14 Май, 2019 14:09 5 951 19

Нов Citroen с еднометрови колела

  • citroen-
  • 19_19 concept
Нов Citroen с еднометрови колела - 1

Френската марка Citroen анонсира концептуален електрически автомобил, който се нарича Citroёn 19_19 Concept и е предназначен за дълги пътешествия. Интересното е, че при разработването на модела дизайнерите са черпили вдъхновение от авиацията.

Нов Citroen с еднометрови колела

Автомобилът е с изцяло прозрачна кабина и с огромни колела с диаметър 930 мм. 19_19 Concept е оборудван с лидарна система и е напълно автономен. Прозрачната кабина дава възможност на пътниците да виждат елементите по окачването и дори пътната настилка.

Нов Citroen с еднометрови колела

За задвижването отговарят два електромотора със системна мощност от 462 конски сили. Ускорението до 100 е 5 секунди, а максималната скорост - 200 км/ч. Най-впечатляващ е автономният пробег на електромобила.

Нов Citroen с еднометрови колела

С едно зареждане със Citroёn 19_19 Concept могат да бъдат изминати 800 километра, при това по стандарта WLTP. Зареждането се осъществява за 20 минути, чрез специална технология, като батерията може да се зарежда и индукционно.

Нов Citroen с еднометрови колела


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    14 25 Отговор
    Искате да кажете, че е с капацитет от минимум 150кв, така ли? Ако батерията е в пода, то как се вижда асфалта отдолу и как е решено обезшумянването на купето в случай на прозрачен под? Много въпроси без отговор, всеки може да хвърли някакви цифри, но има ли ги реално и дали пък няма да струва 200х.евро ако излезе на пазара в този си вид и със скъпи технологични решения.

    Коментиран от #3, #9

  • 2 Доволен

    38 7 Отговор
    Браво на PSA браво на Citroen. Много добре изглеждащ автомобил, а 800 изминати километра с едно зареждане е доста впечатляващо постижение за момента сравнето на някакви си 300 км. на някой други модели. Ясно е, че сега ще се появят дежурните хейтъри и плюенето ще започне, но нека ги попитам, коя друга марка е създала нещо по-добро от този автомобил. Ако ме оборят с факти естествено, че ще се съглася.

    Коментиран от #4, #7

  • 3 Хайл

    10 10 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Кой ти е казал че батерията е в пода,може да е в гумите или в ремаркето отзад
  • 4 Хайл

    24 2 Отговор

    До коментар #2 от "Доволен":

    Хората отдавна има технологиите,но на петролните компании не е изгодно
  • 5 ММ да

    12 9 Отговор
    Най ми допадат големите гуми-факт предполагащ по-добра возия и
    икономичност.
  • 6 Вальоо

    6 1 Отговор
    Само едно хубаво хидропневматично окачване липсва тука..Жалко за окачването. Иначе колата изглежда добре,но няма да е грам евтина щом е електричка.
  • 7 Някой

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Доволен":

    Защо всеки, който изкаже несъгласие с дадено мнение или теза, особено ако това е подплатено с аргументи, бива обявяван за хейтър(каква хубава
    ''българска" думичка)? Или всички трябва да сме непукисти без собствено мнение и позиция? Конкретната концепция, поне на хартия, изглежда доста добре, но до серийното ѝ производство, ако въобще се стигне до него, има много вода да изтече... Едва тогава, като е ясна покупната цена, разходите за поддръжка и т.н. може по-конкретно да се говори за качествата и недостатъците на автомобила.

    Коментиран от #10

  • 8 БАРС

    16 3 Отговор
    Браво на французите !Те като гледам май щте сложаи в малкият си джоб и американците и немците.Браво!
  • 9 Язе

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Ако тези данни,особенно за пробега се отнасяха за Тесляка,щеше да си в делириум но понеже е друга марка и това как,онова как,къде?Пиши до французите белким ти отговорят.хихихих
  • 10 Доволен

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Някой":

    То по твоята логика да караме още с каруци, че да имаме време да оценим качествата и да ги коментираме след още 100 години дали са икономически удачни, че чак тогава да преминем към производство. Ми то дотогава хората няма да карат коли, ами ще се движат с космически кораби, а ние ще си джиткаме с каруци бе професоре? Това твоето виждане е много "прогресивно" ще знаеш. Ако всички бяха като тебе сега щяхме да сме още с лъковете.

    Коментиран от #11

  • 11 Някой

    4 3 Отговор

    До коментар #10 от "Доволен":

    Ти функционално грамотен ли си и в състояние ли си да осмислиш даден текст?! Как може да се преценят качествата на един концептуален автомобил преди да влезе в серийно производство и да започне масова експлоатация в реални условия?!! На теория много неща изглеждат прекрасни, но практиката показва друго... примери колкото щеш!

    Коментиран от #12

  • 12 Доволен

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Някой":

    Високопарни приказки, но все кухи и безполезни. Ти си поредния критикар, който вместо да похвали нещо ново и хубаво критикува. През ......... ми е за мнението ти. Както казах в предния си пост, ако ме обори някой с факти ще се съглася, но ти имаш само някакво голо твърдение неподкрепено с никакви факти и данни.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Доволен

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Някой":

    Преминаваш границата на добрия тон и си позволяваш да ме обиждаш и поради това ще си позволя да ти го върна като ти кажа, че не ми дреме за мнението на някакъв вдлъбнат леген, но с претенции за нещо по висше. Не мисля, че си заслужаваш времето, което ти отделям човеко с "известен опит в автомобилостроенето" и не мисля повече да вися тук заради теб. Аре бегай у лево.
  • 15 Коментара

    3 1 Отговор
    А един мармот завива шоколад в прозрачния багажник...
  • 16 Домашен майстор

    5 1 Отговор
    Обявените цифри са леле и Мале. А кво беше неотдавна като кажеха новият телефон че може още куп неща 3 пъти по бързо. Кой знае в какво ще се возим след 5 или 10г
  • 17 Ганьо

    1 1 Отговор
    Големи ужаси ни крие бъдещето обещано от малоумни идиоти.....
  • 18 topic

    1 0 Отговор
    Много ще ми е кеф в Европа да си караме хубави ел. коли и да не сме зависими от газолин,петролин и т.н.
  • 19 доцента

    1 0 Отговор
    Значи ще се зарежда бързо и безплатно, но за сметка на кого ? Кой ще плаща сметките за електричество ? Познахте - овчето стадо ще плаща на шепа деби...ли да си правят гаргара . Ай честито.