Last news in Fakti

12 Август, 2019 15:37 11 375 20

За колко време се краде кола с Keyless Go?

  • keyless go-
  • автомобили-
  • кражба
За колко време се краде кола с Keyless Go? - 1
Снимка: Shutterstock

Отговор на този въпрос ни дават британците от What Car?, които провеждат експеримент върху седем от най-популярните модела на местния пазар. Оказва се, че да проникне в роудстър Audi TT RS са нужни само 5 секунди.

В изследването участват моделите Audi TT RS, Mercedes-Benz A-Klasse, Land Rover Discovery и Discovery Sport, а така също Ford Fiesta, BMW X3 и DS3 Crossback. Всички те са снабдени със система за безключов достъп до автомобила (Keyless Go).

Експертите от What Car? доказват, че всички гореизброени нови и популярни във Великобритания автомобили, могат да се откраднат за по-малко от една минута. Така например за Audi TT RS и DS3 Crossback са нужни 5 секунди, за BMW X3 - 40 секунди.

За същото време се "разбива" Ford Fiesta, а времето за кражба на Land Rover Discovery и Discovery Sport е 20 и 10 секунди. Половин минута е необходима за кражбата на новата A-Klasse на Mercedes-Benz. Авторите на изследването препоръчват специален калъф за ключа, като така кражбата става доста по-трудна.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марто

    34 17 Отговор
    Така е безключовото палене е излишна екстра.

    Коментиран от #2, #13

  • 2 РЗС

    26 14 Отговор

    До коментар #1 от "Марто":

    Напротив много е удобно даже, в комплект с keyless entry е супер, ключа просто не го ползваш. Другата супер удобна функция е auto hold която ти държи ръчна спирачка при спиране и е супер полезна за в града и по задръствания.

    Коментиран от #3, #9, #11

  • 3 ЗамислящСеОтвременаВреме

    22 16 Отговор

    До коментар #2 от "РЗС":

    Големи иновации казвате: ключ, който никога не ползващ и спирачка, която я имат камиони / джипове от преди 30 години. На час по лъжичка - така се лъжат клиентелата в "цивилизованите" държави )

    Коментиран от #5

  • 4 Ай стига бе

    26 8 Отговор
    Пробвали да отключат и Дъстъра. Чак след 30 минути напразни опити разбрали, че няма такава екстра.....ха-ха-хаааа..... И отишли да вземат щангата....
  • 5 РЗС

    13 4 Отговор

    До коментар #3 от "ЗамислящСеОтвременаВреме":

    коли на батерийки е пък технология на стотици години, но сега било иновативо, ходи ги разбери

    Коментиран от #6

  • 6 Elias

    20 0 Отговор

    До коментар #5 от "РЗС":

    Сложих ти един плюс, така е само годинките да ги сложим десетки :-)
    Относно краденето на коли, винаги са се крадяли и ще се крадат. Няма модел кола, която да искат да откраднат и да не са успяли. Какво значение има 5 сек. или 1 мин.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 РЗС

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Elias":

    първата ел кола е била направена през 1832г или преди 187г, и понеже са много десетките, направо минах на стотици :)
  • 8 РЗС

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Elias":

    а ако наблегнем само на възръстта на батерията, то можем да превключим дори на хиляди - най - старата батерия открита някога - Багдатската батерия е на 2200 години.
  • 9 Хайл

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "РЗС":

    Тази спирачка я има субару форестър от 1997 г,не е новост

    Коментиран от #10

  • 10 РЗС

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хайл":

    написал съм - друга удобна функция, каква иновация? четем или само пишем?
  • 11 Random

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "РЗС":

    Много сте се изнежили, много тежи тоя ключ бе, цели 250 грама...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 onq s konq

    5 5 Отговор
    Статията е типичен РЕПОРТЕРСКИ СТРЕМЕЖ към "Заинтригуваща новина".И КОЙ Е КАЗАЛ,че проникването в колата задължително предопределя и КРАЖБАТА Й?А нима няма СИСТЕМА ОТ ОГРАНИЧИТЕЛИ на "нерегламентираното запалване" на автомобила,придружено със заключване на Управлението/волана/?А да говорим ли за МОРЕТО от екзотични приспособления против запалване на колата,внедрени от собствениците на скъпи/и не чак до там/ автомобили,изразяващи се основно в прекъсване на горивото и тока?А как се неутрализира чип който осъществява непрекъсната връзка с телефона на собственика и сигнализира при отваряне на колата?Верно че може да се Заглуши,но пък се задейства друга функция за "Прекъсната връзка" със тела на Собственика!Ще спомена и един БРУТАЛЕН МЕТОД за възспиране на крадеца ЛИЧНО МИ ДЕМОНСТРИРАН от мой познат:Под седалката на водача има нещо като кухина за ЧЕКМЕДЖЕ - 3 пръста висока,в която след паркиране водачът вкарва дъска с набити стърчащи гвоздеи,та седне ли крадецът - буквално ще стане като забодена пеперуда в хербарии:)Тъй се крадяло кола си мислят някои...

    Коментиран от #15

  • 15 Биоробот

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    Ооооо, екстри срещу крадене на кола колкото щеш. Но...крадците винаги са 1 крачка напред. Всички тия нещо които си изброил си ги монтирай на колата....Обаче....идва един паяк, товари я и си я откарва в гаража за разфасоване.

    Коментиран от #17

  • 16 125

    1 6 Отговор

    До коментар #12 от "Царски":

    Абе, Царски, като толкова си се загрижил за двигателя, карай на спортен режим! Тогава, специално за теб, и за другите като теб, дето не са ползвали безключово палене, а обичат да филосостват, пояснявам, двигателят не гасне! Аман от неграмотници и дървени философи!...
  • 17 Скрий се бе МАЛОУМНИК

    1 3 Отговор

    До коментар #15 от "Биоробот":

    Интересно, как ще влезе паяк в пълен паркинг, или изобщо в паркинг без да направи впечатление! Просто, не паркирай на улицата и няма страшно, освен ако не караш Ферари, или нещо подобно, което да си заслужава труда!
  • 18 гост

    4 0 Отговор
    Безключов достъп е рисков, но незключовото палене не е. Или ако имате такава кола не си включвайте опцията за безключов достъп, а си натискайте бутона на ключа за отключване на колата.
  • 19 АзАз

    4 2 Отговор
    Разговор с дилъра в представителството преди да взема колата:
    - И сме сложили имобилайзер, че тоя модел много го крадат.
    Аз:
    - И помага ли?
    Той:
    - Абе, да ти кажа честно не помага изобщо. Пак си ги крадат без да им мигне окото.
    - Е тогава защо ги слагате?
    - За успокоение на хората, ама ти не се притеснявай. От Варна гледам, че си, там не ги крадат толкова...

    Коментиран от #20

  • 20 Бай Хой

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "АзАз":

    хахахаха падам и умирам от смях...авто дилърите в БГ имат страхотен маркетингов нюх...само дет не предлагат и по 1 рапидка във фаровете срещу скромните 500-600 лв