13 Ноември, 2019 10:27 14 552 18

Клиент взе за тест Porsche 911 GT2 RS и предизвика масова катастрофа

Кандидат-купувач взе за пробно шофиране чисто ново Porsche 911 GT2 RS и устрои истинско меле с още пет автомобила, преди да измине и стотина метра от представителството на марката в Кардиф, съобщават от пътната полиция в Южен Уелс.

Клиентът твърди, че катастрофирал заради отказ на спирачките. Според очевидци обаче яркочервеният суперавтомобил се престроил рязко и закачил с предния си калник друга попътна кола.

Клиент взе за тест Porsche 911 GT2 RS и предизвика масова катастрофа

Ударът явно е станал с доста висока скорост, тъй като движещите се отзад водачи не успели да реагират навреме и се забили в "поршето". В катастрофата няма пострадали, но движението в района било затруднено.

Porsche 911 GT2 RS има 3.8-литров боксер с два турбокомпресора и мощност 700 к.с., който му позволява да ускорява от 0 до 100 за 2.8 сек. и да развива скорост от 340 км/ч. Цената му в Уелс е £207 000 (€241 569).


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 14 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 не съм соросня ама все пак

    44 12 Отговор
    Малииии....... -ако се беше случило в Русия , какви коментари само щеше да има тука !!!!
  • 2 Татко ти

    73 4 Отговор
    Тая кола не може да се кара от всеки идиот с книжка и много пари.Тая кола иска железни топки и майсторлък.

    Коментиран от #3, #6

  • 3 Шляхтиц

    46 2 Отговор

    До коментар #2 от "Татко ти":

    Германия е единствената за сега държава в света, в която, за да си купиш подобен автомобил се изисква УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА ПРЕМИНАТ И УСПЕШНО ИЗДЪРЖАН ИЗПИТ за управление на подобен клас автомобили.

    Коментиран от #10, #14

  • 4 Гост

    40 4 Отговор
    Всеки който се качи от нормална кола на това, би се пребил ако тръгне да я натиска без да е усетил нейната физика. Първо трябва да я усетиш на писта как влиза и излиза от завоите и чак след това да се правиш на гангстер по пътя.

    Коментиран от #9

  • 5 Евстати

    30 0 Отговор
    няма нищо, ще си плати 241 569 евро и ще си я има в колекцията
  • 6 АзАз

    62 7 Отговор

    До коментар #2 от "Татко ти":

    Имам приятел с CL 65 AMG - 612 конски сили. Разбира се, пожелах да го "пробвам". С всички включени системи това не дава да му пипнеш газта, а без тях сигурно си 99.99% в някое дърво. Той му е свикнал и го пържи, но аз, като се качих на магистралата едва едва ускорявах, защото ме беше страх, че няма да удържа колата и ще се забия в мантинелата. От спряло положение имаш чувството, че ще ти счупи врата...
    Прав си напълно. Тези коли не са за всеки.

    Коментиран от #13

  • 7 Batman

    19 1 Отговор
    Barzi koli barzi problemi
  • 8 Ron

    4 3 Отговор
    PARITE.GI.PRSVQT.NESPOSOBNI
  • 9 Малко мозък ти трябва май

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Да не мислиш че тоя къде иска да е купи е случаен, да имаш такива пари сещай се кви коли има и кара:-)
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 бмв

    7 3 Отговор
    Чак пък цл65 амг да ти чупи врата , едва ли.Плюс това мерцедеса е с постоянно включени системи и бебе може да я кара.Мерцедеса нее порше или бмв.Затова повечето дядки карат такива.
  • 12 aaa

    5 0 Отговор
    А бе стига глупости! НЕ могло било да се кара, не давало да му пипнеш газта!
    Днешните коли са като детски играчки! Карал съм джип 400 коня и просто му се кефех, а ускорението му и от място и след 150 км е едно и също, защото беше хибрид! Тия коли имат огромни спирачни апарати и са на 20 цола джанти широки по - половин метър! Такава кола е създадена да спира и да се движи перфектно! Това, че тоя не е могъл да кара си е негов проблем!
    Опасно е да се кара GT500 от 60-те години, защото там трябва да разчиташ на качествата си, а не на системите за сигурност, които напълно липсват! Вярно, че двигателя и е само 350 коня, но усещането е, като да караш 800 ...

    Коментиран от #15

  • 13 Ами

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "АзАз":

    Глупости просто сега си взел книжка. Гледам по тв писта ферари нови водачи експеримент. Мъже карат обаче 1на мацка директно си я удари за 550 маранело мисля. После ги кара професионален пилот да видят разлика. Идеята е че може да влизаш градско с 250 на прав път и 150 в завои. Нещо като трудово за нови шофьори. Мацката руса няма и 20 трабант да беше пак няма шанс 😉
  • 14 Сатаната

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Шляхтиц":

    Купи си Ферари и излез да го караш, без да си минал през инструктор на Маранео и да ти е разписал курса и да ти е подпечатал с името си, че си способен да управляваш този автомобил.
  • 15 майстора

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "aaa":

    Между 400 коня джип 4х4 и 700 коня порше на задно има огромна разлика.
  • 16 Юлиан

    0 1 Отговор
    Моята кола ускорява от 0 до 100 за 2,2 секунди А това Ускорение за 2,8 секунди и нищо Всеки би се справил .
  • 17 Къв майстор

    0 0 Отговор
    Поршето също е 4х4
  • 18 Къв майстор

    0 0 Отговор
    Поршето също е 4х4