Last news in Fakti

7 Юни, 2012 13:14 1 447 3

Естония ще проверява шофьорския интелект

  • естония-
  • шофьорски изпит-
  • тармо мийлитс

Всички кандидати за свидетелство за управление на автомобил да полагат тест за установяване на интелектуалните им способности предлага заместник-шефът на естонския департамент на полицията и граничната охрана Тармо Мийлитс. Висшият полицай смята, че така броят на катастрофите в страната ще спадне значително.

Според Мийлитс в момента законите за движение по пътищата се нарушават предимно от водачи на възраст до 30 години, а полицията има най-много проблеми с младежи между 18 и 24 години. Статистиката сочи, че най-тежки нарушения извършват лица с начално и средно образование.

"Антитъпанарският" тест като част от задължителните условия за вземане на книжка все още е далече от въвеждането в практиката. Въпреки това Тармо Мийлитс смята, че си струва подобни мерки да бъдат обсъдени сериозно в името на безопасността по естонските пътища.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ест

    5 1 Отговор
    Този тест ако го пуснат тук трябва да спират да дават книжки.
  • 2 Маримба

    3 1 Отговор
    Задължително трябва и тук да има такъв . И ако те скъсат след 5 години пак да имаш право да се явиш . И да е като TOEFL за време и на компютър по интернет и моментално да получаваш резултата . Без разни шуробадженащини и рушвети . Като ходих да си вадя А-категорията с нас в стаята в началото на изпитния ден имаше един циганин, който се явяваше за 7ми път . Тоя не можа да си напише имената и данните в талона . Айде неграмотен ок ама 7 пъти да ти дават един и същи талон дето има 5 неща на кръст да се впишат и те са едни и същи всеки път и пак да не можеш да се справиш ...... защо изобщо такъв човек трябва да се допуска до изпит . Как ще чете табелите , как се е подготвил за листовките , как ще реагира в критична ситуация . Всички трябва да държат такъв изпит преди да бъдат допуснати до подготовката с инструктор - ако не става да марширува по автобуси и влакове или да върти педалите
  • 3 azsamsuobiknoven4ovek

    4 0 Отговор
    В българия циганите масово си купуват книжи понеже немогат да четат и да пишат ;)