Last news in Fakti

27 Септември, 2010 11:28 3 035 11

Електрически мотоциклет срещу автомобил

  • agni z2-
  • супербайк

Видеото, което ви представяме, всъщност е промоционален клип на електрическия суперавтомобил Citroen Survolt, но в него участва и електрическия супербайк Agni Z2. Това е и причината да не разбираме много подробности относно двуколесната машина, нито пък как свършва надпреварата между автомобила и мотора. Въпреки всичко, никога не е за изпускане възможността да видим как се развиват електрическите мотоциклети, особено в подобно съревнование.

Мотоциклетът Agni Z2 е каран от Джени Тинмаут, позната от състезанието TTXGP. Може би това е необичаен избор – жени да управляват подобни машини. Другата представителка на нежния пол е Ванина Икс, която пък участва в тазгодишните серии на Льо Ман. Agni Z2 има  50 kW батерии, максимална мощност от 65 кн.с. и максимална скорост от 200 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 brrr

    8 6 Отговор
    omg .. :D tfa e tolkova sme6no ... nedeite 4e izhabihte toka beee
  • 2 nema znachenie

    6 7 Отговор
    Prostotiq
  • 3 .....

    6 6 Отговор
    електрически чи.ии :D:D
  • 4 Николов

    7 4 Отговор
    Простотии са други неща господа
    а това тука което виждате е бъдещето на
    автомобилите в райони с добре изградена електрическа инфраструктура.
    А защо жени ли ами простичко първо
    запалват домакините да искат от мъжете сида им купят електрически градски машинки
    и както сами може да се досетите при една добре направена електричка няма скорости
    само ускорение и спирачки
    тоест колкото и да е калпав шофьора
    вероятноста да потроши нещо от неправилно боравене
    значително намалява :)
    Жалко че не пише мотоциклета какъв пробег има с едно зареждане.
  • 5 kiro

    4 4 Отговор
    От видеото си личи как скърцат френски пластмаси.Сигурно върви и с капчица в аптечката...Тея франсета коли не се научиха да правят а сега и с тва си правят пишки...
  • 6 BAT MITIO

    3 3 Отговор
    za ka4estvoto neznam no dizaina na sitroro e strahoten
  • 7 motorliker

    3 2 Отговор
    какво искат тези хора мислите ли че с ток може да набере мотора??? ахахахахаххах някои друг път хора аиде 1 каласаки срещу тоя цитроен да му .........
  • 8 Nvmzax

    1 2 Отговор
    Незнам за вас хейтери, но това си е бъдещето на транспорта. Щом могат да приложат технологията и в спортни модели значи определено тя работи. Ако имам парите ще си купя точно електрическа кола, пък вие продължавайте да пушите на пътищата.
  • 9 NeD

    2 0 Отговор
    За колата да, но за мотоциклета идеята не ми харесва. Реално това е бъдещето но се губи мириса на изгорелите газове, готиния рев на двигателя и т.н. просто не ми харесва идеята за пистова електричка..
  • 10 niki

    1 0 Отговор
    bravo mnogo dobre
  • 11 Доберман

    1 1 Отговор
    Постоянно говорят как електрическите автомобили били екологични... Всички забравят, че за да се произведе това електричество в атмосферата се изпускат може би също толкова газове, колкото изпуска и един конвенционален автомобил.