Last news in Fakti

13 Октомври, 2010 11:23 4 463 2

Есента - най-опасния годишен сезон за млади мотористи

Есента е най-коварния сезон от година за младите байкъри според Института за Напреднали Мотористи. (ИНМ)
Данни на ИНМ сочат, че инцидентите с млади двуколесни ездачи се повишават, когато по-голямата част от тях запишат своето висше образование или започнат работа и изпозлват мотоциклета като основно превозно средство в натоварения градски трафик.

Питър Роджър – главния експерт в ИНМ казва: „Есента е най-опасния сезон за младите мотористи. Тогава инцидентите се повишават драстично. Странното е, че проблемът като че ли не е в климатичните условия. Две трети от злощастните случаи на загиналите или сериозно пострадалите млади байкъри се случват през деня, когато е свето и то на сух и добра настилка.”

„Две трети от случайте, в които тийнейдърите, участвали в ПТП винаги включват и  друго превозно средство. Показания от типа „шофьора гледа, но не вижда” са най-често срещани”.

MOTO.BG напомня на всички начинаещи мотористи да внимават с пътните условия, особено, когато асфалтът вече не е нагрят и сцеплението е много по-малко. Отваряйте очите си на четири, защото трафикът, особено в големите градове, е кошмарен и зад всеки завой дебне засичащ автомобил.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Joro Peev

    4 0 Отговор
    напълно ВЯРНО !!! днеска и аз паднах за 1-ви път слава гоги се разминах леко ВНИВАЙТЕ КОЛЕГИ
  • 2 OROR

    4 0 Отговор
    КЪДЕ ПАДНА БЕ ЖОРО,ЩО НЕ НАПРАВИ 2-3 СНИМКИ ! КАРАЙ УМНАТА !