 от "Гошо":

    Да напишеш, че VAG са ненадминати в дизайна на автомобили е признак на изключително странни разбирания по това отношение! Да напишеш, че били ненадминати по качество, означава че си зле информиран. Въпреки, че нито харесвам VW, нито пък харесвам SUV, трябва да призая, че този концепт има нещо хубаво в него.
  • 7 Tangens

    6 1 Отговор
    Далеч са от добрите примери на корейската авто промишленост, пример Tuscon.
  • 8 123

    4 3 Отговор
    Да, има общи неща с Карок. И дизайна действително е добър. Все пак основата е дело на Кабан, който беше главен дизайнер на Шкода. След това отиде в БМВ за две години и сега е главен дизайнер на Ролс Ройс.
  • 9 Тошко

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Извинете за въпросчето господин Гост , но на кое авто тунинг студио сте главен дизайнер ? Изказвате такооооова компетентно мнение по въпроса за оптичния тунинг на автомобила, че оставяте впечетление, че сте едва ли не основател на :AMG и PINIFARINA.
  • 10 ядосан

    1 0 Отговор
    Очаквам вече и ЛАДА да пуснат имитация на Х6!