Last news in Fakti

9 Септември, 2010 14:02 1 778 0

ДФ "Земеделие" одобри 20 проекта

  • дф земеделие-
  • мярка 121-
  • земеделска техника-
  • селските райони

София /КРОСС/ На заседание на Експертната комисия за осигуряване на прозрачност одобрение получиха още 20 инвестиционни предложения, кандидатствали по мерките за финансово подпомагане от Програмата за развитие на селските райони / ПРСР /. Това съобщи Изпълнителният дирекотор на Държавен фонд "Земеделие" Калина Илиева.

Това са 8 проекта по Мярка 121 "Модернизиране на земеделските стопанства", както и 8 проекта по двете общински мерки - 321 "Основни услуги за населението в селските райони" и Мярка 322 " Обновяване и развитие на населените места". Одобрени от комисията бяха и още 4 проекта по Мярка 123 "Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти", уточни Илиева.

Общият размер на инвестицията на одобрените проекти по общинските мерки 321 и 322 възлиза на 22, 7 млн. лв., а размерът на одобрените разходи по тях на 16 млн. лв. Проектите, които бяха разгледани и одобрени по м. 321 са основно за изграждане и реконструкция на ВиК мрежи, а по м. 322 за ремонт на улични мрежи и рехабилитация на обществени зелени площи - паркове, детски площадки и съоръжения към тях.

По една от най-атрактивните мерки - м. 121 одобрените 8 проекта са с общ размер на инвестицията 15,6 млн. лв., като при коректно изпълнение на инвестиционното предложение ДФ "Земеделие" ще изплати на кандидатите общо 5 млн. лв.

Предложените на ЕКОП проекти са основно в инвестиции за закупуване на земеделска техника. Сред тях бе одобрен и проект за модернизация и технологично оборудване на птицеферма.

По Мярка 123 одобрените 4 проекта са с общ размер на инвестицията 11,1 млн. лв., като стойността на одобрените разходи по проектите възлиза на 9,1 млн. лв. Предмет на инвестициите са производствен цех за плодови и зеленчукови консерви, производство на растителни и животински мазнини, производство на гроздова мъст, вино и оцет. Одобрените проекти са от областите Велико Търново и Сливен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА