Last news in Fakti

15 Декември, 2010 11:54 16 611 55

Забраняват застрахователните стикери?

  • застраховки-
  • кражби-
  • мвр-
  • цветанов-
  • измами-
  • стикери

Вътрешният министър Цветан Цветанов намекна за нова вълна от кражби на автомобили. Това той направи по време на специална конференция, посветена на застрахователните измами. Според статистиката, именно тези измами водят до годишни загуби в размер на 100 млн. лева.

Цветанов каза, че в момента са сформирани нови престъпни групи, които на този етап работят предимно в София. Това са хора от престъпния контингент и по-конкретно известни на полицията крадци на автомобили. Цветанов назова даже и прякорите на някои от тях.

Патицата, Дебелото и Лъвицата според министъра са хората, управляващи тези новосформирани групировки. Те работят за една-две от силните на пазара застрахователни компании, а тяхната дейност е свързана с кражби на автомобили, застраховани в други дружества.

Това води до сериозни загуби за тези, които се опитват да работят честно, защото те са принудени да изплащат застрахователните премии на поърпевшите. От друга страна ако се стигне до кражба на автомобил застрахован в някоя от компаниите, поддържащи престъпните структури, последните лесно намират откраднатите автомобили.

Един от вероятните варианти за справяне с този пробелм е свалянето на стикерите за застраховка от стъклата на колите. По този начин едва ли ще се стигне до предотвратяване на кражбите, но от министерството се надяват след въвеждането на мярката техният броя значително да намалее.

Според Цветанов има информация, че през последните години у нас има силови структури, които работят към определени застрахователни компании. Именно тези компании са облагодетелствани, защото благодарение на тези свои звена намират по-лесно откраднатите автомобили.

Специална група вече е изготвила законодателни промени, с които да се приеме закон за забрана на стикерите по стъклата. Очаква се към края на януари месец да се готови окончателните текстове за промени и те да бъдат внесени в парламента за обсъждане. Важно е да ограничим посегателствата върху МПС-тата, подчерта министърът.

Докато това стане факт, полицията работи и върху още един проблем, този път интернационален. Става въпрос за крадени в Европа коли, които се внасят в България, регистрират се в страната, след което се изнасят отново в Европа. Имитира се кражба, а ръководителите на групировките прибират пари от застраховките.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никола

    31 5 Отговор
    Има логика за тази постъпка, стига на някой да не му хрумне да вдигне цените им, защото стикерите ще са скрити.
  • 2 MBenz

    21 6 Отговор
    E какъв ще е смисъла, ако са скрити. Ако въобще ги няма, просто виждам как фирмите дето маркират направо си отиват.

    Коментиран от #26

  • 3 BMW POWER

    21 2 Отговор
    ne mislq 4e shte gi spre ai ako rabotqt kum dadna zastrahovatelna kompaniq moje da se obadqt i da prodiktuvat nomera na kolata i da se proveri dali q ima v tazi kompaniq

    Коментиран от #35

  • 4 hel

    7 8 Отговор
    E golqma rabota si misli ,4e 6te napravi ..Samo da ostavi o6te nqkoi i drug 4ovek bez rabota :(te dobre 4e kradcite se orientirat to4no po stikerite..xaxaxa
  • 5 porednata_glupost

    7 22 Отговор
    Интересно, след като отвориха сайт за проверка на наличност на ГО при въвеждане на регистрацията на автомобила, дали въпросните крадци няма да отделят 10 секунди и с помоща на всеки прост телефон с наличие на дори и най-бавен мобилен интернет няма да посетят сайта в момента на кражбата...

    Коментиран от #6

  • 6 Чачко

    14 4 Отговор

    До коментар #5 от "porednata_glupost":

    ...колко трябва да си малоумен, за да даваш "компетентни" мнения и да не правиш разлика между ГО и КАСКО ?!?!?
  • 7 2

    20 5 Отговор
    Защо да ги махат стикерите? Да слагат еднакви (стандартизирани) стикери.
  • 8 Валко

    38 7 Отговор
    Аз не виждам никаква логика в забраната на стикерите. Единствено ще се усложни работата на полицаите и ще се улеснят "гратисчиите". На крадеца му е все тая дали има или няма стикер на стъклото, защото той живее в 21 век, ползва мобилен телефон, ползва и компютър. Просто трябва да набележи автомобил, да продиктува по телефона номера му на човек в централата, който с няколко натискания на клавишите на компютъра, след броени секунди му казва: "този автомобил е наш" или "не е наш- действай". Още по-лесно е, ако крадеца има лап топ с номерата на всички автомобили, застраховани в компанията за която той самия работи. Не вярвам някой крадец да се пули в стъклата на колите, за да разбере къде са застраховани.... Това със забраната на стикерите е смешно.
  • 9 realist

