Last news in Fakti

8 Януари, 2020 10:55 9 066 19

Най-очакваните коли през 2020 година (ЧАСТ II)

  • автомобили-
  • 2020
Най-очакваните коли през 2020 година (ЧАСТ II) - 1

ЧАСТ I

През отминалата 2019 година тенденциите, характерни за цялата автомобилна индустрия, се проявиха още по-ясно. Основните направления бяха съсредоточени в създаването на мегаконцерни и в отказа на редица автомобилни производители да доразвият двигателите с вътрешно горене. Каква ще бъде 2020-та? Със сигурност в автомобилен план няма да е скучна. Поне липса на нови продукти не се очаква. Ето само някои от тях - най-интересните.


Mitsubishi Outlander

Най-очакваните коли през 2020 година (ЧАСТ II)

Шпионските кадри потвърждават, че четвъртият Outlander е подобен на концепцията Engelberg Tourer. Запазени са общите пропорции, дизайнът на предната част е с двуетажна оптика и релефът на страничните панели е променен. С преминаването към модулната CMF-CD платформа на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi, кросоувърът ще бъде близък роднина на следващото поколение Nissan X-Trail.

Rolls-Royce Ghost

Най-очакваните коли през 2020 година (ЧАСТ II)

Индустрията се развива толкова бързо, че настоящият Rolls-Royce Ghost вече се възприема като реликва. „Призракът“ на следващото поколение обаче няма време да чака. Новият седан ще се базира на алуминиевата модулна платформа Architecture of Luxury, тази, която стои в основата на Phantom и Cullinan. 6,75-литровият V12 двигател в съчетание с осемстепенната автоматична трансмисия ZF ще разполага с 571 к.с., докато версията Black Badge ще е с 600 коня.

Tesla Roadster

Най-очакваните коли през 2020 година (ЧАСТ II)

Пускането на пазара на втория Roadster е планирано за 2020 г. От думите на Мъск е известно, че таргата има три електродвигателя и батерия с 250 киловатчаса. Въртящият момент на колелата е 10 000 Nm. Основната версия на електрическия автомобил може да ускори до 60 мили в час (97 километра в час) за 2,1 секунди. По-бърза версия ще е налична само с пакет опции от SpaceX. Описанието на комплекта е много неясно, затова отново се доверяваме на слуховете, които казват, че той ще бъде част от „студения“ тип ракетни усилватели.

Volkswagen ID.4

Най-очакваните коли през 2020 година (ЧАСТ II)

След електрическия хечбек ID.3, на пазара ще се появи кросоувър с индекс ID.4 - версия на концепцията ID.Crozz, адаптирана за серийно производство. Премиерата му ще се състои през пролетта. В основата е същата модулна платформа с възможност за инсталиране на различни комбинации от двигатели и батерии, както и вградена поддръжка за безжично зареждане. Силовият тракт ще бъде идентичен с този на ID.3, който се предлага във версията с електрически мотор със 150 или 240 конски сили и, в зависимост от капацитета на батерията, може да измине 330, 420 или 550 километра.

Porsche Taycan Cross Turismo

Най-очакваните коли през 2020 година (ЧАСТ II)

Електрическият първороден седан Taycan е вече представен, като сега е ред за по-практичен модел. Съветът на директорите на Porsche одобри Cross-Universal, който ще бъде пуснат в серията през есента, а технически ще повтори обичайния Taycan. Ще се появят няколко версии с мотори, вариращи от 530 до 761 конски сили и различни опции за батерията.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ъъъ

    51 5 Отговор
    Това мицубиши, ще се бори да измести мултипла от любовта на феновете ли ?

    Коментиран от #5, #13

  • 2 Алфа Вълкът

    5 5 Отговор
    Може би само аудито грабна окото от двете статии, но по-скоро не.
  • 3 MasterYoda

    17 8 Отговор
    От Мицубиши първо копираха дизайна на новата Лада Веста, сега копират новата Лада Нива. Дотам ли стигнахте бе пичове?!? Да крадете идеи от Лади :)))

    Коментиран от #6, #8

  • 4 Оня там

    7 0 Отговор
    Щом и ролса качих на нюрбургринг...
  • 5 Коментара

    19 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ъъъ":

    Първо се същисах после дълго се смях като го видях (Мицубишито).... акъл нямат теа хора, но за всек ивлак си има пътници. БМВ_то да ме извиняват всички фенове на марката ....на нищо не го мяза, а правеха толкова красиви коли.
  • 6 гост

    4 7 Отговор

    До коментар #3 от "MasterYoda":

    Ами да то първата кола на света е Лада и всички копират от нея.
  • 7 ваг груп

    5 4 Отговор
    супер готини са изкам ги всичките
  • 8 Anadolu Manafesi

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "MasterYoda":

    Митсубиши започва да се продава тази година , кога ще се появи митичната Лада Нива ?
  • 9 sss

    12 1 Отговор
    Новата S class w223?
  • 10 Зомби с квадратен волан

    4 19 Отговор
    Всички електрически са супер, като Теслата е номер 1, но и Тайкана си го бива. Красиви, вечни автомобили, зареждани от слънцето и вятъра. Е-трона също е перфектен.
    От пушилките Алфата е със супер готин дизайн, но защо трябва да дими пушек?
  • 11 гост

    5 10 Отговор
    Абе не знам какво щял да пуска Фолксваген , ама най-добре да пусне специални успокоителни за бг феновете , щото не знам как ще преживеят това , което предстои !! По вчерашни резултати Тесла премина 470 долара за акция и в момента Фолксваген - 87 млд , Тесла - 84,5 !!!!! С тоя темп до края на седмицата предстои краят на света за феновете на тди , хахаххаххахах !!!
  • 12 дърт шофьор

    8 2 Отговор
    Аз очаквам моята да не поврежда. Богатите какво очакват - дреме ми на дъртия х...
  • 13 сектант

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ъъъ":

    Дъстъра ще се бори да измести стария Дъстър, че е много здрав д**а
  • 14 Божинов

    4 4 Отговор
    Смеете се на Митсубишито, но я вижте колко Кактуса продадоха Ситроен. Номер 1 са в продажбите. А и това е хубава голяма и семейна кола. Не всеки иска двуврато БМВ.
  • 15 987

    3 5 Отговор
    Ниъде не видях лада в класацията

    Коментиран от #16

  • 16 ВАГ

    4 4 Отговор

    До коментар #15 от "987":

    Защото статията е за автомобили.
  • 17 дявола

    10 2 Отговор
    ВСИЧКИ СА ПУНТА МАРА
  • 18 Гей

    0 2 Отговор
    Коли не ми тряат. Предпочитам да пляскам педалите на колелото!
  • 19 Този

    0 1 Отговор
    Нищо вярно за Тесла Роадстър. Ускорението до 60mph е за 1.8сек и батерията няма да е толкова голяма щото 250квтч са 1тон