Last news in Fakti

8 Януари, 2020 10:51 12 785

Най-очакваните коли през 2020 година (ЧАСТ I)

  • автомобили-
  • 2020
Най-очакваните коли през 2020 година (ЧАСТ I) - 1

През отминалата 2019 година тенденциите, характерни за цялата автомобилна индустрия, се проявиха още по-ясно. Основните направления бяха съсредоточени в създаването на мегаконцерни и в отказа на редица автомобилни производители да доразвият двигателите с вътрешно горене. Каква ще бъде 2020-та? Със сигурност в автомобилен план няма да е скучна. Поне липса на нови продукти не се очаква. Ето само някои от тях - най-интересните.

Alfa Romeo Tonale

Най-очакваните коли през 2020 година (ЧАСТ I)

Малкият кросоувър на Alfa Romeo, представен през пролетта като концепция, ще се появи в серийния си вид. Ако се вярва на слуховете, то Tonale лесно може да се превърне в Peugeot 208 - за FCA това означава по-ниски разходи, но за образа на Alfa тази перспектива е притеснителна.

Audi e-tron GT

Най-очакваните коли през 2020 година (ЧАСТ I)

Най-красивото електрическо Audi е изградено на платформа, разработена заедно с Porsche. Концепцията заимства много от шоу-колите Aicon и PB18 e-tron и бихме искали да видим същото в серията. Прототипът беше оборудван с два електродвигателя със системна мощност от 590 конски сили и батерия от 90 киловатчаса.

BMW Серия 4

Най-очакваните коли през 2020 година (ЧАСТ I)

Прототипът BMW Concept 4 очерта бъдещето на четвъртата серия. Отначало се смяхме на огромните "бъбреци", но шпионските снимки на серийния модел и фотосите на състезателния M4 GT3 ни убедиха, че в Мюнхен не се шегуват. Германците подкрепиха сериозността на своите намерения с проучване, което показа, че като цяло клиентите възприемат положително радикалната промяна във външния вид на моделите.

Cadillac Escalade

Най-очакваните коли през 2020 година (ЧАСТ I)

Гигантският SUV ще бъде сериозно обновен през следващата година. Първо, той ще премине към платформата GMT T1XX от пикапа на Chevrolet Silverado, тоест ще получи многозвенно задно окачване, и второ, ще се опита да наложи нов дизайн. Escalade ще има и въздушно окачване, а мощният V8 6.2 ще продължи да се предлага.

Maserati Coupe

Най-очакваните коли през 2020 година (ЧАСТ I)

През ноември 2019 г. Maserati завърши производството на GranTurismo и GranCabrio, които се правеха без значителни промени съответно от 2007 г. и 2010 г. във фабриката Viale Ciro Menotti в Модена. Сега предприятието е затворено за реконструкция, но тази година на конвейера му ще се появи нов модел - мистериозен спортен автомобил, появяващ се в западната преса под името Coupe.

ЧАСТ II