    6 9 Отговор
    porednata bilgar6tina,
    Za6to bilgarite sa tolkova golemi egoisti nemoga da si go obqsna

    Коментиран от #13

  • 10 АДИКУ

    18 6 Отговор
    Това е наистина най-тъпото нещо което съм чул.
    Хайде сега да сваляме и регистрационен номер.
    Малеееееее.

    Коментиран от #27

  • 11 InfoDon

    13 4 Отговор
    А кой ще забрани оставената в жабката преснимана полица от застраховката към определена компания? Всичко това с премахването на стикерите е пореден кьорфишек...
  • 12 Аз

    12 4 Отговор
    Абе маа му стара, според мен няма смисъл от тези стикери при условие, че имаш полица както и допълнително картонче удостоверяващо застраховка.Куката като те спре ти иска полицата не гледа какво е перфорирано и залепено на стъклото. Направихме си колите само на ваденки.
  • 13 МАМАСМ

    13 4 Отговор

    До коментар #9 от "realist":

    Какава поредна българщина,бе хейтърче просто.Аз предпочитам да не си циганя колата с тъпата лепенка и отделно да давам пари за тая простотия.Аз проблеми нямам приемайте го закона.
  • 14 Mr.Zion

    23 1 Отговор
    Това че автоапашите играят със застрахователя е абсолютен факт! Но според мен това е половината от проблема с крадените коли в България, защото другата половина от групировките играят с автокъщите! Или по точно автокъщите играят с тях, Аз лично съм си патил, купих си кола пред 4год. за една нормална цена от 12000лв. и точно след 1 година колата ми се краде от идеалния център на Варна в супер оживено място, при което прокуратурата ме забавиха нарочно с объркване на 1 буква от регистрационния номер на колата записан в постановлението за пред застрахователя и така тромави процедури с месеци наред! След 6-7 месеца след като вече съм си получил парите си намирам колата в същото състояние в каквото съм я оставил с други номера... И така автокъщата продава и краде тази кола 10-ина пъти и с пазарна стойност през времето 12000-8000лв. печели близо 100 000лв. само от 1 кола.. А колко още има? А всички знаем как колите се регистрират в КАТ.

    Коментиран от #15

  • 15 maimun

    12 1 Отговор

    До коментар #14 от "Mr.Zion":

    Щом си разбрал за измамата какво направи???Подаде ли оплакване към съответните институции???Или просто си траеш?

    Коментиран от #16

  • 16 Mr.Zion

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "maimun":

    Естествено че подадох, имаше и други пострадали от съответната Автокъща и до колкото знам прокуратурата се опита да си свърши работата, но мисля че не успяха, нещо се беше случило, бяха ме питали дали искам да се води разследване и да върна парите за да ми върнат автомобила, което е тъпо, щото всички знаме 1 кола когато се нарочи какво става с нея :) Конкретни действия от институции нямаше към бандитите, не казах защо няма и какво се е случило, така и не разбрах :)
  • 17 ceko

    7 1 Отговор
    po nomer rama i se znae v koia kompania e zastraxovkata,,,,,,
  • 18 Християн

    9 4 Отговор
    Аз пък мисля, че това е една добра идея и не разбирам защо трябва да се оплюва. Изобщо защо всяко нещо, което това правителство предлага, се приема с подигравка? Питам и отговор не искам, защото тези плюещите не могат да отговарят на такива въпроси, те могат само да обиждат. Знам, че това няма да премахне проблема, но ВСЕ ПАК е нещо.
  • 19 VOLVO C70

    3 5 Отговор
    Calata dalavera e 4e vode6tite zastrahovatelni agencii si praveha mizerii kato si kradeha kolite vzaimno , ne bqha edin i dva slu4aite ot predi godina dve za edna no6t da iz4ezvat po 15-20 avtomobila na dadena kompaniq ! Tova e s cel do nqkade da se ograni4i toq sport , a sa6to taka i da ne se vazpozvat obiknovennite koko6kari koito ne mogat da prou4at na momenta koi 6te im igrae horo na glavite 1 den sled krajbata ! Mnogo mrazq hora koito s 4as sas vsi4ko da se pravqt na priqtno razseqni kato Cvetanov !!! Tolko li nqma edin istinski maj v tova ministerstvo da kaje -ne6tata stoqt taka i taka za tova predlagame tova i tova i to4ka kakvo se usukvate kato mokri vajeta i dve dumi vi e strah da mecnete ne mi e qsno!!!!
  • 20 Docenta

    6 5 Отговор
    Кражбите се увеличават защото народа изгладня и посяга на чуждото от глад.Това със стикирите няма да намали кражбите въобще ,а е поредната глупост на министрите.
  • 21 racer

    3 4 Отговор
    a za6to ne napravqt ednakvi stikeri za vsi4ki kompanii...? taka pone djambazite 6te poznavat zastrahovanite i 6te gi izbqgvat .....
  • 22 Besniq

    13 2 Отговор
    Чета ви тука коментарчетата и си мисля, че повечето от вас или нямате лични автомобили или никога не сте изпитвали какво е разни .ибаняци и наркомани да посягат върху нещо което сте икарали с чесстен труд, а те решават че могат просто ей така да ви окрадат и да спечелят на бърза ръка нещо на ваш гръб. Затова по тия форуми и коментари вместо да се делите на тинейджъри и разбирачи от всичко, и да се обединявате само зада оплюете нещо, давайте идеи и предложения как да си опазиме онова което си е наше от разните му ка..ти. Обединете се около това и дайте от себе си нещо положително, защото както знаете те всичките са свързани и крадци и застрахователи са едно!

    Коментиран от #23

  • 23 КУРТИ

    13 6 Отговор

    До коментар #22 от "Besniq":

    ВЕДНАГА МОГА ДА ТИ ДАМ СЪВЕТ ! КУПУВАШ СИ ЕДНА ЛАДА 5-та ,6-та ИЛИ 7-ма СЕРИЯ И НЯМАШ НИКАКВИ ГРИЖИ ! ВЪВ ВАРНА ЛАДАТА МИ ВИНАГИ Я ОСТАВЯМ ОТКЛЮЧЕНА,ДОРИ ЛЯТОТО СЪС СВАЛЕНИ СТЪКЛА !
  • 24 ЯЯЯЯ

    5 1 Отговор
    Автора на статията е добре да знае,че застрахователя не изплаща на ощетения премия,а обезщетение!Премията е сумата,която застрахования дължи при сключване на застраховката.Думата "премия" идва от"предеварително".
  • 25 G klasa

    13 3 Отговор
    tuk na tazi snimka sam izlqzal malko zle,no togava takmo me gepiha chengetata kato se opitvah da opoznaq edno Opel Kombo
  • 26 JetBlast

    14 3 Отговор

    До коментар #2 от "MBenz":

    Тези маркиращи палячовци е крайно време да се разбият, от тях печелят няколко групировки който е запознат знае за кво иде реч.Вече сме в европейския съюз ей! Крайно време е да се спрат тези и да се отвори чист път за коректните застрахователи.
  • 27 JetBlast

    4 4 Отговор

    До коментар #10 от "АДИКУ":

    тъп си ти бе! от такива малоумници кат теб просперира селския тарикатлък в държавата, или си някои от бандата? кат неразбираш грам нищо по добре си замалчи че мн дразниш хората дее.а ама и аз ко се занимавам
  • 28 Баровеца

    10 1 Отговор
    ---Е евала бе правителство!!!Пак казвате нещо което знаем!!!Със стикер и без стикер,няма голямо значение!!!Та те си се водят на отчет -кат им изтече каското и колата си тръгва без теб,за одкупче или за продажба на части!!!Особенно е болен по тази тема проблема по малките квартални застрахователни офисчета-от там се водиш на отчет и изтече ли ти каското *80% си ожилен от джамбазите!!!Дайте друг ход на действие,макар че с този ще ни спестите дребна сума за стикера, няма да има голям ефект за кражбите,особенно към баш спецовете в тази престъпна дейност!!!
  • 29 Валко

    3 6 Отговор
    Да се твърди,че премахването на стикерите ще затрудни крадците е нелогично. Но като идея никак не е зле,защото от цяла Европа май само в Бг колите са накичени с ваденки като стрелбища. А и от КАТ твърдят, че всичко на предното стъкло пречи на видимостта, разсейва водача и създава предпоставки за ПТП. А решението е толкова просто:
    Правиш застраховка- брокера ти издава картонче с големината на контролния талон, с холограма, вписва данните на автомобила в него и го ламинира (струва около 60-70 ст., колкото и ваденката). Пъхаш си го при регистрационния талон и край.
    Същото може да се приложи и за винетка, технически преглед и т.н.
    На онези, които мислят, че липсата на стикер на стъклото ще улесни гратисчиите ще кажа следното:
    Караш без застраховка ? О'kay,карай си. Докато те хванат.А те ще те хванат... И тогава?
    Санкция десет пъти размера на застраховката плюс спиране на автомобила от движение за поне 6(шест) месеца.
    Караш без технически преглед ? Санкция десет пъти стойността му плюс спиране на авт-ла от движение за 12 месеца.
    Караш без винетка ? Санкция десет пъти стойността и.
    Колкото до рушветите за полицаите- при глоба от 670 лева за липса на винетка няма да мине подкуп от десет или двадесет лева, ще ти искат минимум 50 :) Къде е логиката ?
  • 30 смешна мярка

    9 1 Отговор
    Ха ха ха
    Много ясно, че крадците не крадат на посоки, много добре знаят какво крадат и нищо не им пречи, ако работят със застрахователите да получат адреса на собственика и номера на автомобила, както и става между впрочем, вие да не мислите, че Петела обикаля из София с една щанга и гледа стикерите по колите :))))0
    Много ясно е, че ходят по адреси и имат номерата на автомобилите, все пак хората са професионалисти.
    А дали ще ги запише на телефона или ще си носи лап топчето или просто един лист хартия А4 са вече малки подробности.
    Цецо трябва да преследва застрахователите и да им отнема лиценза, да гони мутрите, вместо да измисля подобни нелепи и смехотворни мерки.
    Нали тва е работата на МВР, да гони престъпниците..., или и МВР работи с МУТРИТЕ???;)
  • 31 смешна мярка

    6 0 Отговор
    За тва карам едно ренде клио 93 г.дърта уличница, иначе колата е в перфектно състояние щото си я поддържам, но няма визия и е евтина. Не ми пука дали ще я чукна или ще мина в дупка, има малък данък и не привлича крадците ама никак щото струва сигурно 1000 лв.
    Карайте евтини коли и да не ви дреме, тва е решението:)
    Нека мутрите (застрахователите) да фалират!
  • 32 Мразя да взимам пари

    16 0 Отговор
    Абе какво се правят на ощипани ? Над 60 000 полицаи работят в МВР от които реално само около 10 000 са по улиците ( за цяла България )и около 10 000 са постоваци по обекти ! Не може останалите 40 000 цял ден да седят по канцелариите да решават кръстословици и судоку и да се правят на много заети ! Групировките са известни айдуците и те ??? Ами тогава какво чакате или като ги хванете им взимате джобните пари + някой лев отгоре на пазарлък и все едно не сте се срещали НАЛИ ? Сума ми ти служби и разузнавания ДРЪН ДРЪН . Е.ати хаоса е пълен . Да не дава господ човек да закъса и да разчита на полиция СМЯХ В ЗАЛАТА! - 50% съкращение в полицията промяна на закона и да бъдат назначавани само млади хора който искат и могат да работят а с това съкращение ще имат и прилични заплати ! Старците и техните секретарки ку.ви в МВР са ненужни и само тежат на гърба на данъкоплатеца . ТРЯБВА ИСТИНСКА И СИЛНА ПОЛИЦИЯ А НЕ РАЗДУТ ЩАТ ОТ ДЕБЕЛИ И СКЛЕРОЗИРАЛИ НАЧАЛНИЦИ САМО МАЛКО КОРУМПИРАНИ !? Вижте полицайте на запад как работят . Тогава си направете заключение кой ни пази и ... ЗА КАКВО ИМ ПЛАЩАМЕ !!!!!
  • 33 БГ

    3 3 Отговор
    Поредната българска простотия :)) Нямащо големи мерки за борба с престъпността. Мижи да те лажем... И как така ниакави застрахователни компании са намесени в организирана престъпност и не им се търси отговорност амаи се приемат малумни закони за свалиане на стикери :)) Божее Божеее Ако таизи изгнила държава някога се орави щте се застрелям :)))
  • 34 ТРОШАЧА

