Last news in Fakti

2 Юни, 2019 13:02 4 571 13

Брекзит свил двойно производството на коли във Великобритания

  • производство-
  • брекзит-
  • великобритания

През април в Обединеното кралство са произведени 56 999 автомобила по-малко, отколкото през същия месец миналата година, съобщава Auto Express. Тогава от фабриките на Острова са излезли 127 970 коли срещу 70 971 тази година, което означава спад с близо 45%.

Експерти от бранша нямат никакво съмнение каква е причината за срива. Несъстоялото се на 29 март излизане на Великобритания от Европейския съюз принуди много компании да преосмислят производствената си политика и да търсят начини да реорганизират веригите за доставки.

Шефът на британския Съюз на производителите и търговците на превозни средства Майк Хоус смята, че страхът от Брекзит без сделка "спъва напредъка, блокира инвестициите, заплашва хиляди работни места и подкопава репутацията на страната пред света", а "продължаващата нестабилност причинява неописуеми вреди".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    26 5 Отговор
    Не стига че е опасно да се кара с обратен волан!!! :(

    Коментиран от #2

  • 2 Емил

    19 5 Отговор

    До коментар #1 от "El chochone":

    Воланът е нормален - педалите са обратни!:)
  • 3 гост

    24 14 Отговор
    Великобритания ще бъде толкова разбита след всичките тия идиотщини , че не само няма да има Брекзит , ами ще трябва скорострелно да приеме еврото и да моли за помощ от Европейската банка !!! А такива като Фараж скоро ще са в затвора за държавна измяна , а на руските им спонсорчета конфискувани всички активи на острова за покриване поне част от щетите !!!

    Коментиран от #4, #5, #6, #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Dido

    20 4 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Спонсора на Фарадж е същия който е спонсорирал и Тръмп. Милярдер който няма нищо общо с Русия. За справка филма на HBO "Брекзит". Не е лошо човек да се ограмоти преди да пише простотии сходни с интелекта му.
  • 6 Гонят ме мамо руснаци

    27 4 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Абе аз нито веднъж не съм чул Путин да призовава Англия да напусне ЕС, ама Тръмп всяка седмица се изказва. Ясно е кой иска слаБ ЕС. Запази болните си мисли за себе си.

    Коментиран от #9

  • 7 Хайл

    1 7 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Другия път ще бъде разбита-умен човек с глупаци съюз не прави...той излиза от такъв съюз
  • 8 Англичанина

    1 4 Отговор
    Защо пишете глупости?
  • 9 РЗС

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гонят ме мамо руснаци":

    всички искат слаб ЕС, и САЩ и Русия и Китай, всички! Това, че не лаят като Дони(щот е сийрджия) не означава, че не полагат усилия задружно да разрушат ЕС. Всички правят каквото могат, защото знаят, че обединен и силен ЕС е по-силен от тях и ги заплашва икономически. Мисля,че инициатора на брекзита е САЩ и тия двата клоуна джонсън и фаража. И двамата трябва да бъдат съдени и вкарани в затвора за лъжливите си обещания, с които насаждат грешни убеждения у народа. Русия просто хареса хода на америте и си мълчат и гледат сейр, както и останалите сили. САЩ са най-добри в театъра

    Коментиран от #11

  • 10 Факт!

    6 10 Отговор
    Великобритания няма да приеме еврото, дори и да не напуснат ЕС. Еврото като парична еденица е толкова фалшиво и изкуствено подхравано.... Когато се разви кризата през 2009 Китай наливаха милиарди за да не се срине еврото. За това и ЕС не вдига митата за вноса от Китай както САЩ, защото те спасиха ЕС и еврото. И заради отказа на ЕС да наложи по-високи мита Тръпм вдигна митата на стоки от Европа. С това си вкара голям автогол, буквално обръща целия свят срещу САЩ и ще ядат дебелия
  • 11 комбайнер

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "РЗС":

    Абсолютно си прав - това е истината.
  • 12 Факт!

    2 1 Отговор
    Всъщност Фарадж е женен за германка и живее в Англия.
  • 13 Townboy

    3 0 Отговор
    Важното е че политиците им ще угодят на перчема и ще изкарат страната от ЕС. А последиците ще са за обикновения британец.