1 Декември, 2010 10:24 1 108 0

Трагичен инцидент по време на мотоциклетно състезание в Дубай

Dubai Autodrome Motorsport Club /DAMC/ с огромно съжаление съобщиха, че по време на Sportbike Championship в ОАЕ е загинал един състезател, а един е в интензивно отделение в Rashid Hospital в Дубай.

Около 14ч. след дванадесет обиколки, преминавайки през финала като първи в състезанието, швейцарския мотоциклетист Паскал Грожан се сблъсква с Тони Джордан /завършилият трети /.

Медицинските екипи веднага са пристигнали на мястото на инцидента и двамата състезатели са били стабилизирани за момента.

Докладите от болницата сочат, че и двамата мотоциклетисти са били в тежко състояние, няколко часа по-късно съобщават за смъртта на 39-годишния Грожан. Тони Джордан остава в интензивно отделение.

Изпълнителният директор на пистата /Dubai Autodrome / Хамиш Браун каза: "Целият екип на пистата, както и цялата мотоциклетна общност на ОАЕ, са дълбоко натъжени от огромната загуба и предават искрените си съболезнования на семейството и приятелите на Паскал Грожан. Паскал е многократен шампион на ОАЕ, той бе уважаван състезател в мотосредите."

Браун добави още: "В този момент нашите мисли и молитви са с Тони и неговото семейство. Желаем му бързо възстановяване през този критичен период"

ATCUAE започнаха пълно разследване на обстоятелствата около тази катастрофа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА