Last news in Fakti

17 Август, 2010 11:58 1 518 3

Роси преминава в Ducati

  • motogp-
  • валентино роси-
  • ducati-
  • yamaha

Както очаквахме, след състезанието за Гран При на Полша, беше обявен официално новият отбор, за който деветкратният световен шампион в MotoGP, Валентино Роси, ще се състезава от сезон 2011.

Вероятно не е изненада за никого, че тимът е Ducati Corse, тъй като такива слухове се носят от доста време насам. Всъщност това ще е и първият път, когато Докторът ще се състезава с байк, произведен в родината му Италия, защото до момента той е правил това само с машини на Honda и Yamaha.

Роси и Ducati подписаха двугодишен договор, като президентът на Ducati Motor Holding, Габриеле дел Торкио, не скри радостта си от факта, че Вале най-накрая ще се състезава за техния отбор.

Успоредно с изявлението на Ducati, Fiat-Yamaha официално оповестиха, че партньорството им с Роси завършва в края на този сезон. От екипа обявиха следното: „Yamaha и Валентино имахме удоволствието да бъдем заедно 7 години, през които спечелихме 4 световни титли”.

Роси изигра огромна роля в историята на Yamaha и то не само в състезателно отношение, но и като цяло за марката. Японците са изключително благодарни на пилота за изключителния му принос и състезателни успехи през тези седем години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жоро

    3 0 Отговор
    Mn e dobur Rosi!
  • 2 владо

    0 0 Отговор
    най-големия и най-накрая с Ducati
  • 3 crash

    0 0 Отговор
    yamaha-та е по-добрият байк !!! мисля че Rossi няма да покаже такова равнище с Ducati-то както с М1