    8 1 Отговор
    ЗАЩО В ДУБАЙ НЕ КРАДАТ КОЛИ А ? ТАМ ИМА ДОСТА УЛТРА СКЪПИ ЛИМУЗИНИ ПО УЛИЦИТЕ ! КАКЪВ ЛИ ЗАКОН ИМАТ ТА ПРЕСТЪПНОСТТА Е ЗАБЕЛЕЖЕТЕ - 0% !!! ПРОСТО НЯМА ТАКАВА . АМИ АЙДЕ СЕ ПООГЛЕДАЙТЕ МАЛКО И ИЗКОПИРАЙТЕ НЕЩО ОТ ТАМ КАТО СТЕ ТОЛКОВА ПРОСТИ ТА ДА ГО ИЗМИСЛИТЕ ВИЕ ! ИЛИ МАЙ НЕ ВИ ИЗНАСЯ ЧЕ ПОСЛЕ КАКВО ЩЕ РАБОТИТЕ - ТРАГИЧНИ И СМЕШНИ СТЕ !

    Коментиран от #37

  • 35 Благо

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "BMW POWER":

    Айде пиши на кирилица бе, на полувин Европа сме дали език, а пак има разни индивиди които пишат на някакъв патагонски тука.
  • 36 Ogi

    3 1 Отговор
    "Според Цветанов има информация, че през последните години у нас има силови структури, които работят към определени застрахователни компании."
    Добрутро, кога го разбра? И кой му каза, че е само в последните години? всичко е в услуга на застрахователите - поръчкова акция, но иначе правилно.
  • 37 Прост отговор!

    3 1 Отговор

    До коментар #34 от "ТРОШАЧА":

    Ами защото там са една шепа и хора и всеки намазва по много от нефта и трябва да е луд за да тръгне да краде.
  • 38 милен

    1 2 Отговор
    Здравейте,моето мнение е ,че трябва да се въведе закона от Борисовото време;Закон за изтреблението на престъпниците.Убийството на няколко от тях,ще потуши определено намеренията им.Има много общо между Държавата и престъпността,част от тази съвкупност са от най малкия служител до самия Министър.Има ли служител в държавата, който да не е злоупотребил със поста си в тази насока?Няма такъв.Не грешат потърпевшите.Ако искаме да се справим с този проблем е нужно да се затегне работата на служителите в държавата, но говорим за контролните такива, а те на свое място останалите.Би било хубаво , цялостен контрол над всички да извършва едно звено в ДАНС.Така да има за какво да дърпаме министъра.Част от парите за подслушване могат да идат там.
  • 39 valentin

    2 2 Отговор
    vmesto kradcite deto gi znayat po imena v zatvora zad reshetkite,horata da se kriyat ot tyah zad zareshetenite si vrati
  • 40 Besniq

    4 1 Отговор
    Абе то хубаво ама така като гледам ти тая Лада май само за окрашение я дърйиш пред блока. Я вземи да обиколиш България няколко пъти с нея, па сподели после дали си заслужава; удобно ли се патува и т.н. А сигурно и на пътя не те остава никъде, особено през зимата :):):)
  • 41 Besniq

    2 1 Отговор
    това е до #23 КУРТИ
  • 42 Besniq

    3 1 Отговор
    А се пише Украшение с у, ама и това като гледам несъм най-неграмотния в темата, така че няма значение.
  • 43 TYPE R

    2 2 Отговор
    Нашата Родина е страната на ,,неограничените'' мизерии , които след 1990 година всякви видове мутраци и бяндюги правят с народа ( преди тва комунягите, ама малко по-малко).В полицията мн добре знаят кой краде колите, ама си траят за заради парсата , коато отпускат застрахователните компании (някои от които са работодатели на джамбазите).ЗА това,драги колеги - ако имате кинти и карате скъпи возила - ,,кихайте'' за КАСКО, ако нямате кинти - купувате си си някоя каляска да ви вози и си трайте !
  • 44 TYPE R

    3 3 Отговор
    АКО НЕ - ТЕРМИНАЛ 1 ИЛИ ТЕРМИНАЛ 2.
  • 45 G klasa

    3 1 Отговор
    kukite vsichko znaiat ama nali sa mizernici se gaziat za drebni kinti.tova shte e do vreme i savsem skoro shte im ogladneiat debelite ..zove.
  • 46 SPECIALIST

    2 2 Отговор
    АМИ ТАКА ДЕ....
    НЯМА БЯЛА ДЪРЖАВА В КОЯТО ПО СТЪКЛАТА НА АВТОМОБИЛИТЕ ДА ИМА СТИКЕРИ ОКАЗВАЩИ, КАКВАТО И ДА Е ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЗАСТРАХОВКА НА АВТОМОБИЛА.
    ИМА И ДРУГИ НАЧИНИ ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НА КРАЖБИТЕ И ТО МНОГО ПРОСТИ...ПРОСТО ДА ПРИБЕРАТ КРАДЦИТЕ..
    А ДАЛИ ИСКА ДА ГО СТОРЯТ Е ОТДЕЛНА ТЕМА НА РАЗГОВОР!
  • 47 Sponko

    0 2 Отговор
    Искам да изкажа моето мнение. Като начало ще кажа че трябва да си сменят писаря , тъй като има пропуснати няколко грешки , а това не е много правилно.По-добре би било , за тези които не използват авто-каско , тъй като "крадците" няма да знаят кой автомобил е застрахован и кой не . Системата за граждански и каска са обединени за повечето компании така че стикерите са най малкия проблем на фирмите .
  • 48 Калев

    3 0 Отговор
    И като си махна стикерите какво? Цветанов явно не е забелязъл че някой компании маркират стъклата на автомобилите в моя случай е (TI xxxxxx). Всеки може да се досети къде е застрахована. Така ще накарат всички компаниите да започнат да драскат стъклата на автомобилите.
  • 49 цецко шестако

    0 2 Отговор
    аз съм тъп,крадлив,корумпиран боклук и взех доста парички с тези мои качества
  • 50 kola-93g

    0 0 Отговор
    karaite koli predi 96-7 godina i nama koi da vi gi krade,nali taka !!!,moqta samo q razbivat 3pati,zardi telefon,bebeshko kosh4e i SD,no samo vednaj izgorqh s telefvona,6toto bqh sprql na tamno,inache v avtostaklarnicata veche me poznavat
  • 51 peshko76

    0 0 Отговор
    Kakva e garanciqta che mladite i iskashti da rabotqt kato policai nqma da sa syshtite kato starite ? spored men problemyt e edin i sysht -- zaplatite
    Za malko pari tolkova zor , za poveche pari moje i da se poraboti po efektivno.
  • 52 LOM

    0 0 Отговор
    Nqma re6enie na vxprosa - tova ni e polojenieto! Niti stiker, nito nomer da mahne6 - vse e v gxz. Horata si znaqt rabotata i si q vxr6at. Trqbva da se zalavqt i da se postavqt na toplo za 10tina godini za da ne vredqt i za nazidanie. Koi iska da gi hvane? A da gi osxdi koi smee? Daite mi gi na men! Ima li drugi jelae6ti?
  • 53 НАЙДЕН

    0 0 Отговор
    КАТО МИ ДРЪНКАШ ПЕНКЕЛЕ КОЙ ЛИ ТЕ СЛУША, КУЧЕТО СИ ЛАЕ КЕРВАНА СИ ВЪРВИ.................ТОВА Е ПОРЕДНОТО ПРАВИТЕЛСТВО КОЕТО НЯМА ДА СЕ СПРАВИ С ПРЕСТЪПНОСТА В БЪЛГАРИЯ,ОТ СКОРО ЖИВЕЯ В СОФИЯ И СЕ УБЕДИХ ЧЕ ТУК СА НАЙ КОРОМПИРАНИТЕ ПОЛИЦАИ, НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОЛКО СИ ПИЛ......ИМА ЗНАЧЕНИЕ КОЛКО ИМАШ В ДЖОБА.
  • 54 mistique

    2 0 Отговор
    абе хора за каското полицаите не ти искат нищо това е доброволна застраховка която осигурява поправката на твоя личен автомобил! гражданската отговорност е задължителна и нея изискват полицаите! стикерите за КАСКО искат да махнат, тия дето са на бул инс са и на уника дзи булстрад български имити интерамерикан олимпик и не знам на колко още компании. тия на армеец са само на тях си. искат да не може да се различи дали ти е застрахована с каско колата или не и ако е къде! аз лично мисля че маркировачните компании няма да останат без работа защото те ти оглеждат колата за да видят дали имаш някакви дефеки по нея- което ще рече че при записването на тия дефекти те автоматично намаляват покритието на застраховката! и си четете общите усковия бе хора! 15 минути отнема запознаването с тях! та разбрахте ли за коя застраховка искат да махнат стикерите?
  • 55 dani0300

    0 1 Отговор
    ..misla 4e e prav Cvetanov,s sigornost 6te povliae na drebnite kradci...