Last news in Fakti

24 Септември, 2010 16:50 2 098 3

Какво да очакваме от тракторите CASE IH през 2011

  • case ih-
  • efficient power-
  • трактор-
  • scr-
  • afs-
  • земеделие

CASE IH представи системата Efficient Power при новите трактори от 130 до 600 КС. Целта на новата система е подобряване на продуктивността, комфорта и от тук значително подобряване на икономическата ефективност. „Efficient Power e интелигентно взаимодействие между техническите системи при новите трактори на CASE IH. Тази система обхваща както новото управление на трактора, което е опростено и интуитивно, така и авангардната технология на двигателя и иновативната система за пречистване на отработените газове.“ поясни Силвен Блез, маркетинг мениджър за тракторите CASE IH за Европа. „Други елементи на технологията Efficient Power са Системата за автоматично управление на производителността (APM) и Системата за прецизно земеделие (AFS)”, допълни Блейз.

SCR - система за пречистване на отработените газове водеща до 10% икономия на гориво
Като технологична новост, също така разработена съвместно с технологията Efficient Power е иновативната система за пречистване на отработените газове, базирана на системата SCR – Селективна каталитична редукция. Компактно монтирана между двигателя и ауспуха.

Системата за пречистване на отработените газове е технологична разработка в сътрудничество с Fiat Power Train Technologies. Системата вече е успешно наложена при тежкотоварните автомобили. От 2006 г. двигателите работещи с SCR произведени от FPT са изминали повече от 20 000 000 мили.

Основна характеристика на системата SCR е нейната висока термодинамична ефикасност. Практиката показва, че сравнено с конвенционалната технология на двигателите е възможна до 10% икономия на гориво. Това спомага за по-доброто представяне на трактора и по-бързата реакция на двигателя. Системата SCR не само изпълнява изискванията на Tier4A стандарта за емисии, но също така намалява съществено консумацията на гориво. Азотните оксиди в отработените газове се разграждат до азот и вода. За ускоряване на тази химична реакция се използва AdBlue – нетоксична смес без сажди – смес от синтетично произведена урея и пречистена вода.

Отработени газове по-чисти от входящия въздух
Отработените газове от двигателите на CASE IH са сега почти толкова чисти, колкото входящия въздух. Практически тази система предлага доста предимства. Благодарение на подобрения горивен процес качествата на двигателното масло се запазват по-дълго. Като резултат се намалят изискванията спрямо поддръжката. Системата SCR прави възможно намаляването на топлинните излъчвания от голям брой двигателни компоненти, което увеличава надежността и експлоатационния живот на машината.

Икономична поддръжка
SCR системата работи автоматично и надеждно, независимо от качеството на горивото. Операторът трябва просто да долива редовно AdBlue. Икономическите анализи показват че въпреки допълнителните разходи за AdBlue, консумацията на гориво намалява значително. За всяко похарчено за AdBlue Евро е възможна икономия от 7 Евро за гориво.

Увеличена мощност благодарение на Efficient Power
Освен това всички двигатели съоръжени с Efficient Power имат повишена мощност. Но освен повишената мощност на двигателите имаме промени и при самите трактори с цел максимално добра работа. Например при Puma CVX225 максималната мощност е увеличена от 251 на 269 КС, което е повече от 7%. В същото време максималният въртящ момент е увеличен от 1025 Nm на 1160 Nm, което е около 13% повишение.

Интелигентно комбинирани системи
Допълнителен елемент на системата Efficient Power е автоматичното управление на производителността (APM). Това е ISO съвместима BUS система (CAN-BUS), която свързва двигателя, трансмисията и управляващите елементи на задвижващата линия. Тя също така синхронизира оборотите на двигателя със съответната предавка на трансмисията при желаната скорост. APM автоматично намира най-правилната стратегия за водене при всякакви условия.

Мултифункционалният лост – интуитивно и опростено, управление
CASE IH използват за първи път идентична концепция за управление на задвижването при всички трактори от 100 до 600 КС. Централен елемент е Мултифункционалният лост (MultiController) от последно поколение. С Мултифункционалният лост монтиран в подлакътника всички важни функции се контролират с една ръка, например смяна на предавките, смяна на посоката на вдижение, оборотите на двигателя или автоматично задаване на последователност от операции в края на полето.

Управление с върховете на пръстите
Интуитивният контролен панел (ICP) е вграден в подлакътника. Това е идеално допълнение към управлението с Мултифункционалния лост. Няколко бутона за различните функции на трактора осигуряват лесна работа само с върховете на пръстите. Тези бутони са разположени логично върху диаграма на трактора по такъв начин, че дори неопитен оператор да се справи правилно. В дясно разположената вертикална колона на трактора е монтиран дисплей показващ всички важни функции на трактора.

Системата за прецизно земеделие – AFS
Посредством AFS мониторите на CASE IH всички функции на трактора, системата за автоматично водене AccuGuideTM със запис на данни и ISOBUS съвместими части могат да бъдат контролирани.
„Множество практически тестове с участие на фермери показаха, че тази концепция за управление дава съществено облекчение на оператора, например при дълги работни дни и от тук като резултат повишена ефикасност. Като допълнение времето необходимо за свикване на работа с тази система е много по-кратко в сравнение с други подобни концепции за управление. Разполагайки с такава система във всички трактори получаваме основни преимущества използващи потенциала на трактора и в същото време се намалява риска от грешка” споделя Блейз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gamena

    3 0 Отговор
    tkaktora e dosta dobur po harakteristiki(nqkoi ka4val li se e na takuv-dobre li raboti)
  • 2 Pavkata

    1 0 Отговор
    Traktora e super ne samo po harakteristiki, raboti perfektno
  • 3 Pavkata

    1 0 Отговор
    Traktora e super ne samo po harakteristiki, raboti perfektno