6 Октомври, 2010 11:28 1 148 0

Quadro 3D и 4D – силна конкуренция на Piaggio MP3

Компанията Quadro Tecnologie, която е основана само преди една година в италианския град Милано, представи на специална церемония в Столицата на модата първите си два модела.

Семейство Марабезе, който са собственици на Quadro Tecnologie, са използвали съвременни технологии и части от модели на Piaggio, Aprilia, Moto Guzzi, Moto Morini, Triumph и Yamaha, за да сглобят така наречените Quadro 3D и Quadro 4D, представляващи скутери с три и четири колела.

Прeди да си помислите, че Марабезе са откраднали идеята за триколесен скутер от други свои сънародници, ще побързаме да ви съобщим, че преди 10 години именно те са проектирали прототипа, превърнал се в последствие в познатото ни Piaggio MP3.

Quadro 3D и Quadro 4D ще се появят на пазара през следващата година, като триколката е оборудван с 350-кубиков двигател, а при четириколесния скутер агрегатът е 500-кубиков. Сухите тегла на двете машина са съответно 194 и 240кг.

Първи на пазара ще бъде въведен Quadro 3D, като той ще се произвежда в Тайван, а по-късно през 2011-та ще се появи и Quadro 4D, чието сглобяване вероятно също ще осъществява в тази страна, въпреки че това все още не е потвърдено официално. Още през първата година от двата модела трябва да бъдат произведени общо между 4 500 и 5 000 бройки.

Quadro Tecnologie предвиждат 85% от продажбите да се реализират извън Италия, а 30% - извън Европа, като моделите на марката ще се разпространяват чрез дилъри на популярни мотоциклетни марки. Очакваните цени на двата модела са около 7 000 и 9 000 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА