Last news in Fakti

9 Октомври, 2019 12:11 16 216 11

Евтин седан от Skoda

  • skoda-
  • rapid
Евтин седан от Skoda - 1

С представянето на новата Scala предшественикът ѝ Rapid сякаш стана излишен в гамата на Skoda. За някои пазари обаче марка обаче се нуждае от бюджетен седан и чехите вече са почти готови с такъв.

След седем години на конвейера Rapid ще се сдобие с второ поколение. То няма да се различава особено в конструктивен план от първата генерация и дори ще се оборудва със същите бензинови двигатели с обем 1.6 (110 к.с.) и 1.4 (125 к.с.).

Както личи от първото изображение на новия седан обаче, дизайнът ще претърпи доста промени. Официалният ескиз, публикуван от руското подразделение на Skoda, показва съвсем различни фарове, шестоъгълна радиаторна решетка и доста агресивни форми.

Новият Rapid ще бъде представен в края на годината в Русия, която ще бъде един от основните пазари на модела. Продажбите ще започнат в началото на 2020-а, но за момента няма информация дали евтиният седан ще се предлага в Европа.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МАКЕТО

    29 7 Отговор
    Харесва ми! За първи път симпатична Шкода среден клас, щото за сега само последния модел на Супърб е хубав! Ако е под 30 000 лв. ще си купя

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост

    23 4 Отговор
    "Официалният ескиз,..." К"о речи?! Официалният к"о?! Абе, спрете се бе, журналистите сте тези, които трябва да налагате правила, да пазите и поддържате езикът ни жив! При това не само на 24-ти май! Колкото до колата, на първо четене изглежда добре, както повечето нови модели на Шкода. Нека излезе, да я видим и пробваме на живо, ще преценим по-добре.
  • 4 гост

    19 5 Отговор

    До коментар #1 от "МАКЕТО":

    И сега може да си купиш октавия с 115кс за 29х.лв, което е много, ама много по-добра оферта от рапид.

    Коментиран от #6

  • 5 Трънчо

    9 2 Отговор
    Като за екскиз бива видим в натюр как ще е!
  • 6 шкодиляк

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    абе само като видя новите екстри на скалата си заслужава да се чака за новата октавия
  • 7 Евтин седан от Skoda

    2 2 Отговор
    Не, благодаря!
  • 8 Факт

    3 1 Отговор
    Ама турска!
  • 9 Ижо

    1 2 Отговор
    Киньеф!
  • 10 Илия Велев

    7 6 Отговор
    Бюджетен, бюджетен .... колко да е бюджетен. Последно време тея от Шкода се взеха много на сериозно и вдигнаха цените. Малко стана безсмислено да си купуваш ментето на Фолксваген - нито качеството, нито материалите са като на оригинала, ама на цена го докарват 1:1.....

    Коментиран от #11

  • 11 Алфа Ромео

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Илия Велев":

    Бе странно но иначе са една идея по-здрави от майката.